Romantiek en klimaatverandering | Mijn boekenkast #9

Deze maandag staat mijn Book Shelf Tour in het teken van de liefde. Liefde voor elkaar, maar ook de liefde voor onze planeet. Ik toon je mijn romantische science fiction boeken, alsook de boeken waarin klimaatverandering een belangrijke rol speelt. Wees welkom!

Romantiek & Klimaatverandering

De liefde. Soms kan ik ontzettend genieten van zwijmelverhalen om een andere keer een boek tegen de muur te gooien vanwege een ernstige vorm van insta-love of een door mij zo gehekelde liefdesdriehoek. Op deze boekenplank verzamel in mijn romantische science ficion boeken. Er was nog ruimte over in dit vakje, dus koos ik voor een combinatie met boeken over klimaatverandering. Want onze planeet kan wel wat extra liefde gebruiken!

Mijn Boekenkast

The Only Boy vertelt het verhaal van een wereld zonder mannen. Ik las al eerder over een wereld zonder kinderen (The Children of Men en Partials) of een wereld zonder volwassenen, maar een wereld zonder mannen was ik nog niet eerder tegengekomen. Al is dat in dit verhaal ook niet helemaal aan de orde, want het hoofdpersonage Taylor is stiekem een jongen. The Only Boy is een heerlijke standalone bomvol actie. De schrijfstijl is enorm meeslepend en de focus op personages in plaats van world building is wel eens verfrissend. Het einde had van mij wat beter uitgewerkt gemogen, maar voor de rest heb ik erg genoten van dit boek.

Matched, Crossed en Reached zijn zeer zoetsappige boeken van de hand van Ally Condie. Cassia leeft in een toekomst waarin de Society aan de macht is. Deze autoriteiten bepalen onder anderen waar je werkt en met wie je trouwt. Wanneer Cassia gematcht wordt met haar beste vriend kan ze haar geluk niet op, totdat het scherm begint te knipperen en ze heel even een glimp opvangt van een andere match.. Wat volgt is een zoektocht naar de motieven van de Society, verpakt in een heerlijk zwijmelverhaal. Al moet ik eerlijk zeggen dat boek twee en drie toch wel wat tegenvallen..

In Empty schetst Suzanne Weyn een wereld waar de olie bijna op is. De olieprijzen stijgen de pan uit, maar dat is het niet het enige. Veel van onze vertrouwde alledaagse voorwerpen, denk aan een balpen of nagellak, zijn gedeeltelijk van olie gemaakt. Het leven van Gwen en Tom is niet langer wat het geweest is. Een tof, maar kort verhaal over fossiele brandstoffen, klimaatverandering en nog meer groene onderwerpen.

Eve en Once – oeps blijkbaar liggen deze boeken niet bij elkaar! – spelen zich af in een post-apocalyptische wereld. Eve is een meisje dat geleerd heeft om mannen te haten en te vechten voor haar toekomst, maar toch komt er ook een vleugje romantiek om de hoek kijken. Rise, het derde deel van de serie, ontbreekt in mijn boekenkast en ik zal dit boek ook nooit kopen. Dit was misschien wel het meest teleurstellende einde van een trilogie ooit..

Momentum is een kringloop koopje, maar helaas nog altijd ongelezen. De schrijfster Saci Lloyd ken ik van het boek Dagboek van een Klotejaar, wat ik persoonlijk heel interessant maar tegelijkertijd ook wat kinderachtig vond. Ik denk echter dat dit aan de vertaling moet hebben gelegen, want toen ik een fragment uit The Carbon Diaries las – de Engelstalige versie – vond ik het meteen al veel toffer.. In Momentum zijn energie-oorlogen het centrale thema en dat klinkt erg interessant. Ik ben enorm benieuwd naar dit boek en kon hem voor €5,50 echt niet laten liggen!

  

Als het gaat over de liefde dan mogen The Selection en The Elite natuurlijk niet ontbreken. Ondanks de mooie covers heb ik de rest van de serie als ebooks gekocht, puur om het feit dat deze boeken altijd veel te snel uit zijn en ik het de volle mep niet waard vind XD

Ook Delirium, Delirium Stories, Pandemonium en Requiem van Lauren Oliver horen tot de bekendste romantische dystopische boeken. In deze serie wordt de liefde als een ziekte gezien en ik blijf dat een heel interessant concept vinden.

Possession van Elana Johnson, een boek vergelijkbaar met Matched, kocht ik een keertje op een boekenfestijn. Het eerste deel vond ik niet heel bijzonder, maar Surrender – het vervolg op Possession – vond ik echt heel tof!

Take back the skies kocht ik onlangs bij Awesomebooks en dit boek is voorlopig nog ongelezen. Eerlijk gezegd heb ik geen idee waar dit verhaal over gaat, maar de cover maakte me zo nieuwsgierig. En voor die €2.84 kon ik het helemaal niet laten.

Tot slot heb ik All these things I’ve done en Because it is my blood van Gabrielle Zevin aan deze plank toegevoegd. Hoewel dit dystopische verhaal zich afspeelt in de onderwereld van de maffia, speelt romantiek ook een zeer belangrijke rol in deze trilogie.

Lees jij graag romantische boeken?

Advertenties

6 gedachtes over “Romantiek en klimaatverandering | Mijn boekenkast #9

  1. mariaharut zegt:

    Van al deze boeken heb ik alleen maar de Delirium serie, De selectie serie en de Matched serie gelezen. Van Delirium vond ik vooral het eerste boek leuk en De selectie serie vond ik het pas leuk worden bij die boeken over Eadlyn :)

  2. zwartraafje zegt:

    Ik hou er vooral van wanneer die romantiek gecombineerd met fantasy (paranormal romance), spanning (Nora Roberts / J.D.Robb), … Af en toe lees ik ook gewoon een romantisch verhaal maar ik merk dat ik er meer van geniet wanneer er ook nog iets anders is terug te vinden in een boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s