Haul mei 2017

Mei: een logeerpartijtje tussen de boeken, Connie Palmen en een unhaul

De maand mei is voorbij gevlogen. Het was een maand waarin ik redelijk veel las, ging logeren in de Brugse Boekhandel én de enige echte Connie Palmen mocht ontmoeten. Kijk je mee naar mijn avonturen?

Haul mei 2017

4 nieuwe boeken in mijn kast!

Van Agora Books ontving ik onverwacht Een miljoen werelden met jou – dat was ontzettend leuk thuiskomen van mijn werk vrijdagnacht. En ik besloot de zaterdag erna meteen het complete boek te lezen XD Voor een leesclub op Hebban ontving ik De wonderjaren van Billy Marvin (Jason Rekulak). Tot slot was VBK België zo lief om mij een exemplaar van Dodelijk Spel het derde deel in de Wild Cards reeks van Goerge R.R. Martin toe te sturen.

Op de tombola van mijn werk won ik Dark Matter, een boek dat ik al eerder las maar dat me tot tranen wist te roeren. Dus deze heet ik heel graag welkom in mijn collectie! Ook kocht ik The Boy on the Bridge, een tweede boek dat zich afspeelt in het universum van The Girl with all the Gifts. Maar mijn pre-order is helaas nog altijd niet binnengekomen..

In mei besloot ik ook mijn boekenkast grondig op te ruimen, maar liefst tien boeken gingen op zoek naar een andere eigenaar.

Fellside

Ik las 8 boeken

Deze maand las ik 2 recensie-exemplaren en 6 eigen boeken. Dankzij de hierboven vernoemde unhaul is de teller van het aantal ongelezen boeken in mijn kast gedaald naar 65.

Fellside – M.R. Carey
Eerste leven – Gena Showalter
♥ The Girl with all the Gifts – M.R. Carey
Een miljoen werelden met jou – Claudia Gray
De man in het hoge kasteel – Philip K. Dick
The Hitchhikers’ Guide to the Galaxy – Douglas Adams
♥ Terra Nova – Ursula Visser
♥ De wonderjaren van Billy Marvin – Jason Rekulak

Een miljoen werelden met jou - Claudia Gray  Eerste leven - Gena Showalter

Een doldwaas logeerpartijtje en een ontmoeting met Connie Palmen

Voor mijn werk mocht ik de enige echte Connie Palmen interviewen en ik kan je eerlijk toegeven dat ik toch een beetje starstruck was. Ik vond het een zeer intelligente vrouw, heel kordaat, maar alles wat ze zei was er boenk op. Ik was ontzettend onder de indruk van haar betoog en ze wist me echt te raken. Soms komt advies uit onverwachte hoek zullen we maar zeggen!

In mei was het weer tijd voor de jaarlijkse sleepover van de Dear Book Nerd Book Club. We bespraken Eerste Leven, skypten met auteur Gena Showalter, aten spaghetti, hielden een boekenmarkt voor het goede doel, deden toffe boekgerelateerde spelletjes en sliepen weinig. Het was een heerlijk! Lees zeker ook mijn complete verslag.

Sleepover2017-01

Aapjes kijken!

Totaal niet boekgerelateerd, maar wel super leuk: Jimi en ik gingen 27 mei een dagje naar de dierentuin van Antwerpen. Ondanks de ontzettende hitte hebben we er een hele fijne dag van gemaakt en het was erg tof om eens levende modellen voor mijn camera te hebben in plaats van boeken ;)

Zoo Antwerpen aap  Zoo Antwerpen pinguins

In de cinema en thuis op de tv

Jimi en ik begonnen op de eerste dag van mei aan seizoen twee van Defiance en inmiddels hebben we het hele seizoen gezien. Hoewel ik af en toe echt geen idee had wat er allemaal gebeurde, kan ik met zekerheid zeggen dat het verhaal van begin tot eind origineel en onverwacht blijft. Maar soms is het gewoon een beetje vaag XD Gelukkig is er de vader-dochter relatie tussen Nolan en Irissa om mijn hart aan te verwarmen.

In de cinema zag ik Alien: covenant met een collega en via de beamer keken Jimi en ik eindelijk weer eens een film van mijn Blindspot Movie ChallengeSnowpiercer. Op zaterdag 20 mei keken we opnieuw een film geprojecteerd op onze muur: Ex Drummer, naar een boek van Herman Brusselmans. Persoonlijk vond ik het echt een verschrikkelijke film, maar Jimi heeft er gelukkig wel van genoten.

Alien Covenant Ridley Scott

Bestgelezen blogposts

Waarom eerste leven me hardop deed schreeuwen van frustratie | Eerste Leven was zacht gezegd geen boek voor mij. Misschien heb ik voor een deel ook de frustraties die ik op dat moment in mijn dagelijks leven ervoer op het boek geprojecteerd, maar het verhaal wist me absoluut niet te raken.

7x post-apocalyptische verhalen voor volwassenen | De blogpost schreef ik precies een jaar geleden, maar blijkbaar is hij de afgelopen tijd weer ontzettend vaak gelezen. Hopelijk heb ik vele mensen van leestips kunnen voorzien!

Spaghetti, confetti en een sleepover in de Brugse Boekhandel | Mijn verslag van het leukste event van het jaar: de sleepover van de Dear Book Nerd Book Club.

Hoe was mei voor jou?

Advertenties

5 gedachtes over “Mei: een logeerpartijtje tussen de boeken, Connie Palmen en een unhaul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s