Leesboeken voor echte zombiefanaten #2

Vorige maand deelde ik al enkele van mijn favoriete zombieboeken met jullie, maar – zoals wel vaker – waren het er veel te veel om in één blogpost te passen. Dus vandaag een deel twee, met nog meer zombieleesvoer.


Deadline

Feed-MiraGrant  World-War-Z  Ashes

1. Feed – Mira Grant | In de Newsflash trilogie van Mira Grant worden twee bloggers met een wereld vol zombies geconfronteerd. Hoe cool is het dat bloggers de hoofdrol spelen in een boek?! Alleen een beetje jammer dat ze tegen zombies moeten vechten..

2. World War Z: An Oral History of the Zombie War – Max Brooks | Misschien wel een van de bekendste boeken die er bestaan over zombies. Het toffe is dat dit geen normaal verhaal is, maar een verzameling interviews met mensen die de zombie-uitbraak overleefd hebben. Een boek met een originele vertelvorm, dat je aan het denken zet over de mensheid.

3. Ashes – Ilsa J. Bick | Een elektromagnetische puls vernietigt elk elektronisch apparaat op aarde, waardoor er miljarden doden vallen. Wat volgt is een spannend en angstaanjagend verhaal over een toekomstige wereld, die niet heel ver bij ons vandaan ligt. Een boek over het overlevingsinstinct van de mens dat je kippenvel over heel je lichaam zal bezorgen.

Rot-and-Ruin  This-is-not-a-test  Reboot

4. Rot & Ruin – Jonathan Maberry | In het post-apocalyptische met zombies besmette Amerika waar Benny woont, moet iedereen vanaf 15 jaar een baantje zoeken of anders wordt zijn/haar rantsoen verminderd. Benny ziet het niet zitten om een stage als Zombie Hunter te doen bij zijn grote broer, maar vanwege zijn slinkende voedselvoorraden heeft hij geen keus. Algauw leert deze job hem wat het betekent om mens te zijn.

5. This is not a test – Courney Summers | Het einde van de wereld is aangebroken. Zes studenten verschuilen zich in een verlaten schoolgebouw, waar ze voortdurend gestoord worden door geklop op ramen en deuren door zombies. Sloane is één van deze studenten, maar zij kan eerlijk gezegd niet wachten om met één simpele beet uit uit haar lijden verlost te worden. Terwijl de andere studenten vechten om de apocalypse te overleven, wil Sloane niets liever dan zich bij de zombies voegen. Een heel andere zombieverhaal dan ik gewend ben, maar zeker de moeite waard.

6. Reboot – Amy Tintera | In Reboot maken we kennis met Wren, die vijf jaar geleden overleed als gevolg van drie schoten in haar borst. Na 178 minuten kwam ze terug als Reboot: sterker, sneller, minder emotioneel en in staat om zichzelf te genezen. Hoe langer Reboots dood zijn, hoe minder menselijk ze zijn bij hun terugkeer. Met haar 178 minuten is Wren de dodelijkste Reboot in de Republiek van Texas. Als zeventienjarige werkt ze als soldaat voor de Human Advancement and Repopulation Corporation (HARC). Ik las deze duologie met ontzettend veel plezier en ik vond het erg tof om eens uit het perspectief van een zombie te lezen!

Dark-Inside  Enclave  Zom-B

7. Dark Inside – Jeyn Roberts | Na een enorme aardbevind die elk continent op aarde deed schudden, staat er sommige mensen iets vreemd te gebeuren. Ze worden overmand door een innerlijke woede – en niet iedereen is in staat hier tegen te vechten. Mensen die de woede kunnen overwinnen, staat een voortdurende strijd om te overleven te wachten.

8. Enclave – Ann Aguirre | Het overgrote deel van de menselijke beschaving leeft in ondergrondse enclaves, waar de levensverwachting rond de 20-25 jaar ligt. Als Deuce vijftien wordt, neemt ze haar rol als Huntress enorm serieus. Maar wanneer niemand naar haar waarschuwing luistert en ze samen met haar jaagpartner uit de enclave verbannen wordt, moet ze boven de grond leren te overleven.

9. Zom-B – Darren Shan | Zelf heb ik dit boek nog niet gelezen, maar afgaand op de andere boeken van de schrijver én de vele positieve recensies ben ik ontzettend benieuwd naar dit boek. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van één van de slachtoffers van de zombie apocalypse. Ik kan niet wachten om dit boek te lezen!

Wat is jouw favoriete zombieboek?

Advertenties

3 gedachtes over “Leesboeken voor echte zombiefanaten #2

  1. Henrieke zegt:

    Ik heb ze bijna allemaal toegevoegd aan mijn leeslijst. ;-) Eigenlijk lees ik veel te weinig over zombies, al lees ik The walking dead wel ook als comics. Ik vond Mobile van Stephen King ook heel leuk trouwens, dat was ook wel zombie-achtig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s