Grote Gentse Boekenverkoop bibliotheek

Ik sloeg mijn slag bij de Grote Gentse Boekenverkoop!

Afgelopen weekend hield de Gentse bibliotheek haar jaarlijkse boekenuitverkoop. Natuurlijk heb ik nog genoeg leesvoer in de kast staan, maar aangezien de opbrengst naar een goed doel gaat, is dit natuurlijk de ideale manier om de zwakkeren in de samenleving te steunen. Jimi en ik konden pas zondag gaan, dus ik was stiekem wel een beetje bang dat alle goede boeken al weg zouden zijn, maar dit bleek gelukkig niet het geval. Kijk je mee naar mijn buit?

Grote Gentse Boekenverkoop bibliotheek

Op voorhand zei ik tegen mezelf dat ik weinig boeken ging kopen en dat alle leuke boeken waarschijnlijk al weg zouden zijn, aangezien De Grote Gentse Boekenverkoop al vrijdag van start ging. Toch kwam ik met een flinke stapel thuis en hierom besloot ik om niet ook nog ’s middags naar het Boekenfestijn in Gent te gaan. Want mijn TBR verkleinen is dit jaar immers één van mijn vele leesdoelen.

Grote Gentse Boekenverkoop bibliotheek

Ik begon mijn rondwandeling bij de kinder- en jeugdboeken en al snel had ik vier boeken in mijn handen, waarvan ik er uiteindelijk twee meer naar huis nam. (Als dat geen schouderklopje verdient?!) Gesplitst van Neal Shusterman staat al super lang op mijn lijstje om te lezen, maar het komt er steeds niet van. Ik weet dat enkel het eerste deel van deze serie in het Nederlands verschenen is, maar voor die €1,50 kan me dat niet zoveel schelen. Nu kan ik al eens testen of de serie zo goed is als iedereen zegt, alvorens ik de complete reeks in het Engels aanschaf.

Ook Eve & Adam griste ik direct uit de doos toen ik hem zag, al moet ik eerlijk zeggen dat ik geen flauw idee heb waar het boek over gaat. Maar het boek is geschreven door Michael Grant (één van mijn favoriete YA science fiction schrijvers) én zijn vrouw (die ik nog ken van de Animorphs boeken vroeger). Bovendien is de cover ook gewoon heel mooi!

Grote Gentse Boekenverkoop bibliotheek

Odette heeft me allebei deze boeken ooit eens aangeraden en ze stonden al een tijdje op mijn lijstje om te lenen uit de bibliotheek. Nu ik beide boeken echter voor €1,50 per stuk kon kopen hoefde ik natuurlijk niet lang te twijfelen. Het grappige is dat ik eerst Zero had gevonden en dacht ‘Hopelijk vind ik Black-Out ook nog ergens’ en een paar dozen verder kwam mijn wens in vervulling.

In ZERO komt journaliste Cynthia Bonasant tijdens haar onderzoek naar de dood van een tiener terecht op Freemee, een online platform met miljoenen gebruikers. Freemee analyseert de data van gebruikers en geeft ze adviezen voor een beter en succesvoller leven. Er is maar één iemand die wijst op de gevaren van Freemee: ZERO, de meestgezochte online activist ter wereld. Cynthia kiest de kant van ZERO, maar wordt op deze manier doelwit van Freemee. En in een wereld waarin camera’s, databrillen en smartphones exact vastleggen waar je bent, is ontsnappen onmogelijk.

In Black-out valt wereldwijd de stroom uit. De Italiaanse informaticus Piero Manzano vermoedt dat er een hacker achter de black-out zit. Het Franse hoofd van Europol, François Bollard, is als enige bereid zijn verhaal aan te horen. Als er echter dubieuze e-mails op zijn pc worden aangetroffen, staat Manzano ineens zelf onder verdenking. Terwijl hij probeert Interpol te ontglippen, beseft Manzano dat hij nog maar één zekerheid heeft: de man achter deze terreurdaad is even geraffineerd als genadeloos.

Roofbouw Limitless

Bij dit boek zal ik maar meteen iets gênants vertellen: in mijn hoofd was dit het boek waar de film Self/Less op gebaseerd was. Ik had me even vergist in de titel van de film en kwam er pas achter toen ik thuis een foto wilde maken van het boek en de dvd samen. Oeps! Toch klinkt het verhaal van Roofbouw zeer interessant, dus ik ga het boek zeker een kansje geven.

