vuurpreek

7 boeken van YALC-auteurs die ik graag wil lezen

Hoewel ik zelf nog aan het twijfelen ben of ik naar YALC zal gaan of niet, is zo’n lijstje auteurs natuurlijk de ideale inspiratiebron om nieuwe boeken te ontdekken en aan je TBR toe te voegen. Ik ging in sneltreinvaart langs de auteurs op Goodreads en klikte op covers die me aanspraken – of titels die ik al kende. Deze zeven boeken kregen een plekje op mijn TBR (of stonden daar al).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Vuurpreek – Francesca Haig | Sinds Vuurpreek in 2015 verscheen, staat dit boek op mijn verlanglijstje. In de wereld van de Fire Sermon serie wordt iedereen geboren als tweeling en daarna opgesplitst in een Alpha en een Omega. De Alfa’s vormen de elite, terwijl de Omega’s in afzondering leven. Ik haalde dit boek al eens uit de bibliotheek, maar heb hem nog altijd niet gelezen. Hoog tijd om nog eens een tripje naar de bib te maken!

Who-runs-the-world  The-Catalyst  Broken-Sky

2. Who Runs the world? – Virginia Bergin | Al eerder las ik The Rain en The Storm van deze auteur, een post-apocalyptisch tweeluik over een dodelijke regen. Dat deed me verlangen naar meer. Who runs the world? gaat over een wereld waarin bijna alle mannen zijn uitgeroeid door een virus. De veertienjarige River denkt dat alle mannen uitgestorven zijn, totdat ze Mason ontmoet. Het klinkt een beetje gelijkaardig aan The Only Boy en ik kan niet wachten om dit boek te lezen.

3. The Catalyst – Helena Coggan | Als ik Goodreads mag geloven is The Catalyst een combinatie van science fiction en dystopia met het paranormale, engelen en magie. Het is alweer een tijdje geleden dat ik me aan een paranormaal dystopisch verhaal heb gewaagd, dus The Catalyst komt als geroepen. De vijftienjarige Rose Elmsworth leeft in een wereld verdeeld in tweeën. De Gifted hebben magische krachten, terwijl de Ashkind het zonder moeten doen. Een oorlog staat op het punt van uitbreken en Rose moet onderzoeken waar haar loyaliteit ligt.

4. Broken Sky – LA Weatherly | In Broken Sky schetst L.A. Weatherly een perfecte wereld, waarin oorlog verboden is en waar harmonie de regels bepaald. Je geboortedatum bepaalt je lot in het leven. Alles lijkt perfect te zijn, maar Amity ontdekt al snel dat dit helemaal niet het geval is. Ondanks de vage samenvatting heeft de cover me al lang overtuigd om dit boek aan te schaffen!

The-Enemy  Noughts-and-crosses  The-winners-curse

5. The Enemy – Charlie Higson | The Enemy doet enigszins denken aan boeken als Gone en Lord of the Flies, vanwege het feit dat er geen volwassen aan bod komen in het verhaal. Iedereen die ouder is dan veertien jaar verandert door een verschrikkelijk virus namelijk in een zombie. Niet alleen moeten tieners, kinderen en baby’s overleven in een wereld zonder volwassenen, ze moeten ook ten strijde trekken tegen de zombies om te kunnen overleven. Een spannende serie van zeven boeken, dus daar ben ik wel even zoet mee.

6. Noughts & Crosses – Malorie Blackman | Noughts & Crosses kocht ik bij de uitverkoop van de Gentse bibliotheek, maar staat ondertussen al meer dan twee jaar ongelezen in mijn kast. In het verhaal staan twee verschillende bevolkingsgroepen tegenover elkaar, de Crosses – de donkere mensen die de samenleving regeren – en de Noughts – de kleurloze mensen die als slaaf voor de Crosses dienen. Wanneer twee jongeren, ieder afkomstig uit de andere klasse, verliefd op elkaar worden is de hele wereld in rep en roer. Is er een mogelijkheid om samen te zijn in een wereld zo vol van vooroordelen?

7. The Winner’s Curse – Marie Rutkoski | Ook dit boek staat al een eeuwigheid op mijn TBR. De mooie cover laat me iedere keer dit boek oppakken in de boekhandel, maar vol twijfel leg ik het boek ook steeds weer terug. Ik ben bang dat het fantasy gehalte me te hoog zal zijn..

Welk van deze boeken zou jij mij aanraden?

Advertenties

11 gedachtes over “7 boeken van YALC-auteurs die ik graag wil lezen

  1. nerdygeekyfanboy zegt:

    Vuurpreek vond ik echt heel gaaf! Nu baal ik gewoon haast dat ik niet naar YALC ga, want Francesca zou ik wel willen ontmoeten :D

  2. Annemieke zegt:

    Vuurpreek staat hier in de kast, maar nog niet aan toegekomen. Ik heb The Winner’s Curse gelezen en het fantasiegehalte valt erg mee hoor. Ik vond hem leuk om te lezen maar ik heb geen drang om de vervolgen te lezen eerlijk gezegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s