Book and Tea Tag

Ik drink geen koffie, maar een kopje Sterrenmunt thee gaat er altijd wel in. Op de blog van Annemieke kwam ik de Book and Tea tag tegen, gemaakt door Joany. Aangezien het al lang geleden was sinds ik nog eens een tag invulde én ik (af en toe) een theeliefhebber ben, leek het me leuk deze tag in te vullen. 

thee

Earl Grey: Een klassieker

De laatste klassieker die ik heb gelezen is De Tijdmachine van H.G. Wells. Een tof verhaal over een tijdreiziger die naar het jaar 802 702 reist. De Eloi, een vredelievend volkje dat afstamt van de mens, ontvangt de tijdreiziger met open armen, maar algauw blijk het utopische paradijs toch niet zo perfect te zijn. De Tijdmachine komt wat traag op gang, maar is daarna zeker de moeite om te lezen. En voor een boek dat in 1895 is geschreven, is het verhaal nog altijd verrassend actueel.

Chai tea: Een exotisch boek (wat zich afspeelt in een ander / fictief land).

Op mij komt de wereld van Under the Never Sky behoorlijke exotisch over. Enerzijds heb je mensen die onder de koepel van Reverie wonen en anderzijds de Outsiders die leven in de woeste wildernis. Under the never sky is een avontuurlijk verhaal dat twee heel verschillende werelden samen weet te brengen. Dit in combinatie met de kleurrijke cover geeft mij een exotisch gevoel!

Groene thee: Een licht / luchtig boek

Phobos van Victor Dixen is een boek dat je het liefste in één middag uitleest. Dit boek over een datingprogramma in de ruimte voelt aan als de ultieme guilty pleasure. Het verhaal leest vlot en alsof je inderdaad vanuit de zetel televisie aan het kijken bent. Heerlijk!

Phobos

Munt thee: Een boek met een verfrissende wending

Ook in deze tag wil ik graag even fangirlen rond De Oversteektrilogie van Justin Cronin. Wat een fantastische post-apocalyptische totaalervaring is dit! Boek twee, De Twaalf, neemt bovendien van begin af aan een weer verfrissende wending. Bij een vervolg verwacht je meestal dat het verhaal direct verder gaat waar het in boek één eindigde, maar dat is bij Cronin niet het geval.

Kamille thee: Een boek waarmee je tot rust kunt komen

Ik kom tot rust bij het herlezen van boeken, omdat ik het verhaal dan al goed genoeg ken om af en toe wat minder goed op te letten. Ik kies hier voor Delirium omdat ik het verhaal enerzijds lekker romantisch en luchtig is en anderzijds omdat ik het verhaal inmiddels wel kan dromen. Lijkt me heel rustgevend!

Koekje erbij: Een novella of andere toffe aanvulling op een boek

Onlangs las ik Opgesloten, een novella bij The Jewel van Amy Ewing, en ik was aangenaam verrast. Hoewel het plot een beetje diepgang ontbrak, vond ik het wel erg tof om het personage Raven beter te leren kennen. Op deze manier kreeg ik oprecht meer zin om het vervolg te gaan lezen – helaas duurt het nog even voordat deze in het Nederlands verschijnt.

The Jewel - Opgesloten

Suiker: Een mierzoet, feelgood boek

Mierzoet is overdreven en een feelgood verhaal is het post-apocalyptische The Rain niet, maar toch moest ik hier bij deze categorie direct aan denken. Het hoofdpersonage Ruby lijkt namelijk zo van de set van een romantische high school film à la Mean Girls gestapt. En in dat opzicht is het verhaal toch wel een beetje zoet – als we de dodelijke regendruppels eventjes buiten beschouwing laten.

Melk: Een boek wat iedereen mèh / slecht vond maar waarvan jij hebt genoten

Over Slaves van Miriam Borgermans heb ik zeer uiteenlopende recensies gelezen. Veel mensen kwamen moeilijk door het verhaal, maar ik heb dit boek letterlijk in één dag verslonden. Ik kijk nu al uit naar een vervolg.

Raven Slaves

Gezelligheid: 3 personages die je uit zou willen nodigen voor je high tea

Ik ben zo slecht in dit soort vragen – ik ben niet iemand die verliefd wordt op fictieve personages of vriendschap met ze wilt sluiten. Maar als ik echt moet kiezen, dan kies ik voor de grappige metaforen-kunstenaar David uit Staalhart, de loyale en vrolijke vriendin Hana uit Delirium en de hilarische grappenmaker Kenji uit de Shatter Me reeks.

Je lievelingsthee & bijpassend boek

In de intro noemde ik al mijn favoriete theesmaakje: sterrenmunt. Een boek dat zich in de ruimte, tussen de sterren, afspeelt is Across the Universe van Beth Revis. Dit lijkt me een perfecte combinatie.

Vertel me hieronder wat jouw favoriete theesmaak is, dan probeer ik er een boekentip bij te formuleren!

Across-The-Universe-2

Advertenties

6 gedachtes over “Book and Tea Tag

 1. Lisa zegt:

  Leuke antwoorden! Tot rust komen met herlezen klinkt erg bekend. Ik hou juist helemaal niet van sterremunt maar meer van groene thee citroen of rooibos citrus (eigenlijk alles met citrus behalve de fruitthee zelf)

 2. Annemieke zegt:

  Ik hou momenteel van chai thee met vanille.;)

  De Oversteek boeken zie ik momenteel wat voorbij komen en ik vraag me geregeld af of die iets voor mij zijn. Maar gezien ik nog een hele stapel heb vraag ik mij dat maar niet te hard af, haha.

  • Marcia zegt:

   Chai thee met vanille voelt voor mij heel winters en warm en daarom raad ik je The Forest of Hands and Teeth aan. Een creepy zombieverhaal dat je best leest onder een warm dekentje :D
   De Oversteek is echt geweldig. Ik ben mega fan!

  • Marcia zegt:

   Chai thee met gestoomde melk – dat is een moeilijke ;) ik vind het een heel winters en warm drankje en denk dan bijvoorbeeld aan The Girl with all the Gifts. Zo’n post-apocalyptisch boek komt in het winterse weer veel beter binnen, dan wanneer het buiten zo zonnig is.. Dus wacht nog even met de thee met vruchtensmaakjes uit de kast te halen en lees eerst dit boek ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s