Unhaul mei 2017

Unhaul: Deze boeken gaan op zoek naar een nieuw huis

Je weet misschien dat ik in 2017 probeer het aantal ongelezen boeken in mijn kast terug te brengen tot maximaal 40. Ik startte het jaar met 67 ongelezen boeken, maar door twee awesomebooks bestellingen van respectievelijk acht en zes boeken én een overvloed aan recensie-exemplaren nam het aantal ongelezen boeken enkel toe – hoe hard ik ook probeerde. Vandaag neem ik afscheid van een tiental boeken in mijn kast, waardoor ook het aantal ongelezen boeken daalt!

Vandaag, zaterdag 6 mei, ga ik naar de Young Adult Sleepover in de Brugse Boekhandel en daar is er de mogelijkheid om je tweedehands boeken aan de man te brengen. De opbrengsten gaan naar het goede doel en de boeken komen sowieso bij een boeklover terecht: een win-winsituatie lijkt me!

Unhaul mei 2017

Allereerst doe ik vier boeken weg die ik zelf tweedehands heb gekocht – en niet allemaal in opperbeste staat zijn. Zelf heb ik deze boeken echter nooit gelezen. Het gaat om:

 • Love, Aubrey – Suzanne LaFleur
 • Dark Secrets – Elizabeth Chandler
 • Princess Academy – Shannon Hale
 • The Golden Compass – Philip Pullman

Unhaul mei 2017

Ook besloot ik om drie Nederlandstalige boeken de zoektocht naar een nieuwe eigenaar te gunnen. Twee van deze boeken won ik bij een winactie, maar bleken na het lezen toch niet helemaal iets voor mij te zijn. Did I mention I Need You? is het tweede boek in de DIMILY trilogie van Estelle Maskame. Het eerste boek las ik omdat ik haar op de boekenbeurs mocht interviewen, maar ik denk niet dat ik de serie ooit zal verderzetten.

 • Witte Gaten – Guido Bottinga
 • Did I Mention I Need You? – Estelle Maskame
 • The Gospel According to Larry – Janet Tashjian

Unhaul mei 2017

Tot slot besloot ik ook drie boekenfestijn koopjes weg te doen. The Catastrophic History of You and Me was totaal niet aan mij besteed. Zowel Embrace als Unearthly hebben een wondermooie cover en lijken me prima boeken, maar ik denk eerlijk gezegd niet dat ik ze ooit nog zal lezen. Dus dan kan ik er beter iemand anders blij mee maken.

 • The Catastrophic History of You and Me – Jess Rothenberg
 • Embrace – Jessica Shirvington
 • Unearthly – Cynthia Hand

Ik hoop dat er mensen op de sleepover aanwezig zijn die ik hiermee een plezier kan doen, want ik heb geen zin om alles weer mee terug naar Gent te slepen XD en stiekem hoop ik dat de rest geen toffe boeken meeneemt waar ik interesse in heb, want anders raakt mijn boekenkast nooit opgeruimd ^^

Doe jij weleens boeken weg?

Unhaul mei 2017

Advertenties

7 gedachtes over “Unhaul: Deze boeken gaan op zoek naar een nieuw huis

 1. Nancy zegt:

  Haha! Ik hoop dat de achterflappen tegenvallen, want sommige zien er echt interessant uit ;-)
  Ik heb zelf ook verschillende boeken mee voor de verkoop!

 2. zwartraafje zegt:

  Af en toe wel. Uit pure noodzaak omdat ik anders gewoon niet voldoende plek in mijn kasten overhoud. Jammer genoeg beschikken die niet over het handige snufje van Hermione’s tasje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s