Haul april 2017

April: ik kocht geen enkel boek! En ik las er veel te weinig..

In april vierde ik het tweejarig bestaan van mijn blog, las ik slechts vijf boeken en kocht ik er geen één! Verder was dit een maand waarin het moeilijk bleek mijn blog te combineren met een fulltime baan en een sociaal leven. Oftewel: er verschenen heel wat minder blogposts online.

Haul april 2017

Ik kocht geen enkel boek!

Deze maand heb ik geen enkel boek gekocht (applausje voor mezelf!), maar dankzij een aantal lieve uitgeverijen mocht ik toch 3 boeken aan mijn collectie toevoegen. Van L&M Books ontving ik een recensie-exemplaar van Phobos², een boek waar ik ontzettend naar uitgekeken had. Stiekem wist Victor Dixen mijn hoge verwachtingen niet helemaal waar te maken, maar het is wel een boek dat ik met plezier gelezen heb.

Van VBK België ontving ik Als dit zo doorgaat, een kortverhalen bundel samengesteld door Auke Hulst, waarin een mogelijke toekomst wordt voorspeld door vierentwintig auteurs. “Deze verhalen pretenderen niet de exacte toekomst te voorspellen, maar de vinger op de zere plekken te leggen, op een manier die maatschappelijke trends een menselijk gezicht geven.” 

Van Agora Books ontving ik In de voorste linie van Michael Grant, een boek waar ik afgelopen november de cover van mocht onthullen.

Phobos 2 - Victor Dixen

Ik las slechts 5 boeken

Deze maand las ik 3 recensie-exemplaren en 2 eigen boeken, bizar weinig eigenlijk. Dit was duidelijk een maand waarin ik minder zin had om te lezen, zo keek ik in de trein vaker wat dromerig voor me uit en in het dagelijks leven had ik veel meer behoefte aan sociaal contact. De teller van ongelezen boeken in mijn kast is helaas maar weinig gedaald en staat momenteel op 75. Dit zijn de boeken die ik las:

The Humans – Matt Haig
Phobos² – Victor Dixen
Only Ever Yours – Louise O’Neill
Gouden Zoon – Pierce Brown
♥ Als dit zo doorgaat – Auke Hulst

Ondertussen ben ik ook ongeveer halverwege Fellside van M.R. Carey, maar door de weinig leesmotivatie ligt dit boek alweer een tijdje op me te wachten – en door het feit dat ik afgelopen weekend opeens zin had om fanfiction te lezen..

The Humans  Gouden Zoon

Ondertussen op het scherm

Deze maand kwam er een einde aan Blind Getrouwd en Boer zoekt vrouw, twee heerlijk romantische guilty pleasure programma’s. Verder hielden Jimi en ik één beameravondje, waarop we Interstellar keken. Een heel inventief verhaal dat stiekem hier en daar toch een beetje langdradig aanvoelde.

Ook gingen we naar de cinema, waar we Life bekeken. Gelukkig viel het horror gehalte goed mee en heb ik oprecht kunnen genieten van deze overweldigende film. Wel zag ik de rest van de avond overal aliens tevoorschijn komen haha!

Life Daniel Espinosa

Bestgelezen blogposts

Deze maand was het behoorlijk rustig op mijn blog, ik had even niet de tijd en de motivatie om blogs te schrijven en nam een beetje vakantie. Verbazingwekkend genoeg liggen mijn bezoekerscijfers van de afgelopen maand niet heel veel lager dan normaal, terwijl ik in totaal slechts 15 blogposts publiceerde. Deze waren het populairst:

Wat het betekent om een Belgische boekblogger te zijn | Ik schreef een blogpost over de verschillen tussen Nederlandse en Vlaamse boekbloggers en zette mijn favoriete Vlaamse collega’s in het zonnetje.

12x Science Fiction van eigen bodem *Young Adult editie* | Een lijstje van mijn favoriete sci-fi van Nederlandse en Belgische schrijvers. Met dank aan Jen Minkman voor het delen op Facebook kwam deze blogpost in mijn top drie van bestgelezen posts terecht.

Waarom niet alle science fiction boeken dystopisch zijn | Ik vind het verschrikkelijk dat alle science fiction boeken tegenwoordig het label dystopisch krijgen, zeker binnen het Young Adult genre. Daarom schreef ik een blog over de verschillen binnen het science fiction genre.

Hoe was april voor jou?

Only Ever Yours

Advertenties

7 gedachtes over “April: ik kocht geen enkel boek! En ik las er veel te weinig..

  1. zwartraafje zegt:

    April was een vrij rustige maand voor me. Naast drie ziekenhuisbezoekjes, vijf leuke bijpraat-afspraakjes en twee verjaardagsfeestjes van mijn Oma sloten we de maand af met onze huwelijksverjaardag én geraakte ik eindelijk door Gouden Zoon heen. Gek genoeg heb ik niet veel meer gelezen als anders vermits de concentratie nog steeds ver te zoeken is. Hopelijk komt daar in mei eindelijk wat verandering in. Ik kijk alvast uit naar mijn drie bestellingen die deze maand (grotendeels) zullen toekomen.

  2. Jolien zegt:

    Ooh dat moeilijk combineren van een blog met een baan herken ik echt! En soms wil ik op de trein liever ook wat dromerig uit het raam staren dan te lezen (of nog een heel klein beetje slapen ’s morgens :D ) Ik heb me alvast voorgenomen in mei vaker te lezen en bloggen.

  3. Annemieke zegt:

    Soms moet je ook even aandacht aan andere dingen besteden. Fanfiction is dan ook heerlijk leesmateriaal. Voor wat was de fanfiction? Ik ben niet nieuwsgierig hoor. ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s