Dilemma: Ga ik naar YALC of niet?

Eind juli staat heel Young Adult land op zijn kop: in Londen vindt dan namelijk Young Adult Literature Convention plaats (YALC). Een viering van de beste Young Adult boeken in aanwezigheid van vele auteurs. Ieder jaar gaan er hele delegaties bloggers uit Nederland, België en vele andere landen naar dit evenement. Voor mij de vraag: zal ik ook gaan?

Michael Grant

Als je mijn blog al een tijdje volgt of me persoonlijk kent, dan weet je dat ik maar weinig waarde hecht aan gesigneerde boeken. Toen Sasha vorig jaar een handtekening meebracht van Michael Grant – misschien wel mijn favoriete YA Science Fiction auteur – was ik danig onder de indruk, maar Michael Grant vormt voor mij een uitzondering. In het algemeen heeft het voor mij geen meerwaarde om schrijvers te ontmoeten of mijn boeken te laten signeren: ik houd van de werelden die de schrijvers gecreëerd hebben en van hun boeken, maar de persoon achter het boek interesseert mij persoonlijk minder. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen. Ik vind het nog altijd heel erg dat ik Harry Mulisch nooit heb kunnen ontmoeten, ik was danig onder de indruk toen ik Connie Palmen mocht interviewen en ik zou dolgraag eens een praatje maken met Koos Meinderts.

Aangezien auteurs ontmoeten en boeken laten signeren niet hoog op mijn lijstje staan, zou je denken dat het voor mij geen probleem is om YALC over te slaan. Maar daar beginnen de twijfels. Audrey, Sasha, Céline, Sharon en Isabelle van de Dear Book Nerd Book Club gaan in groep naar Londen en daar zou ik me toch graag bij aansluiten. Niet zozeer voor de auteurs, maar voor de gezelligheid en het avontuur. Naar Londen gaan is natuurlijk altijd leuk en met zulke leuke boekenvriendinnetjes kan het toch alleen maar geweldig zijn? Of zou ik me toch maar vervelen op zo´n conventie waar iedereen in de rij staat om zijn boeken te laten signeren?

Ik raak er zelf maar niet over uit (en dat ik nog niet 100% zeker weet hoe het zit met mijn verlof in de zomervakantie maakt het er niet gemakkelijker op). Wat denken jullie: Zal ik naar YALC gaan of niet? Overtuig me met je beste argumenten in de comments!

Breathe-2

Advertenties

17 gedachtes over “Dilemma: Ga ik naar YALC of niet?

 1. Audrey zegt:

  Je gaat mee! Kom op: een kans om eens een leuke reis te maken met een bende vriendinnen, laat je toch niet liggen? Het gaat zo leuk worden én niet alleen omdat we fantastische auteurs gaan ontmoeten, maar omdat we samen ook geweldige dingen gaan doen! 😉 Dus join the club!

 2. Sasha Elle zegt:

  Kom mee! YALC gaat over zo veel meer dan enkel handtekeningen scoren. Je zal er ook vele nieuwe auteurs en boeken leren kennen, alle panels zijn gewoon interessant en die gaan dit jaar ook belangrijker zijn voor mij 😁. En niet vergeten, je kan ook altijd een kijkje gaan nemen op London Comic Con, dat is ook altijd geweldig om te zien. 🤓

 3. Laura Diane zegt:

  Naar Londen? Daar is sws maar 1 antwoord op mogelijk… JA! Maak er een tof reisje van met je vriendinnen en combineer de conventie met plekken in Londen waar je graag heen wilt! You go girl! ;-))

 4. Karlijn zegt:

  Nu ben ik nog nooit op een conventie zoals YALC geweest, maar uit mijn ervaring met andere conventies gaat het nooit om één specifiek ding. Panels zijn ook erg interessant en gaat het ook om de sfeer (en wellicht de cosplay bekijken) die leuk is. Dus ik zeg, probeer het een keer! :)

 5. Kiki (De Bookgeek) zegt:

  Londen is mijn favoriete stad, maar dat is geen argument dat jij naar YALC zou moeten gaan.
  Ik zou meegaan omdat er waarschijnlijk nieuwe informatie over boeken wordt vrijgegeven (wat leuk is), voor de gezelligheid, voor Londen zelf en om anderen te ontmoeten die ook van boeken houden!
  Heeft dit je een beetje overtuigd?

 6. readinge zegt:

  Wanneer je naar YALC gaat, kun je er meteen een leuke vakantie in Londen bij plakken. Londen is een hele leuke stad om naartoe te gaan. Zelf ben ik alleen nooit naar YALC geweest, maar Londen vond ik erg gaaf!

 7. Roos zegt:

  Zorg dat je je niet gedwongen voelt door hype of het gevoel iets mis te lopen. De laatste tijd realiseer ik me steeds meer dat mensen in de boekengemeenschap blij worden van verschillende dingen. Voor sommigen is dat meedoen aan een hype en auteurs ontmoeten. Maar er zijn ook mensen die oudere boeken lezen of de naam van een auteur amper onthouden. In plaats van jezelf te dwingen aan de hype mee te doen kun je ook denken: ‘Oké dit is niets voor mij, ik geniet van andere dingen.’ Mensen vinden YALC geweldig en willen dat jij meegaat omdat dit is wat zij leuk vinden maar eigenlijk vind jij dat helemaal niet leuk.

 8. nerdygeekyfanboy zegt:

  Net zoals Emmy kan je mij altijd vragen stellen over YALC! :) Ik ben zelfs vorig jaar op alle dagen geweest. Het is wel iets waar je van moet houden inderdaad, want het is veel in de rij staan voor signeersessies. Ik ga dit jaar niet, maar ik hoop volgend jaar wel weer te gaan! :)

 9. zwartraafje zegt:

  YALC lijkt me heel leuk om mee te maken. Voor mij persoonlijk is het niet haalbaar maar ik vind het wel heel leuk om mee te genieten via anderen hun verslagen. Zoals jij reeds vermelde lijkt het me vooral erg leuk om er in het gezelschap van mede boekenliefhebbers rond te slenteren en hen nog beter te leren kennen. Handtekeningen zijn leuk maar ik weet niet of ik er een uur of meer voor wil opofferen waardoor ik niet alles kan zien op de beurs zelf. Ik kocht trouwens gisteren op het Boekenfestijn in Antwerpen Resistance (3,99) én die was gesigneerd. Yep, geen flauw idee hoe daar zo’n gesigneerd exemplaar is tussen beland maar ik heb het dus mee naar huis genomen vermits jij het hier had aangeraden. Nu wel eerst nog even het eerste deel te pakken krijgen. :)

   • Marcia zegt:

    Haha ik dacht al, welk boek bedoelt Liesbet nu?! Resist en voorganger Breathe zijn echt geweldig, alvast veel leesplezier gewenst :D

 10. Annemieke zegt:

  Ik zou graag naar YALC gaan maa zoals Liesbet weet ik niet of ik wel zolang in een rij zou gaan staan. Dan moet de auteuur wel heel bijzonder zijn. Liever zou ik wel lekker willen snuisteren over de beurs. Er zijn daar vast hele leuke dingen te zien als ik de verslagen van de afgelopen jaren die ik heb gelezen mag geloven. Daarom zou ik wel gaan. ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s