Grote Gentse Boekenverkoop bibliotheek

Juni: 14 nieuwe boeken en een overvolle agenda

De maand juni is voorbij gevlogen. Ik vierde mijn verjaardag, kocht en kreeg een hele hoop boeken en bracht veel tijd door met vrienden en familie. Het was echter ook een enorm drukke maand op het werk, waardoor vermoeidheid parten speelde. Ik was een stuk minder actief op mijn blog dan normaal, las een heleboel minder boeken en had af en toe een rothumeur. Gelukkig zijn er dan altijd twittervriendjes die hartjes en lieve berichtjes sturen om me te troosten!

Grote Gentse Boekenverkoop bibliotheek

14 nieuwe boeken

Voor mijn verjaardag kreeg ik allereerst Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?, een boek waar ik al lange tijd benieuwd naar ben. Ook kreeg ik twee science fiction boeken, namelijk De stad der blinden en Under the Skin. Boeken zijn de beste cadeaus!

Ook uitgeverijen trakteerden mij deze maand op fijne boeken. Van VBK België ontving ik Dodelijk Spel, het derde boek in het Wild Cards universum van George R.R. Martin, en Tussen de sterren van Katie Khan. Lebowski Publishers was zo lief om mij een exemplaar van Waterjager van Chris Polanen op de post te doen en van Futuro Uitgevers ontving ik naar aanleiding van #vraaghetdeboekblogger op Twitter De Strop Ploeg van Koen P.H. Romeijn.

Op de Grote Gentse Boekenverkoop scoorde ik maar liefst zeven afgeschreven bibliotheekboeken: Gesplitst (Neal Shusterman), Adam & Eve (Michael Grant en Katherine Applegate), Zero (Marc Elsberg), Black-Out (Marc Elsberg), Roofbouw (Alan Glynn) en twee toppers van mijn (jeugd)held Koos Meinderts: Lang zal ze leven en De zee zien.

Waterjager  De Strop Ploeg

Gelezen in juni

Deze maand las ik twee recensie-exemplaren en vijf eigen boeken. De teller van het aantal ongelezen boeken in mijn kast is gestegen van 65 naar 71. Oeps!

The Young World – Chris Weitz
The First Fifteen Lives of Harry August – Claire North
Waterjager – Chris Polanen
♥ Lang zal ze leven – Koos Meinderts
♥ De stad der blinden – José Saramago
♥ Warm Bodies – Isaac Marion
♥ Tussen de sterren – Katie Khan

The Young World - Chris Weitz

Dit stond er op mijn programma

Begin juni ging ik een weekje naar Groningen. Ik verbleef gezellig in hotel papa en mama en maakte leuke uitstapjes met mijn lieve ouders. Ook sprak ik twee keer af met mijn broer en zijn vrouw en ging ik met mijn liefste vriendinnetjes terrasjes doen, koken en bijkletsen.

Later deze maand ging ik met Jimi naar de Grote Gentse Boekenverkoop, waar ik zeven boeken scoorde – zoals je hierboven al kon lezen. Het was een fijn uitstapje! Verder bracht ik deze maand een dagje door in Kortrijk met vriendinnen, zat ik met oud-studiegenootjes tot diep in de nacht op een terrasje en maakte ik zelfs een aantal nieuwe vrienden. Het was echter ook een maand waarin ik keihard werkte, vergat om een verjaardagsfeestje te organiseren en diverse keren al om 20u naar bed ging. Juni was trouwens ook het moment dat mijn lief afstudeerde. Hoera!

3 nieuwe dvd’s

Voor mijn verjaardag kreeg ik overigens ook drie dvd’s. Allereerst de wondermooie film Lost in Translation en aangezien ik zo hyper enthousiast was over Alien: Covenant kreeg ik van mijn ouders de eerste twee films uit de Alien-franchise: Alien en Aliens.

Alien Covenant Ridley Scott

Ondertussen op het scherm

Jimi en ik keken deze maand het derde seizoen van Defiance – en ik was onder de indruk. Vanaf de eerste aflevering komt het hele plot overhoop te liggen, wat voor aangename verrassingen zorgt. Ook keken we met veel plezier naar het eerste seizoen van Black Mirror.

In juni hielden we heel wat beamer-avondjes in onze thuisbioscoop: we zagen boekverfilming The 5th Wave, de protestfilm Battle in Seattle en Chuck Norris’ Sidekicks – ik miste karate opeens zo hard in mijn leven, ik moest wel een karatefilm kijken! Door mijn vermoeidheid was ik deze maand vaak niet in staat om ’s avonds te lezen of iets actiefs te doen, dus keek ik ook nog de film American Dreamz – onlangs eens opgenomen op televisie – en The Prince & Me (de nostalgie!).

Tot slot ging ik afgelopen week met een collega naar Wonderwoman. Ik vond het een zeer toffe film, boven verwachting goed zelfs. Ik ga nog een recensie schrijven, maar voor nu kan ik vast verklappen dat ik een hele fijne avond heb gehad.

Defiance season 3  Black Mirror seizoen 1

Bestgelezen blogposts

En dan ligt daar plots weer een stapeltje recensie-exemplaren | Ik vertelde hoe streng ik ben in het accepteren van recensie-exemplaren, maar hoe mijn stapeltje tegelijkertijd toch weer wist te groeien.

Hoe en waarom ik afgelopen week mijn blog verwaarloosde | Juni was een zware maand op mijn werk, maar ook een maand waarin ik heel veel toffe activiteiten ondernam. Hierdoor was bloggen niet altijd prioriteit nummer één.

Ik moet altijd lachen als ik zie met welke zoekwoorden mensen op mijn blog terechtkomen | De titel spreekt voor zich, denk ik!

Hoe was juni voor jou?

Advertenties

7 gedachtes over “Juni: 14 nieuwe boeken en een overvolle agenda

  1. zwartraafje zegt:

    Tel maar volop af naar je vakantie – die heb je absoluut verdiend en hopelijk helpt die rustigere periode om je batterijen weer helemaal op te laden. Wonderwoman ga ik deze maand met mijn nichtje zien. Leuk dus om te horen dat hij zo goed is meegevallen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s