Diverse Science Fiction dvds

Mijn Science Fiction dvd-collectie

Mijn boekenkoopverslaving heb ik een halt toe kunnen roepen; ik weet dat er gewoon nog veel te veel ongelezen boeken in de kast staan. Dus had ik een nieuw doel nodig voor mijn koopwoede en dat is gelukt. De laatste tijd ben ik namelijk opeens heel erg verslaafd aan het kopen van dvd’s. Ik begon met het aanleggen van een science fiction verzameling!

Diverse Science Fiction dvds2015 was het jaar waarin ik het science fiction genre ook ontdekte binnen het bewegend beeld. Science fiction boeken las ik al veel langer, maar films of series liet ik meestal aan me voorbij gaan. Totdat ik mijn blog begon en besloot ook over films te schrijven. De afgelopen jaren heb ik kennis gemaakt met een groot aantal – zeer verschillende – science fiction films en nu ben ik onlangs begonnen met het aanleggen van een dvd verzameling. Kijk je mee?

TV-series

Real Humans Season 1Het eerste seizoen van Real Humans staat al sinds mijn 25e verjaardag in mijn kast, maar verder dan aflevering één ben ik nog altijd niet gekomen. Deze Zweedse serie schetst een parallell heden waarin robots er precies hetzelfde uitzien als mensen. Steeds meer mensen beginnen een relatie met dergelijke robots, waardoor de grens tussen mens en machine steeds vager wordt. Wat maakt een mens eigenlijk mens?

Defiance Season 1De serie Defiance speelt zich af in het jaar 2046, wanneer de mensheid de aarde moet delen met verschillende alien rassen. Op de foto hierboven zie je het eerste seizoen, maar ondertussen hebben vriendlief en ik ook seizoen twee en drie in huis. Daar heb ik helaas nog geen foto’s van kunnen maken.

Klassiekers

DVD Science Fiction KlassiekersTechnisch gezien zijn bovenstaande drie dvd’s van mijn vriend, maar als je samenwoont is dat toch niet meer zo erg van belang?! In ieder geval drie boekverfilmingen van bekende klassiekers binnen het Science Fiction genre. Van A Clockwork Orange verscheen al eens een recensie op deze blog, maar ook 1984 en 2001: A Space Odyssey zou ik graag aanraden!

Robots

Films over robotsDat ik graag boeken lees over robots is volgens mij geen geheim, maar ook films over robots kijk ik maar al te graag. Vooral Ex Machina wist me enorm te raken, terwijl Automata stiekem toch een beetje tegenviel. Van de box-set van regisseur Neil Blomkamp heb ik voorlopig alleen Elysium gezien, waarin we te maken krijgen met een mens die versterkt wordt met robottechnologie. Zowel Chappie als District 9 moet ik nog kijken.

Diversen

Diverse Science Fiction dvdsInterstellar heb ik onlangs gekocht, net als Self/Less. Beide films wisten mij in de cinema enorm te verassen en ik kijk ze graag nog eens opnieuw! K-Pax heb ik jaren geleden voor het eerst op televisie gezien en ik was meteen fan. Hierna heb ik het boek gelezen en de film al vele keren opnieuw bekeken. Fangirl alert!

Diverse Science Fiction dvdsEr ist wieder da bevat een interessant gedachte-experiment over de extreem rechtse visie van Hitler. Hoe zou hij kijken naar de wereld van nu, haar technologie en haar multiculturele samenstelling? The Butterfly Effect gaat over tijdreizen en ligt al meer dan vijf jaar onbekeken in mijn kast. Snowpiercer kocht ik afgelopen weekend en naar deze film ben ik enorm benieuwd!

Welke science fiction film raad jij mij aan?

Advertenties

10 gedachtes over “Mijn Science Fiction dvd-collectie

 1. Daenelia zegt:

  Eigenlijk raad ik je als eerste aan toch wel de originele Alien, met Sigourney Weaver. En als serie Battlestar Galactica, de remake. (Maar het origineel is ook heel leuk en lief!). Galactica weet heel goed menselijke verhalen met harde scifi the combineren.

 2. jelsiverhalen zegt:

  Dat kan je beter net aan mij vragen.. Want mijn wereld draait om SF..
  Toch een paar voorbeelden.
  Babylon 5. Over een ruimtestation die de vrede moet bewaren. 5 reeksen en een zes-tal films
  Babylon 5 Crusade. Spin-off. 1 reeks
  Battlestar Galactica. De laatste overlevenden van en beschaving op de vlucht voor de cylons(robots). Ze zijn op zoek naar de aarde.
  Battlestar Galactica 1978 – 2 reeksen
  Battlestar Galactica 2004 – 4 reeksen + 3 films. (Herwerkte versie van die uit 1998)
  Caprica Spin-off battlestar Galactica. 1 reeks. over het ontstaan van de Cylons
  En nog een paar Sleepy Hollow (Demonen), Primeval (gaten in tijdstructuur), Continium (tijdreizen), Sanctuary, Torchwood, en nog vele anderen die ik al gezien heb.

 3. De Protagonisten zegt:

  Mooie verzameling, waarvan ik een groot deel wel gezien heb. Predestination vind ik ook goed en Paycheck met Ben Affleck is ook de moeite waard. Beide te vergelijken met The Butterfly Effect. Dus als je die goed vindt dan weet je dat je deze ook kan kijken.

 4. Annemieke zegt:

  Defiance! <3 Wij hebben pas seizoen 3 ook gekocht. Maar moeten we nog kijken, haha.

  Fringe, Stargate (Sg-1 en Atlantis), Continuum, poeh en nog veel meer. Haha. Ik moet zeggen dat er de laatste tijd wel weer flink wat sci-fi tv shows worden gemaakt.

  Babylon 5 heb ik geprobeerd te kijken maar vond ik echt saai.

 5. zwartraafje zegt:

  Ik ben eerst eens in de kast gaan kijken welke films wij zelf hebben staan. K-pax vond ik geweldig maar die had ik jaren geleden in de kast staan als VHS en zou dus nog eens als DVD moeten worden aangeschaft. Mijn echtgenoot heeft alle Star Wars films (in verschillende versies zelfs) en de box met alle Battlestar Galactica seizoenen (de remake). Verder hebben we ook Interstellar in de kast staan (die vond ik prachtig – deels ook door de soundtrack). Ook Firefly (de serie), Serenity (de film) en de Matrix films behoren tot de collectie. En THX 1138, de futuristische debuutfilm van George Lucas hebben we ook nog staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s