Koos Meinderts De Zee Zien Lang zal ze levenOmdat Jimi nog aan het rondkijken was – heerlijk zo’n vriendje dat net zoveel van boeken houdt – besloot ik voor het vertrek nog een keertje langs de kinder- en jeugdboeken te lopen. En dat was maar goed ook! Want daar viel mijn oog opeens op Lang zal ze leven van mijn (jeugd)held Koos Meinderts. Dit boek stond al super lang op mijn verlanglijstje! En even later ontdekte ik ook nog De Zee Zien, een boek van dezelfde woordkunstenaar dat me eerder al tot tranen toe wist te ontroeren. Bij thuiskomst heb ik overigens meteen Lang zal ze leven  gelezen op het balkon en ook deze keer was het weer raak – Jimi moest zakdoekjes komen brengen tegen het einde van het boek haha!

Uiteindelijk ben ik heel trots op mezelf. met uitzondering van Roofbouw heb ik enkel boeken mee naar huis genomen die ik al kende en die al een lange tijd op mijn lijstje stonden om te lezen. Ook heb ik nog eens twee boeken teruggelegd, waarvan ik ergens wel wist dat ze in mijn kast zouden komen te verstoffen. Oftewel: een fijne boekenbuit waarbij ik sta te popelen om de boeken te lezen.

Wat is het laatste boek dat jij aan jouw collectie toevoegde?

Advertenties

8 gedachtes over “Ik sloeg mijn slag bij de Grote Gentse Boekenverkoop!

 1. Nancy zegt:

  Ik heb me braaf ingehouden en ben niet naar de boekenverkoop van de bibliotheek gegaan.
  Gesplitst is een pareltje. Daar heb ik echt van genoten en ik vind het spijtig dat het niet verder vertaald is.
  Adam en Eve vond ik maar zozo na het lezen van de Gone-serie. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.
  Marc Elsberg heb ik nog niet gelezen. Op de één of andere manier trekken ze me minder aan om ze mee te nemen uit de bibliotheek.
  Limitless heb ik dan wel weer gelezen. Het idee is goed, maar voor mij was het teveel op zaken en economie gericht en minder op de mogelijkheden van een brein dat je 100% gebruikt. Er is een serie van gemaakt (misschien dat je het daarom verwarde met Self/Less) die zich minder op het zakelijke gedeelte richt, maar meer op afleveringen met moorden die opgelost moeten worden.

  Ik ben dan wel naar het Boekenfestijn gegaan. Niet zo heel veel soeps vond ik. Ik heb uiteindelijk 2 boeken gekocht: De donkerste kus van Gena Showalter omdat het eerste deel al thuis ligt te wachten om ooit gelezen te worden.
  Het tweede boek is Department 19 van Will Hill. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het idee leek me leuk en toen ik een stukje las, vond ik het wel goed.
  https://www.goodreads.com/book/show/10187639-department-19

  Maar wanneer ik ooit aan deze boeken ga beginnen, is een andere vraag ;-)

  • Marcia zegt:

   Haha ik heb dat ook vaak met boeken van het boekenfestijn: die staan na een jaar (of langer..) vaak nog ongelezen in mijn kast!

   Ik kijk er erg naar uit om Gesplitst te lezen, maar heb nu wel een beetje schrik voor Limitless en Eve & Ada, maar ik zal wel zien..

 2. Annemieke zegt:

  Ik hoor goede dingen over Neil Shusterman maar ik heb nog nooit iets van hem gelezen. Blackout klinkt wel interessant. Als laatste heb ik Windwitch gekocht als ebook van Susan Dennard voor een buddy read volgende maand. Ik ben overigens begonnen aan Sleeping Giants. Volgens mij was jij daar ook erg benieuwd naar, toch?

 3. zwartraafje zegt:

  Net als Nancy vond ik Adam & Eve niet bijster bijzonder. Van de andere boeken heb ik nog niets gelezen. De film Limitless heb ik wel gezien maar toen wist ik niet eens dat het een verfilming was. Het laatste boek dat ik zelf kocht was … euhm? Snel even gaan spieken bij mijn Aanwinsten-post en het is de Hufflepuff-editie van Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Deze maand heb ik nog geen enkel boek gekocht. Ja, ik vind mezelf nu ontzettend braaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s