Hoe en waarom ik afgelopen week mijn blog verwaarloosde

Misschien is het je opgevallen, misschien ook helemaal niet. Maar de afgelopen week is er van maandag tot en met vrijdag geen enkele blog op Oog op de Toekomst verschenen. Ik was te moe, te druk, had te veel plannen in de offline wereld of had simpelweg geen zin om te bloggen. Ik hoop op beterschap, maar je weet het natuurlijk maar nooit in dit drukke zomerseizoen.

Ik ben te moe om te lezen

De afgelopen week heb ik eerlijk waar niets anders gedaan dan werken en slapen. Misschien heeft het te maken met het feit dat ik op mijn werk naar een ander programma en een andere redactie ben verhuisd, maar ik ben doodop. De afgelopen dagen kon ik het zowel ’s ochtends als ’s avonds niet opbrengen om in trein of metro te lezen – en staarde ik dromerig uit het raam. Ik heb mooie dromen, daar niet van, maar het is toch zonde dat er zoveel leestijd verloren gaat. Sinds het uitlezen van Waterjager (Chris Polanen) in één weekend tijd, doe ik ondertussen al een eeuwigheid over De Stad der Blinden (José Saramago) – maar dat ligt meer aan mezelf dan aan het boek.

Ook ’s avonds als ik thuiskom van mijn werk voel ik me moe. Ik eet iets, kijk een serie met Jimi en dan is het alweer tijd om in bed te kruipen. Ik lees niet en ik blog niet: en ik word iedere dag opnieuw moe wakker.

Waterjager

Ik heb zoveel creatieve plannen, maar ik voer ze niet uit

Ik wil al minstens een jaar de lay-out van mijn blog veranderen, maar het heeft misschien niet de hoogste prioriteit. Ik steek dan liever mijn tijd in individuele blogposts of het lezen van boeken, terwijl ik me ondertussen steeds meer ga ergeren aan de kinderlijke lay-out van mijn blog.

Ook heb ik enorm veel goede ideeën voor mijn YouTube kanaal, maar hiervoor geldt hetzelfde: ik maak niet de tijd en zin om ze uit te werken. Voor mijn andere site –boekvinder.be – zou ik nog graag een aantal recensies uitwerken in GIFs en in infographics, maar ook zulke dingen vragen tijd. Daarnaast op mijn programma: mijn online portfolio updaten (deze versie is alweer een jaar oud), alsook mijn linkedin profiel.

De-Engelenmaker

De offline wereld heeft mijn aandacht

De afgelopen weken ben ik veel minder online te vinden. Begin juni was ik een weekje in Nederland, waar ik genoot van het gezelschap van mijn ouders, mijn broer en zijn vrouw en een aantal van mijn liefste vriendinnen. Ieder weekend staan er sociale uitjes gepland en vanaf komende week heb ik ook nog eens heel wat avonden volgeboekt. Juist nu ik zo moe ben kijk ik hier enorm naar uit: uit sociale contacten en leuke dingen doen haal ik vaak een hoop energie.

Wat dit betekent voor mijn blog? Niets anders dan anders. Ik blog wanneer ik zin heb en wanneer het me uitkomt. En dan kan het zomaar een keer gebeuren dat er vijf dagen achter elkaar niets online verschijnt, zoals nu het geval was. Natuurlijk baal ik hier een beetje van, maar ik wil ook genieten van het mooie weer, de nieuwe uitdagingen in mijn job en mijn dagdromen in de trein. Ik wil vroeg naar bed kunnen gaan als ik daar zin in heb of juist tot vijf uur ’s nachts in een café blijven plakken. Ik wil genieten van mijn weekends zonder me schuldig te voelen over online verplichtingen. Ik wil mijn blog verwaarlozen wanneer het mij zo uitkomt.

Heb jij ook weleens momenten dat het bloggen niet vanzelf gaat?

ice-ice-baby

Advertenties

18 gedachtes over “Hoe en waarom ik afgelopen week mijn blog verwaarloosde

 1. readeramanda zegt:

  Herken er zeker weten in. Hou het altijd zo dat het gewoon komt zoals het komt. Heb ik een week geen recensie is het ook niet erg.
  Het is jou stukje internet wat je zelf mag invullen. Heb zelf vaak als ik op vakantie ben helemaal geen recensie kan plaatsen of niet eens lees.

 2. Annemieke zegt:

  De buitenwereld is belangrijk. Genieten is belangrijk. Als bloggen even niet lukt dan is dat maar even zo. Ik heb dat sommige weken ook wel. Voor mij werkt het goed om ver vooruit te werken. Ik ben nu in Augustus/September. Maar dat werkt ook niet voor iedereen weet ik.

