Boekvinder is back!

Misschien kun je je mijn Boekvinder Challenge nog herinneren, mijn afstudeerproject voor de Rec Academy. Ik maakte een website waar je – op basis van vier korte vragen – een gepersonaliseerde leestip kon krijgen. Daarnaast werd boekvinder.be voor mij een soort digitale speeltuin om te experimenteren met digitale content rond boeken. Van GIFs en infographics tot fotografie en video’s. Na een paar maanden pauze ben ik weer helemaal terug met dit project!

Back on Booktube

Vorige zomer begon ik vol enthousiasme een Booktube kanaal, maar toen ik eind september een nieuwe job kreeg bleek dat toch een beetje lastig vol te houden. Ondertussen ben ik veel meer aan mijn werkritme gewend en probeer ik mijn YouTube kanaal een nieuwe kans te geven. Iedere zondag hoop ik een video online te posten – deze week was het stiekem al op dinsdag ipv zondag, dus laten we het vooral houden op ‘iedere week een video’.  Van hauls en recensies tot favorieten lijstjes en vlogs van evenementen, je vind het hier allemaal. Ik heb ook verschillende nieuwe reekjes bedacht die er hopelijk binnenkort van gaan komen. Dus abonneer je gerust!

boekvidner

Nieuwe lay-out

Ook heb ik de bijbehorende website een complete make-over gegeven. De homepagina is nog niet helemaal hoe ik hem wil hebben, maar voor de rest ben ik erg blij met de aanpassingen. Zo is er nu ook een aparte pagina voor mijn BookTube avonturen. De categorie ‘boek van de maand’ is verdwenen, maar ik heb deze infographics wel behouden op de recensiepagina. Dat betekent dat mijn recensies vanaf nu drie verschillende vormen kunnen aannemen, namelijk een GIF, een video of een infographic.

Wat echter blijft is dat boekvinder geen site is die wekelijks of zelfs meerdere keren per week geüpdatet gaat worden. Op YouTube vind je natuurlijk iedere week een video, maar qua recensies gaat dat veel spontaner zijn. Wanneer ik een boek gelezen heb dat wat mij betreft bij Boekvinder past én ik de tijd heb om een visuele recensie in elkaar te knutselen, dan komt er een nieuwe recensie online.

Nichon  05 - Martin-Boek

Fotoreeks

Daarnaast heb ik ook plannen om mijn fotoreeks van mensen met hun favoriete boek opnieuw in gang te steken – zeker nu het mooie weer er aankomt lijkt me dat ideaal. Dus als je zin hebt om eens met je favoriete boek aller tijden te poseren en te vertellen waarom iedereen dat boek moet lezen: let me know!

Op Oog op de Toekomst zul je weinig merken van mijn Boekvinder project, omdat het eigenlijk gewoon twee losse sites zijn die naast elkaar bestaan. Maar het kan natuurlijk wel voorkomen dat ik hier af en toe video’s van mijn YouTube kanaal deel, zoals bijvoorbeeld mijn vlog van de Zilveren Vleugels release party.

Zo nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte van mijn projecten! Heb jij nog creatieve projecten op het schap liggen?

Advertenties

4 gedachtes over “Boekvinder is back!

  1. zwartraafje zegt:

    Ik ben momenteel volop bezig aan een creatief projectje tegen dat ik tante word. Of eerder twee projectjes vermits allebei mijn jongere broertjes dit jaar vader worden. Even wat minder leestijd -en meer knutseltijd dus. Dat toont meteen aan hoeveel liefde ik voel voor die aankomende schatjes. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s