Cover love: mijn favoriete boekencovers

Een tijdje geleden werd ik door Melissa getagd voor de Beautiful Book Covers tag. Natuurlijk ben ik gek op mooie covers – wie niet? – dus ging ik met veel plezier met deze opdrachten aan de slag. Kijk je mee naar de pareltjes uit mijn boekenkast?

Breathe-2

De 5 mooiste covers in mijn collectie

Allereerst kan ik natuurlijk niet anders dan kiezen voor Breathe en Resist van Sara Crossan. Ik vind de afbeeldingen onheilspellend en tegelijkertijd heel gedetailleerd en passend bij het verhaal. De personages zijn onherkenbaar, maar het is één oogopslag duidelijk dat er meerdere hoofdpersonages zijn. Ook kunnen we al van de cover afleiden dat het verhaal zich in een stad onder een koepel afspeelt en dat de samenleving uit elkaar aan het brokkelen is.. En de kleuren, dat is gewoon pure liefde.

Een miljoen werelden met jou - Claudia Gray  Gone-1

De Vuurvogel trilogie van Claudia Gray (Duizend stukjes van jouTienduizend hemels boven jou en Een miljoen werelden met jou) vind ik ook ontzettend mooi! De kleuren zijn spetterend, maar ook deze covers geven een ontzettend gedetailleerd beeld. Na het lezen van de boeken zul je steeds meer details in de afbeelding op de voorkant herkennen.

Ook ben ik erg blij met mijn Gone boeken. Deze versie is zeer minimalistisch – het zijn zwarte hardcovers met de titel op de voorkant en een tekening op de rug. Extra tof is dat de pagina’s gekleurd zijn aan de zijkant.

The Humans  Calamity

De kleur van The Humans is wat mij het meeste aanspreekt aan deze cover, alsook het lettertype en de complete compositie. Dit boek is een komische, maar even ontroerende zoektocht naar de essentie van de mens. Een fantastisch mooi en filosofisch verhaal, wat zeker ook aan te raden is aan mensen die niet van science fiction houden.

Als je mijn blog al een tijdje volgt dan weet je vast dat ik fan ben van de Wrekers trilogie van Brandon Sanderson, bestaande uit Staalhart, Vlammenwerper en Calamity – en dat geldt ook voor de covers. 

The-Fat-Years-2

Een mooie cover in mijn lievelingskleur

Eigenlijk heb ik niet echt een lievelingskleur – dat kan bij mij van dag tot dag verschillen. Op moment van schrijven dacht ik meteen aan rood, dus voilà: een rode cover uit mijn collectie.

The Fat Years (Chan Koonchung) speelt zich af in China, waar opeens een maand uit het collectieve geheugen is gewist. Ik heb dit boek nog altijd niet gelezen maar Jimi wel en hij vond het boek erg tof. Ik moet hem snel lezen dus!

Raging Star

Een mooie cover in mijn minst favoriete kleur

Ik ben niet zo’n fan van groen – al houd ik dan wel weer van legergroen, om het makkelijk te houden – dus koos ik Raging Star. Dit is het derde deel in de Dust Lands trilogie van Moira Young.

Waar gaat het over? Saba heeft haar hele leven in Silverlake gewoond, een door zandstormen getergde zandvlakte in de woestijn, vernoemd naar een uitgedroogd meer. Wanneer vier ruiters tijdens een zandstorm haar tweelingbroer Lugh kidnappen, zet Saba de achtervolging in. Plotseling komt ze terecht in een compleet andere wereld: een wetteloze beschaving waarin het ieder voor zich is en Saba letterlijk moet vechten om te overleven. Ik las deze trilogie met veel plezier, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het slotstuk toch een beetje vond tegenvallen. Het zal misschien door de groene cover komen. ;)

BraveNewWorld-1

Mooiste classic cover

Ik vind de cover van klassieker Brave New World zo mooi, dat hij in gedrukte versie bij ons aan de muur hangt. Net als A Clockwork OrangeAnimal Farm en The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy overigens.

> Lees alles over deze toffe posters die bij ons in de woonkamer hangen!

Hoera we bakken een taart

Mooiste cover van een kinderboek

Uit nostalgisch oogpunt moet ik wel mijn kinderfavoriet Hoera! We bakken een taart kiezen. Ik heb wel eventjes geen foto van de cover, dus jullie zullen het met een foto van de binnenkant moeten doen. Dit boek kreeg ik in de kinderboekenweek van 1993 en vanaf dat moment is een traditie geboren: Ieder jaar op mijn verjaardag lees ik dit boek en ik hoop dat ik dat tot mijn tachtigste blijf doen ;)

Koop jij weleens boeken puur door de mooie cover?

Advertenties

7 gedachtes over “Cover love: mijn favoriete boekencovers

 1. melissasbookworld zegt:

  ahhh wat een prachtige covers en foto’s <3
  Breathe en Resist van Sara Crossan zien er echt heeeel gaaf uit! Wat je al zegt; het zegt veel over het verhaal EN die kleuren, wauwww!! Alleen voor de cover wil ik ze al kopen haha.
  De wrekers covers blijven ook heel gaaf vind ik en laten zich prachtig zien op foto's <3
  En de classic cover van Brave new world vind ik echt heeel gaaf en super tof dat jullie de print hebben ophangen! Heel leuk idee!

 2. mariaharut zegt:

  Oeeh de boeken van Claudia Gray zijn echt pretty!!! Zelf kijk ik inderdaad wel eens naar de cover voor ik het boek koop…ik bedoel, een mooi pareltje toevoegen aan mijn collectie is nooit slecht toch? Het mooiste boek die ik in bezit heb qua cover (en verhaal) is A Torch Against the Night <3 .

 3. zwartraafje zegt:

  Mooi met al die prachtige foto’s. Ik werd toen ook getagd door Melissa maar ben er tot nu toe nog niet aan toegekomen. Daar hoop ik de komende twee maanden nog eens verandering in te brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s