Best Book Buddies

Hoe mijn book buddies me altijd opvrolijken

Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik een grote mond heb maar tegelijkertijd ook heel gevoelig ben. Ik leef in uitersten: ik ben boos of ik ben blij, ik ben vrolijk of ik ben verdrietig. Ik doe iets voor 100% of ik doe het niet – een tussenfase heb en ken ik niet. En dan komt het weleens voor dat ik me opeens ongelukkig voel. Of het nu voortkomt uit vermoeidheid, frustraties of iets uit mijn persoonlijk leven, er zijn dagen dat het lijkt alsof alles tegenzit. Maar dan zijn er die fantastische book buddies in Brugge, die me keer op keer door mijn slechte humeur weten te slepen.

Sleepover2017-02

De Dear Book Nerd Book Club bestaat ondertussen al meer dan een jaar en een aantal van deze meiden zijn inmiddels echte vriendinnen geworden. We zien elkaar ook af en toe buiten de leesclub, maar dat maakt voor de inhoud van onze gesprekken nauwelijks verschil. We praten over boeken, boeken, boeken. We fangirlen over boeken, boeken, boeken. Natuurlijk passeert er af en toe een anekdote uit het echte leven (liefdesverdriet, vakantieplannen, ons werk of andere aspecten van het volwassen worden), maar onze fictieve levens voeren de boventoon. We raden elkaar boeken aan of af, behoeden elkaar voor spoilers (of juist niet) en bespreken de nieuwste releases.

Hoewel – of juist doordat – boeken ons voornamelijke gespreksonderwerp zijn, voel ik me na zo’n ontmoeting altijd beter. Ik kom thuis met stralende oogjes en een glimlach van hier tot Tokio. Mijn ouders horen zelfs door de telefoon dat ik goedgemutst ben en vragen lachend of ik alweer in een boekhandel overnacht heb. Frustraties en verdriet zijn vergeten en zelfs woede is weggesijpeld onder een laagje nieuw leesvoer.

Best Book BuddiesEn dat allemaal dankzij deze fantastische meiden, die met hun harde gelach, hun hypere gefangirl en hun overdadig enthousiasme zich kunnen meten met mijn Hollandse luidruchtigheid. Die even recht door zee communiceren en evenveel (of zelfs meer!) van boeken houden als ik. Die me het gevoel geven dat ik mag zijn wie ik ben, ook al vind ik hun favoriete boeken niet altijd net zo leuk als zij of gaat mijn voorkeur naar sandalen met minder glitters (sorry Laure!).

De leesclub in Brugse Boekhandel is als een warm bad waarin ik mezelf onderdompel na een slechte week. Ik kom er gerimpeld van het lachen uit. Voldaan en schoon: na een meeting met de Dear Book Nerd Book Club kan ik de wereld aan!

Heb jij ook van die fijne (book) buddies in je leven?

Advertenties

7 gedachtes over “Hoe mijn book buddies me altijd opvrolijken

  1. Audrey zegt:

    Wauw, ik weet even niet meer wat ik moet zeggen. Ik denk dat ik op het randje sta van een gelukkige huilbui… ;) (Echt, serieus.) Het maakt me zo ontzettend blij dat je je zo voelt als je naar of van de leesclub komt, want weet je: dat is is hoe ik me ook altijd voel. Dolgelukkig, en met een glimlach op mijn gezicht dat niemand meer stukkrijgt… Dit artikel is verreweg het mooiste compliment dat ik ooit heb gekregen voor Dear Book Nerd Book Club. Ik wil gewoon dat iedereen gelukkig is. En het doet me zoveel plezier dat iedereen dat is en dat we geweldige vriendinnen zijn geworden erbovenop. ❤️

  2. zwartraafje zegt:

    Zo mooi om te lezen. Als het heen -en weer rijden wat minder vermoeiend was zou ik ook wel eens mee komen sjauwelen met jullie boekenclub. Nu doe ik dat maandelijks met Nancy -en af en toe met mijn buurvrouw. Gelukkig kan ik frequenter ook online met mede-liefhebbers over ons favoriete onderwerp praten want niet iedereen van mijn vrienden is even gek van lezen als ik. Het bloggen heeft me echt heel wat mensen met dezelfde passie leren kennen én dat vind ik nog steeds één van de mooiste dingen die mijn blog me heeft opgeleverd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s