Zombies & de zucht naar het eeuwige leven | Mijn boekenkast #6

Ook deze maandag geef ik je een kijkje in mijn boekenkast! We zijn alweer aanbeland bij aflevering zes, waarin het de beurt is aan mijn zombieboeken. Daarnaast is er aandacht voor boeken over de zoektocht naar het eeuwige leven.

Zombies & de zucht naar het eeuwige leven

Ik dacht altijd dat ik niet van zombieboeken hield, totdat ik The Forest of Hands and Teeth las. Na deze trilogie begon mijn collectie zombieverhalen gestaag te groeien. In mijn thematisch georganiseerde boekenkast combineer ik deze boeken met boeken over het eeuwige leven. Zombies zijn in principe ook een beetje ondood toch? Maar of ze onsterfelijk zijn hangt er maar vanaf hoe vindingrijk je probeert hen te doden.

Mijn boekenkast

Zoals ik hierboven al vertelde, begon mijn liefde voor zombies met The Forest of Hands and TeethThe Dead-Tossed Waves en The Dark and Hollow Places van Carrie Ryan. Ik kocht deze complete serie voor slechts €10,17 bij Awesomebooks en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Deze trilogie gaat over een toekomst waarin de ‘Unconsecrated’, oftewel de zombies, de wereld buiten the Fence beheersen. Deze wereld is meesterlijk beschreven; ik kon het allemaal zo voor me zien – en had stiekem zelfs een beetje moeite met slapen.. Wat mij betreft is The Dark and Hollow Places één van de beste trilogie-eindes die ik ooit gelezen heb.

Origin (Jessica Khoury) gaat over de zeventienjarige Pia, ze is voortgekomen uit een wetenschappelijk experiment in het Amazonewoud en hierdoor is ze onsterfelijk. Het verhaal zit goed in elkaar en de thema’s jungle, wetenschap en volkslegendes zijn zeer interessant en origineel. Toch moet ik zeggen dat het boek me niet helemaal aansprak; het hoofdpersonage bleef me net iets te onsympathiek en ook het einde was me wat te voorspelbaar.

The-Forest-Of-Hands-And-Teeth-2  Origin-2

De rechter stapel begint onderop met Feed en Deadline, de eerste twee delen uit de Newsflash trilogie van Mira Grant. In deze trilogie worden twee bloggers met een wereld vol zombies geconfronteerd. De boeken zijn helaas nog ongelezen, maar daar hoop ik binnenkort verandering in te brengen.

In Stung ontdekt hoofdpersonage Fiona een vreemde tatoeage op haar hand. Personen met eenzelfde tatoeage zijn veranderd in hersenloze en gewelddadige zombies. Zal Fiona hetzelfde lot te wachten staan? Ik heb dit boek nog altijd niet gelezen, maar ik goede verhalen gehoord over deze serie van Bethany Wiggins. Vooral het idee dat het hoofdpersonage zelf – misschien – in een zombie zal veranderen spreekt me erg aan. Ik heb zo’n vermoeden dat Fiona Stung wel zal overleven, maar ik ga het zeer binnenkort ontdekken..

The Girl with all the Gifts is echt een fantastisch boek. M.R. Carey wist me vanaf pagina één mee te slepen in deze wonderbaarlijke vertelling. Het verhaal van The Girl with all the Gifts is ontzettend origineel en onvoorspelbaar. Iedere keer als ik dacht te weten hoe het verder zou gaan kwam de auteur weer met een onverwachte plotwending. Met vlag en wimpel één van mijn favoriete boeken binnen het science fiction genre!

Warm Bodies (Isaac Marion) heb ik nog altijd niet gelezen, maar ik heb er vele lovende verhalen over gehoord. In dit boek is het hoofdpersonage R een zombie zonder herinneringen, identiteit of een hartslag. Toch verschilt hij van de andere zombies. En dan wordt hij ook nog eens verliefd.. Dit bijzondere liefdesverhaal lijkt me heel tof.

In The Other Life van Susanne Winnacker leeft Sherry met haar familie in een bunker onder de grond. Maar wanneer de voedselvoorraden opraken, moeten Sherry en haar vader de veilige wereld van de bunker verlaten op zoek naar eten. De wereld buiten de winkel is echter een verwoeste en verlate wereld. Maar dan komen de Weepers op hun pad.

The Declaration, The Resistance en The Legacy van Gemma Malley spelen zich af in het jaar 2140, wanneer het verboden is om jong te zijn. Iedereen kan voor eeuwig leven, maar dan moet je wel een contract ondertekenen waarin je belooft om nooit kinderen te zullen krijgen. Toch zijn er volwassenen die kinderen verwekken en deze kinderen komen terecht in een opvanghuis voor Overtolligen. Ons hoofdpersonage Anna is zo’n Overtollige en neemt ons mee in een bloedstollende strijd tegen een medicijn die de mensheid het eeuwige leven geeft..

The-Other-Life-1  The-Declaration-2

In The Body (Hanif Kureishi) laat een oude man zijn hersenen in een jonger lichaam plaatsen. Een beetje zoals in de film Self/Less dus! Ik kocht dit boek ooit op een boekenfestijn, maar hij is nog altijd ongelezen en dat terwijl het onderwerp me ontzettend aanspreekt.

The Alchemy of Forever van Avery Williams gaat over Sera, een vrouw die al eeuwen in leven is. Haar vriendje uit het jaar 1300 ontwikkelde een methode voor onsterfelijkheid, het enige wat Sera en hij hoeven te doen is om de zoveel jaar een ander menselijk lichaam over te nemen. Sera kan er echter niet langer tegen om onschuldige levens te beëindigen voor haar onsterfelijkheid. Per ongeluk komt ze in het lichaam van Kailey Morgan terecht en voor het eerst geniet ze van het leven dat haar gegeven is. Maar haar ex-vriendje laat haar natuurlijk niet zomaar gaan. Een iets meer paranormaal verhaal over het eeuwige leven.

Wat is jouw favoriete zombieboek?

Feed

Advertenties

8 gedachtes over “Zombies & de zucht naar het eeuwige leven | Mijn boekenkast #6

 1. jelsiverhalen zegt:

  Zombies….. Dat is nu eens iets waar ik nooit over lees…
  Een aflevering van de reeks van Wynonna Earp, was al teveel voor mij.
  Ineens blijken de vijanden van Watt Earp op de OK coral Demonen geweest te zijn. De nakomelinge van die Marshall heeft er haar handen vol aan als die zombie-demonen in deze tijd weer opduiken.
  En onsterfelijkheid, daar schrijft ikzelf over…

  • Marcia zegt:

   Wat vond je daarvan? Ik heb laatst Max Havelaar met zombies gelezen en vond het echt erg tegenvallen. Ik denk dat ik de mix klassiekers en zombies niet zo tof vind persoonlijk..

 2. zwartraafje zegt:

  Ik ben niet zo’n zombiefan. De series -en films waarin zombies centraal staan laat ik alleszins graag aan me voorbijgaan. Tot nu toe las ik dan ook enkel Warm Bodies. Maar euhm … ik ben niet helemaal tegen zombies hoor. Ik heb zelfs een favoriete zombie. ;)

 3. Kiki @ De Bookgeek zegt:

  Ik ben doodsbang voor zombies (Eén aflevering van The Walking Dead en ik kreeg nachtmerries), maar zombieboeken heb ik nog niet gelezen. Moet ik maar eens een keer gaan doen denk ik.
  (Het rare is dat ik series als American Horror Story en Supernatural niet zo eng vind als The Walking Dead. Waar zit de logica? Ik heb geen idee.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s