Book Haul Februari 2017

Februari: een bescheiden blauwe book haul en toffe evenementen

Februari is voorbij gevlogen, maar gelukkig is het me gelukt om in deze korte maand toch zeven boeken te lezen. Verder hield ik mijn aankopen netjes binnen de perken, ging ik naar een erg tof evenement in de Brugse Boekhandel en keken mijn vriend en ik eindelijk het eerste seizoen van Defiance af. Een prima maand!

Book Haul Februari 2017

4 Nieuwe boeken in mijn kast

In februari ontving ik één recensie-exemplaar, namelijk De man die de tijd meenam van Elan Mastai. Ik ben Agora Books hier enorm dankbaar om, want ik heb van begin tot eind van dit boek genoten! Via Hebban ontving ik De Stad van Spiegels, het derde deel in De Oversteek trilogie, voor de online leesclub. Ik heb dit derde deel opnieuw met zoveel plezier gelezen: Justin Cronin is echt een meesterverteller.

In de Brugse Boekhandel kocht ik Opgesloten, een korte novella in The Jewel trilogie. Hoewel het plot toch wat minder diepgang had dan verwacht, kon ik voor vijf euro natuurlijk geen kat in de zak kopen. Alleen die prachtige cover is al vijf euro waard. Ook bestelde ik deze maand The Storm bij The Bookdepository (nog een blauw boek) ], maar deze kwam te laat binnen om nog op de foto te mogen.

The Jewel - Opgesloten

Ik las 7 boeken

In februari las ik zeven boeken, waaronder twee recensie-exemplaren. Van een collega leende ik Zelfs de vogels vallen – zodat ik tijdens De Week van het Korte Verhaal compleet in stijl een kortverhalenbundel kon lezen. Helaas bleek dit boek toch niet helemaal aan mij besteed. Ondertussen staat de teller van het aantal ongelezen boeken in mijn kast op 71.

Sneeuw als as – Sara Raasch
♥ The Rain – Virginia Bergin
Opgesloten – Amy Ewing
De man die de tijd meenam – Elan Mastai
♥ Zelfs de vogels vallen – Frederik Willem Daem
♥ De Stad van Spiegels – Justin Cronin
♥ The Other Life – Susanne Winnacker

De man die de tijd meenam  Sneeuw als As

Hoogtepunten van de maand

Op boekgerelateerd vlak was de Zilveren Vleugels Release Party in de Brugse Boekhandel één van de hoogtepunten van mijn maand. Ik vond het een heel gezellige middag, de pannenkoeken waren overheerlijk en het was leuk om meer te horen over de boeken van Vanessa en Jen Minkman.

Daarnaast gingen Jimi en ik op 25 februari naar Saint Amour met Herman Brusselmans. Het was een toffe voorstelling met mooie vertellingen over de liefde. Alleen de livemuziek was niet helemaal naar mijn smaak.

Niet boekgerelateerd maar ook erg tof: 2 februari gingen vriendlief en ik naar Nuff Said in De Centrale. Op deze avond werden livemuziek, comedy en gesproken woord met elkaar gecombineerd. Onder anderen Jan Jaap van der Wal betrad het podium, alsook Stef Kamil Carlens, Aminata Demba en John Hastings (een hilarische comedian uit Canada).

TV-programma’s in overvloed

Deze maand ben ik geen een keer naar de bioscoop geweest en hielden Jimi en ik slechts een beameravondje (we keken Anchorman: the legend of Ron Burgundy). De reden hiervoor: er waren gewoon enorm veel leuke tv-programma’s om te volgen. Zo kijken we nog altijd Wie is de Mol?, sinds deze maand aangevuld met het Vlaamse De Mol. We keken het nieuwste seizoen van Flikken Maastricht af (OMG dat einde!) en we volgen Blind Getrouwd met veel plezier. Stiekem ben ik dan ook nog overstag gegaan om Boer Zoekt Vrouw te kijken, dus er zijn maar weinig avonden over om naar de bioscoop te gaan of zelf een film op de muur te projecteren met onze beamer.

Wel hebben we deze maand eindelijk het eerste seizoen van Defiance af gekeken. Door de cliff hanger aan het einde ben ik nu echt heel benieuwd naar het vervolg!

Defiance Season 1

Bestgelezen blogposts

7x post-apocalyptische boeken voor volwassenen | Dit blijft een blogpost die het iedere maand opnieuw goed doet. Bijna een jaar geleden geschreven, maar nog altijd actueel ofzo XD zelf lees ik in ieder geval nog altijd graag post-apocalyptische verhalen!

Zotte zoektermen waarmee mensen op mijn blog terecht kwamen #2 | Ik vind het zelf altijd hilarisch om te lezen met welke grappige zoektermen mensen op mijn blog terecht komen en jullie vinden dat blijkbaar ook leuk.

Uitbraak: wanneer de hele school in quarantaine wordt geplaatst | Deze recensie, van mijn eerste recensie-exemplaar ooit, komt super vaak naar voren in mijn statistieken van meestgelezen blogposts. Mijn theorie is nog altijd dat dit boek veel gelezen zal worden op scholen en dat jongeren de titel daarom opzoeken via google.

Hoe was februari voor jou?

Advertenties

4 gedachtes over “Februari: een bescheiden blauwe book haul en toffe evenementen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s