The Boy on the Bridge

Er komt een nieuw boek in de wereld van The Girl With All The Gifts

Vrijdag vond ik de nieuwe Ready to Read in mijn brievenbus, een tijdschrift van Hebban en Van Ditmar over de nieuwste Engelstalige boeken die binnenkort verschijnen. Op de cover ging mijn oog meteen naar The Boy on the Bridge, een nieuwe titel van M.R. Carey. En wat ontdekte ik toen ik naar de bijbehorende pagina bladerde?! Dit boek speelt zich opnieuw af in het universum van The Girl with all the Gifts. Een vreugdedansje leek hier wel op z’n plaats!

The Boy on the Bridge

The Girl with all the Gifts is één van de beste post-apocalyptische boeken die ik ooit las. Melanie, het hoofdpersonage, wist vanaf pagina één mijn hart te stelen. Ik vond het plot oneindig origineel en onvoorspelbaar, en kreeg direct een band met een aantal van de personages. De world building is enorm sterk, de personages zijn levensecht en iedere keer als ik dacht te weten hoe het verhaal verder zou gaan kwam de auteur weer met een onverwachte plotwending. En het einde – dat zag ik helemaal niet aankomen!

Mijns inziens is The Girl with all the Gifts een boek dat je zonder te veel voorkennis op moet pakken, om je vervolgens te laten verrassen door de fantastische schrijfstijl en het ingenieuze verhaal van M.R. Carey. De toekomstige wereld wordt niet alleen tot in de puntjes uitgewerkt, ook de verklaring hiervoor is waterdicht. Hoewel dit boek als standalone al fantastisch is, kan ik niet wachten om opnieuw in deze wereld te mogen duiken.

The Boy on the Bridge

Met The Boy on the Bridge komt mijn droom in mei 2017 uit. Opnieuw krijgen we te maken met een zeer mysterieuze synopsis, net als bij het eerste boek het geval was. Dat mag voor mij de pret niet drukken, want met The Girl with all the Gifts wist M.R. Carey voor mij een instant-buy auteur te worden.

“Once upon a time, in a land blighted by terror, there was a very clever boy.
The people thought the boy could save them, so they opened their gates and sent him out into the world.
To where the monsters lived.”

Deze korte synopsis in combinatie met de fantastische cover doen mij alvast uitkijken naar mei 2017. Ben jij ook zo benieuwd naar The Boy on the Bridge?

Advertenties

2 gedachtes over “Er komt een nieuw boek in de wereld van The Girl With All The Gifts

  1. bellesbookadventures zegt:

    Wat een heerlijk nieuws! Ik vond The Girl With All The Gifts zo ontzettend goed! Ik kijk nu al uit naar het volgende boek. En inderdaad is het echt een boek waar je niet teveel over moet weten, dat maakt alle ontdekkingen juist zo mooi. Wat een einde had dat boek, ik was echt zwaar onder de indruk <3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s