  En wat al werd gezegd, je blog ziet er echt niet kinderachtig uit. :)

  • Marcia zegt:

   Vooruit werken doe ik soms ook wel, maar daar heb ik enkel in het weekend tijd voor. En als je alle weekends plannen hebt, dan komt bloggen er helemaal niet van haha ;) achja, het blijft een hobby!

 3. BySilke zegt:

  Zo’n mooie blogpost Marcia! En ik snap je volledig hoor, ben al zooo benieuwd naar je verhalen. Hoe was het gisterenavond? Veeeel succes bij het nieuwe programma! Laat je anders weten wanneer je eens een vrije avond hebt & het ziet zitten om eens te komen? Kies maar zelf wanneer het het beste uitkomt :D Lieeeefs!

 4. Lalagè zegt:

  Niet te streng voor jezelf zijn hoor! We merken het vanzelf wel als er weer een berichtje online komt. En ‘De stad der blinden’ is ook niet het makkelijkste boek, al vond ik het wel boeiend.

 5. zwartraafje zegt:

  Huh, kinderachtig? Dat is nu niet het woord dat in me opkomt wanneer ik jouw blog lay-out zou omschrijven. Ik vind het net leuk dat je knappe foto’s door de strakke en sobere opmaak mooi naar voren komen. Geen afleidende factoren zodat de volle aandacht naar je blogposts en afbeeldingen gaat. Daar is echt niets mis mee in mijn ogen hoor. Al moet je er natuurlijk vooral zelf tevreden mee zijn.

  Het bloggen lukt hier momenteel nog wel maar voor lezen -en creatieve projecten lijk ik ook geen energie over te hebben. De afgelopen week heb ik dan ook vier of vijf dagen gedaan over het lezen van Ijs als vuur. Deels door het gebrek aan energie en het feit dat ik me daardoor amper kan concentreren, maar ook een beetje doordat ik geen echte klik voelde met de personages. Ik blijf hopen dat het binnenkort wel weer wat vlotter zal gaan maar in de tussentijd verschijnen er gewoon wat minder recensies.

  Jezelf forceren gaat volgens mij geen enkele blog ten goede komen dus geniet maar volop van al die leuke offline-bezigheden.

  P.S.: Ik heb onlangs een lijstje met allerlei gerechten genoteerd voor de 12de augustus en het lijkt een beetje uit de hand te lopen. Ik zal mezelf dus wat moeten intomen en keuzes maken want momenteel staan er al 11 dingen vast op én nog een lijstje met 8 extra opties. Oops!

  • Marcia zegt:

   oeeeeh! Ik kijk echt al zo erg uit naar 12 augustus :D haha ik zal alles wel opeten hoor, dus maak je geen zorgen dat het te veel is XD en bedankt voor je lieve woorden over mijn blog lay-out.

  • Marcia zegt:

   Hi Laura, dat is een lief aanbod! Eigenlijk kan ik veel wat betreft het ontwerpen en designen van websites, maar het lukt me gewoon niet om er tijd voor vrij te maken ;)

 6. Gwen zegt:

  Zeer herkenbaar, Marcia! Ik zit nu in zo’n zelfde periode. Soms te moe om te bloggen of ik zit met dit mooie weer liever buiten op een terrasje met vriendinnen dan thuis achter m’n laptop. Gewoon doen wat goed voor jou voelt, daar krijg je weer meer blog energie van. :)

  • Marcia zegt:

   Bedankt voor je reactie! Soms heeft de offline wereld inderdaad gewoon wat tijd nodig en dat geeft inderdaad ook extra energie om daarna weer aan het bloggen te slaan.

 7. Charlotte zegt:

  Heel, heel, heel herkenbaar voor mij, alleen is het bij mij geen week stil, maar soms een maand of meer. Ah ja, ik heb het een beetje opgegeven om het te proberen forceren. Het komt als het komt! :-)

 8. katrienw zegt:

  Ja hoor, ook hier sluipt de agenda al eens vol en dan krijg ik er echt geen blogpost meer bij. Maar ik vind dat niet erg, dat had ik me ook voorgenomen toen ik terug begon te bloggen. Het moet plezant blijven en als ik geen tijd heb, is m’n blog het eerste dat sneuvelt. Het zij zo, maar sinds ik me dat voor genomen heb, heeft m’n blog nog maar 1 keer echt stil gelegen voor een week. Het werkt dus ook bevrijdend denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s