Dierentuin Antwerpen pinguins

Ik ging een dagje naar de dierentuin

Vandaag helaas geen post-apocalyptisch avontuur in outer space, maar wél in de dierentuin. Simpelweg een fotoverslag van een dagje weg. Ik gebruikte mijn camera voor het eerst sinds lange tijd voor iets anders dan het fotograferen van boeken en ik wilde de foto’s niet op mijn computer laten verstoffen. Onder het motto: mijn blog, mijn regels plaats ik vandaag een aantal foto’s online die ik afgelopen weekend in de zoo van Antwerpen maakte.

Zoo Antwerpen vlinderZaterdag 27 mei gingen Jimi en ik een dagje naar de dierentuin van Antwerpen. Ondanks het snikhete weer begonnen we onze rondgang in de Vlindertuin, waar het zo mogelijk nog een aantal graden warmer was.

Zoo Antwerpen pinguinsZoo Antwerpen pinguinsDe pinguins hadden geluk, zij konden het verkoelende water opzoeken in deze hitte. Opvallend trouwens is dat er in de dierentuin van Antwerpen op twee verschillende plaatsen pinguins zitten. De bovenste foto is buiten gemaakt, terwijl de grotere pinguins van de onderste foto zich in het overdekte ‘vriesland’ bevinden.

Zoo Antwerpen aapZoo Antwerpen leeuwZowel de apen als de leeuwen besloten zaterdag gewoon lekker een potje te chillen.

Zoo Antwerpen JimiMaar waarom zou ik aapjes kijken als ik ook naar mijn lief kan kijken? Stiekem, terwijl hij naar de dieren kijkt..

Zoo Antwerpen visZoo Antwerpen visZoo Antwerpen visRoggen zijn absoluut mijn favoriete vissen, die zien er van de onderkant gezien toch echt hilarisch uit? In het Dolfinarium in Harderwijk kun je overigens roggen aaien en ik kan je vertellen dat ze echt een beetje als schuurpapier aanvoelen. Helaas was dit in de dierentuin van Antwerpen niet mogelijk. Wel heb ik nog twee andere vissen als fotomodel gevraagd, geen idee welke soorten het zijn overigens.

Zoo Antwerpen vogelsZoo Antwerpen vogelsZoo Antwerpen vogelsWe eindigden ons bezoekje aan de dierentuin met een hoogtepunt – en nee dan heb ik het niet over de zeeleeuwenshow die helaas een beetje tegenviel. Als echte vogelliefhebber kon een bezoekje aan het Vogelgebouw natuurlijk niet ontbreken. Hier maakte ik een heleboel nieuwe vriendjes en vanaf nu heb ik ook twee nieuwe vogelsoorten op mijn favorietenlijstje staan: de koningsglansspreeuw en de vuurkopbaardvogel.

Ga jij ook zo graag een dagje naar de dierentuin?

Zoo Antwerpen bloemen

Advertenties

12 gedachtes over “Ik ging een dagje naar de dierentuin

 1. melissasbookworld zegt:

  Ik vind dierentuinen bezoeken ook echt zo leuk! Tot voor een paar jaar terug nam ik ook altijd mijn camera mee en klikte ik erop los, vond foto’s maken heerlijk. Je hebt prachtige foto’s gemaakt <3 Ik weet niet of je al eens in Burger's Zoo Arnhem bent geweest? Daar kun je ook echt prachtige foto's maken binnen hun verschillende 'werelden'!

 2. Annemieke zegt:

  Heerlijk om een dagje naar de dierentuin te gaan. Dat doen Maarten en ik heel graag. Maar het is nu al even geleden met Merijn. Maar straks als hij een jaar is geweest gaan we graag weer. Hij is nu nog een beetje te jong om het leuk te vinden en de hele dag op sleep touw te zijn.

  Mooie foto’s!

 3. zwartraafje zegt:

  Haha, als echte vogelliefhebber … Ik zou jou ook graag. <3 ;)
  Die eerste foto van de vlinder vind ik echt prachtig. Ok, ik vind ze allemaal mooi, maar dat is toch wel echt mijn persoonlijke favoriet.

 4. Evelyne zegt:

  Als je een prachtig park wil bezoeken met even prachtige dieren, is Pairi Daiza echt een aanrader!

  En zo ver van Gent is het niet, maar je moet wel met de auto gaan.

 5. johanna zegt:

  leuk! wij gaan zodadelijk met het werk voor een avond in de Zoo, inclusief rondleiding (en eten). ik kijk er naar uit en zal hopelijk ook een paar fotootjes kunnen maken! Ik was van plan er volgende week over te bloggen, ik zal afwachten of het er van komt om foto’s te maken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s