Januari: ik las 10 boeken, ging 2x naar de cinema en vulde mijn boekenkast met 12 nieuwe boeken

Januari was een heerlijke maand! Ik begon de maand nog wat wankel op mijn pootjes, vanwege het ongeval dat ik halverwege december had, maar gelukkig had ik nog een weekje vakantie om tot rust te komen. Ik ruimde mijn boekenkast op, kocht een heleboel nieuwe boeken, las er deze maand tien en ging meerdere keren naar de bioscoop. Dit was mijn maand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn boekenkast bevat 12 nieuwe boeken

Januari was een goede maand voor mijn boekenkast – of eigenlijk een slechte als je bedenkt dat ik in 2017 probeer de ongelezen boeken in mijn kast weg te werken. Ik kon de verleiding niet weerstaan en kocht voor mezelf een nieuwjaarscadeautje bij Awesomebooks van acht boeken: The Rain (Virginia Bergin), The Line (Teri Hall), The Wall (William Sutcliffe), Take Back The Skies (Lucy Saxon), The First Fifteen Lives of Harry August (Claire North), The Age of Miracles (Karen Thomspon Walker), The Word Exchange (Alena Graedon) en The Country of Ice Cream Star (Sandra Newman).

L&M Books was zo lief om mij te verblijden met Calamity – het laatste boek in de Wrekers reeks van Brandon Sanderson en van Agora Books ontving ik Koningin en Sneeuw als Als. Op de Facebookpagina van Hebban won ik The Big Book of Science Fiction, een mega dik boek vol kortverhalen van bekende science fiction schrijvers als Philip K. Dick, Isaac Asimov en Arthur C. Clarke.

Calamity  Koningin

Ik las 10 boeken!

Qua lezen was januari ook een zeer goede maand. In totaal las ik 9 boeken, waaronder 3 recensie-exemplaren en 1 boek leende ik van een collega (Dark Matter). In het kader van mijn persoonlijke leesuitdaging herlas ik één serie uit eigen kast, namelijk The Declaration trilogie van Gemma Malley. Ook Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij was een reread (mijn Goodreads challenge huilt om deze vier rereads..). Momenteel staat de teller van het aantal ongelezen boeken in mijn kast op 74.

De Twaalf – Justin Cronin
The Jewel – Amy Ewing
♥ The Age of Miracles – Karen Thompson Walker
Calamity – Brandon Sanderson
Dark Matter – Blake Crouch
Koningin – Aimée Carter
♥ The Declaration – Gemma Malley
♥ The Resistance – Gemma Malley
♥ The Legacy – Gemma Malley
♥ Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij – Joost Vandecasteele

1 jaar Dear Book Nerd Book Club

Januari stond ook in het teken van de eerste verjaardag van onze boekenclub. We lazen en bespraken The Jewel en aten heerlijke taart die de mama van Audrey voor ons had gebakken. Opnieuw een fijne en gezellige bijeenkomst met mijn favoriete boekenvriendinnetjes!

The Jewel

Ik ging twee keer naar de cinema

Deze maand ging ik twee keer (in één weekend) naar de bioscoop. Op zaterdag 21 januari zag ik Passengers, een mooie science fiction film over twee passagiers aan boord van een ruimteschip die 90 jaar te vroeg wakker werden. Minder cheesy dan ik had verwacht en met een mooie filosofische boodschap. Een dag later, zondag 22 januari, ging ik met vriendinnen naar Brimstone. Persoonlijk vond ik dit echt een gruwelijke film – het verhaal was ergens heus heel mooi, maar de moorden en de mishandelingen waren mij echt te grafisch in beeld gebracht.

Thuis speelden Jimi en ik ook drie keer voor bioscoop met onze beamer. We keken Ex Machina, een filosofische robotfilm die me paranoia achterliet, Er ist wieder da, een verfilming van een boek dat we beiden met plezier gelezen hebben en Automata, opnieuw een film over robots met gevoelens.

