Maart: 11 nieuwe boeken, zonneschijn en een boekenbrunch

Maart was een fijne maand. Het zonnetje liet zich steeds vaker zien, ik verwelkomde heel wat nieuwe boeken in mijn kast en ik las ook een behoorlijk aantal. Vandaag geef ik je een overzicht van mijn maand.

10 nieuwe boeken

Deze maand schreef ik me voor het eerst in voor De Club van Echte Lezers van Uitgeverij Atlas Contact en ik had geluk. Ik mocht het manuscript van Fuzzie (Hanna Bervoets) in ontvangst nemen om te lezen en te recenseren. Van Agora Books ontving ik Op de rand van het niets, een spannend science fiction verhaal van Corinne Duyvis, en van VBK België kreeg ik Gouden Zoon van Pierce Brown. Hoewel ik het eerste deel in deze trilogie niet fantastisch vond, kreeg ik van veel bloglezers te horen dat boek twee en drie vele malen beter zijn en meer science fiction bevatten – dus ik ben benieuwd.

Naar aanleiding van een artikel in De Morgen kocht ik You’re a legend and everyone else sucks van Japie Stoppelenberg over de generatie van de millennials. Over waarom ‘we’ ontevreden zijn in onze jobs en denken dat we altijd alles beter weten. Interessant! Maar misschien niet zo geweldig als de hype deed geloven.

Ook deed ik voor de tweede keer dit jaar een bestelling bij mijn favoriete website Awesomebooks. Ik kocht The Humans (Matt Haig), Fellside (M.R. Carey), Only Ever Yours (Louise O’Neill), Not a drop to drink (Mindy McGinnis), The Chimes (Anna Smaill) en Flawed (Cecelia Ahern).

Na het maken van bovenstaande video ontving ik ook nog Eerste Leven als leesexemplaar voor de Dear Book Nerd Book Club. Op 7 mei bespreken we dit boek en daarna logeren we in de Brugse Boekhandel. Kom je ook?

The Humans  Fellside

Ik las 9 boeken

In februari las ik acht boeken, waaronder drie recensie-exemplaren en een bibliotheekboek. Zoals je hierboven hebt kunnen zien, voegde ik een behoorlijk aantal boeken toe aan mijn collectie. Dit betekent dat de teller van het aantal ongelezen boeken in mijn kast op 78 staat. Gelukkig heb ik nog negen maanden om dit tot maximaal 40 terug te brengen.

The Storm – Virginia Bergin
Observant – Ole Nyland
Manipulator – Ole Nyland
Katalysator – Ole Nyland
De Tijdmachine – H.G. Wells
♥ You’re a legend and everyone else sucks – Japie Stoppelenburg
♥ Slaap zacht, Johnny Idaho – Auke Hulst
♥ Fuzzie – Hanna Bervoets
♥ Op de rand van het niets – Corinne Duyvis

Slaap Zacht Johnny Idaho - Auke Hulst

De opening van De Krook en Cook&Book

Qua boekgerelateerde evenementen en uitstapjes was maart een rustige maand. In het weekend van 10 maart vond de opening van de nieuwe Gentse bibliotheek in De Krook plaats. Als ambassadeur van Team Krook – een groep jongeren die mogen meedenken over de jongerenbibliotheek – was ik aanwezig op de zaterdag. We gaven bezoekers boekentips aan de hand van een quiz die hun favoriete genre uitwees.

Zondag 26 maart ging ik met boekenvriendinnetjes Audrey, Sasha en Laure naar Cook&Book in Brussel. Een restaurant en (prachtige!) boekhandel in één. Het was een van de eerste zomerse dagen, dus we hebben heerlijk op een terrasje gezeten en gegeten, alsook de enorme boekwinkel bewonderd.

Cook & Book Brussel  Cook & Book Brussel

Ondertussen op het scherm

In maart kwam er een einde aan zowel Wie is de Mol? (ik zat fout!) als De Mol (pas in de finale wist ik de juiste mol aan te wijzen). Ook heb ik deze maand opnieuw genoten van guilty pleasure programma’s Blind Getrouwd en Boer zoekt Vrouw.

Naar de cinema gaan is er deze maand helaas niet van gekomen, maar wel hebben Jimi en ik één beameravondje gehouden. In onze thuisbioscoop keken we naar School of RockHeerlijk om even je gedachten op nul te zetten en mee te rocken met Jack Black. Nostalgie alom!

Katalysator - Ole Nyland

Best gelezen blogposts

Manipulator: origineel dystopisch tweeluik van eigen bodem | Mijn recensie van het boek Manipulator, geschreven door Ole Nyland, is deze maand mijn best gelezen artikel. Ik denk dat ik hiervoor de schrijfster mag bedanken, die mijn recensie op haar persoonlijke facebook profiel heeft gedeeld.

Waarom ik meestal nee zeg tegen partnerships | In deze blogpost leg ik uit waarom ik niet vaak met externe partners in zee ga. Liever schrijf ik mijn eigen content en kies ik mijn eigen onderwerpen in plaats van me door anderen te laten sturen.

Ik kocht zes boeken via Awesomebooks | Book hauls zijn altijd populair en ook deze maand liet ik me door Awesomebooks verleiden. Ik kocht zes tweedehands boeken en deze show ik natuurlijk met veel plezier op mijn blog!

Hoe was maart voor jou?

Advertenties

4 gedachtes over “Maart: 11 nieuwe boeken, zonneschijn en een boekenbrunch

  1. zwartraafje zegt:

    Oh, School of Rock. Die vond ik eigenlijk best wel leuk. Wel weer een hele tijd geleden dat ik hem zag. Ik ben benieuwd hoeveel ongelezen boeken ik van mijn tbr ga kunnen weglezen. Momenteel staat de teller op 126. Ik heb er de eerste drie maanden best wel wat gelezen maar er kwamen er ook enkele nieuwe bij én de laatste weken heb ik vooral recensieboeken gelezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s