Leesboeken voor echte zombiefanaten

Series als The Walking Dead en iZombie waren een tijdje geleden een regelrechte hype op netflix. Zelf ben ik geen groot fan van dergelijke series, maar boeken over zombies lees ik dan wel weer graag. Deze liefde voor zombieboeken begon voor mij met The Forest of Hands and Teeth en daarna heb ik het genre steeds beter leren kennen. Vandaag geef ik je een aantal tips.

The-Other-Life-1

The-Forest-Of-Hands-And-Teeth-thumb  In-The-After  The-Other-Life

1. The Forest of Hands and Teeth – Carrie Ryan |The Forest of Hands and Teeth trilogie van Carrie Ryan gaat over een toekomst waarin de ‘Unconsecrated’, oftewel de zombies, de wereld buiten the Fence beheersen. Deze wereld is meesterlijk beschreven; ik kon het allemaal zo voor me zien – en had stiekem zelfs een beetje moeite met slapen.. Helaas zijn slechts de eerste twee boeken van de reeks naar het Nederlands vertaald en dat terwijl het laatste deel – The Dark and Hollow Places – mijns inziens de allerbeste uit de reeks is!

2. In the After – Demitria Lunetta  | In the After is het eerste deel van een duologie van Demitria Lunetta. In deze boeken leven de overlevers van de zombie-apocalypse in de kolonie New Hope, maar alles blijkt niet zo mooi te zijn als gedacht. Ik heb deze spannende serie leren kennen via Engelstalige boekenblogs en ik ben verliefd op de mooie covers!

3. The Other Life – Susanne Winnacker | The Other Life is een vlot lezend zombieverhaal over een vijftienjarig meisje dat meer dan drie jaar in een ondergrondse bunker heeft gewoond met haar familie. Wanneer ze geen eten meer hebben, verlaat ze samen met haar vader de bunker. Algauw komen ze echter in aanraking met zombies,Weepers genoemd. Ondanks de mooie cover en de toffe premisse ben ik niet overtuigd om het vervolg te kopen of te lezen. The Other Life miste wat mij betreft actie en diepgang – het hele verhaal voelde slechts als een inleiding – maar het is wel een prima introductie voor mensen die nog nooit met het zombiegenre in aanraking zijn gekomen.

Alice-in-zombieland  The-Reapers-are-the-angels  Warm-Bodies

4. Alice in Zombieland – Gena Showalter | The White Rabbit Chronicles vertellen het verhaal van Alice, een tienermeisje dat plots wees wordt. Door de realistische wereld en een verhaal vol actie wordt je direct in het verhaal gezogen. Ook hier zijn er bonuspunten vergeven wegens de prachtige cover.

5. The Reapers are the Angels – Alden Bell | De mensheid heeft de afgelopen 25 jaar in kleine koloniën overleefd, afgeschermd van een wereldwijde zombieplaag. Temple dwaalt alleen rond. Ze kan zich geen wereld zonder zombies herinneren, maar herinnert zich wel een oude mand die voor haar en haar broertje zorgde, tot het moment dat haar leven een echte tragedie werd. Ik heb dit boek nog niet gelezen, maar hij staat hoog op mijn verlanglijstje.

6. Warm Bodies – Marion Isaac | In dit boek is het hoofdpersonage R een zombie zonder herinneringen, identiteit of een hartslag. Toch verschilt hij van de andere zombies. En dan wordt hij ook nog eens verliefd.. Een zombieverhaal met humor én een streepje romantiek. Ook bekend vanwege de verfilming.

The-Enemy  Patient-Zero  The-Girl-With-All-The-Gifts

7. The Enemy – Charlie Higson | The Enemy doet enigszins denken aan boeken als Gone en Lord of the Flies, vanwege het feit dat er geen volwassen aan bod komen in het verhaal. Iedereen die ouder is dan veertien jaar verandert door een verschrikkelijk virus namelijk in een zombie. Niet alleen moeten tieners, kinderen en baby’s overleven in een wereld zonder volwassenen, ze moeten ook ten strijde trekken tegen de zombies om te kunnen overleven. Een spannende serie van zeven boeken, dus daar ben je wel even zoet mee.

8. Patient Zero – Jonathan Maberry | Maberry staat bekend als horror- en zombieauteur, maar eigenlijk is Patient Zero een beetje een vreemde eend in deze lijst. Het echte gevaar in dit boek is namelijk terrorisme. Hoofdpersonage Joe Ledger werkt voor een super geheime dienst, het Departement van Militaire Wetenschappen, en moet de strijd aangaan tegen een groep terroristen die een bio-wapen gebruiken dat mensen transformeert tot zombies. Een boek dat je vanaf pagina een meesleept in de actie.

9. The Girl with all the gifts – M.R. Carey | The Girl with all the Gifts is één van de beste post-apocalyptische boeken die ik ooit las. Melanie, het hoofdpersonage, wist vanaf pagina één mijn hart te stelen. Ik vond het plot oneindig origineel en onvoorspelbaar, en kreeg direct een band met een aantal van de personages. De world building is enorm sterk, de personages zijn levensecht en iedere keer als ik dacht te weten hoe het verhaal verder zou gaan kwam de auteur weer met een onverwachte plotwending. En het einde – dat zag ik helemaal niet aankomen!

Wat is jouw favoriete zombieboek?

Advertenties

5 gedachtes over “Leesboeken voor echte zombiefanaten

  1. melissasbookworld zegt:

    Oeh dit artikel komt precies op het juiste moment haha. In mijn tag post van gisteren moest ik een favoriet Zombie boek benoemen, maar ik las er dus nog geen enkele! Ik heb Alice in Zombieland thuis staan, maar moet boek 2 en 3 nog. Ik was nog op zoek naar andere boeken met Zombies, dus ik heb met deze post zeker inspiratie op kunnen doen, yes :)!

  2. johannaowlette zegt:

    The girl with all the gifts is ook één van mijn favorieten in het genre! ik heb hem in mijn Goodreads challenge 2015 gelezen, met veel plezier.
    Alice in Zombieland heb ik dan weer niet uitgelezen – te highschool voor mij :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s