Daarnaast keken we eindelijk het tweede seizoen van Cordon af en begonnen we aan een nieuwe serie: Defiance. Ondertussen hebben we vijf afleveringen gezien en tot nu toe bevalt het goed – al ben ik nog altijd een beetje zoekende naar de rode draad van het verhaal. Is het een soort van Flikken Maastricht in een toekomst vol aliens? Of wordt de rest van het seizoen minder politieserie-achtig? We gaan  het zien! Ik ben overigens ook heel blij dat zowel Flikken Maastricht als Wie is de mol? weer begonnen zijn.

Ex Machina  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bestgelezen blogposts

Mijn favorieten voor de Harland Awards | Toen de 47 inzendingen voor de Harland Awards romanprijs bekend gemaakt werden, maakte ik een lijstje van de boeken die wat mij betreft het meeste kans maken op deze prijs. Ik ben benieuwd of dit een goede voorspelling gaat zijn..

De ongelezen boeken in mijn kast | Dit jaar probeer ik, net als vorig jaar, het aantal ongelezen boeken in mijn kast terug te brengen. Deze maand is dat een beetje mislukt door mijn enorme aanschaf bij Awesomebooks en het herlezen van boeken en het lenen van een boek van een collega (smoesjes genoeg, zie je?). Hopelijk gaat het volgende maand beter!

Mijn boekenkast in cijfers | editie 2017 | Ik begon het jaar door opnieuw een infographic van mijn boekenkast te maken. Zelf vind ik dit een toffe visuele manier om jullie een kijkje in mijn boekenkast te gunnen en het leek me de ideale kick-off voor een nieuwe rondleiding door mijn collectie.

Hoe was januari voor jou?

Advertenties

6 gedachtes over “Januari: ik las 10 boeken, ging 2x naar de cinema en vulde mijn boekenkast met 12 nieuwe boeken

 1. Evelyne zegt:

  Bij Defiance heb ik nooit aan een politieserie gedacht eigenlijk… dat is gewoon een steengoeie sf-serie voor mij :)

  Maar ik moet ook nog het derde en laatste seizoen zien (dat ligt al ver een jaar in mijn kast).

  • Marcia zegt:

   haha misschien moet ik gewoon nog in het verhaal van defiance komen. Ik vind de world building echt fantastisch, maar heb nog niet echt een idee waar het plot naartoe gaat..

 2. melissasbookworld zegt:

  Oeh een leuke maand heb je gehad hoor! Vind de boeken die bij jou voorbij komen altijd zo interessant, je leest veel voor mij onbekende boeken dus ik ontdek altijd veel nieuwe dingen bij jou :D!

  Januari was voor mij ook eigenlijk qua bloggen/boeken ook een hele leuke eerste maand! Ik kocht/kreeg 17 boeken, ik las er 7 en ik heb voor mijn gevoel de blog weer lekker vol gegooid met leuke blog posts dus ik kijk met een fijn gevoel terug naar januari!

  Passengers lijkt me echt een hele gave film, maar het is er nog steeds niet van gekomen om hem te gaan zien :( Hij draait momenteel nog in de Vue bioscoop hier in de buurt, dus we willen hem dit weekend nog gaan kijken in de bioscoop!

  • Marcia zegt:

   Zeker naar Passengers gaan kijken! Het is echt de moeite waard :D en ik vind het andersom ook echt heel leuk om op jouw blog rond te snuffelen, juist omdat we allebei zo verschillende boeken lezen. Zo ontdek ik altijd weer nieuwe titels!

 3. zwartraafje zegt:

  Net als Melissa vind ik het heel leuk om hier regelmatig nieuwe titels te ontdekken. Ooit gaat het ook echt van komen om daar enkele van te lezen. Ik heb nog geen flauw idee maar het gaat er heus een keer van komen. (= de kracht van wishfull thinking is immens groot :) )

  Ik ben zelf vooral heel blij dat ik in januari van die hardnekkige leesdip werd verlost en nu verschillende boeken met héél veel plezier heb kunnen lezen. Dat daar ook heel wat eigen boeken bij hoorde maakt het natuurlijk nog beter want zo kan ik dat aantal ongelezen eigen boeken wat laten zaken. Het hielp natuurlijk wel dat ik zelf enkel drie Kringloopvondsten aanschafte maar ik vrees dat daar verandering in zal komen wanneer ik een deel van mijn kerstgeld aan een bestelling bij The Book Depository spendeer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s