Waarom ik geen zomerstop houd op mijn blog

Op Twitter zag ik de afgelopen weken meerdere keren de vraag opduiken of mensen een zomerstop houden op hun blog, vaak met als achterliggende reden de dalende bezoekerscijfers in juli en augustus. Mijn antwoord luidt hierop echter steevast nee: ik blog immers voor mezelf en niet voor de bezoekersaantallen. Daarnaast had ik vorig jaar in juli de beste bezoekerscijfers tot dan toen, dus blijkbaar gelden die dalende getallen ook niet voor iedereen. Misschien is het zelfs wel een mythe!

Dear Book Nerd Book Club

Zon, zomer, vakantie?!

Voorlopig heb ik nog geen vakantie en doe ik gewoon braaf voort met mijn fulltime job. Dat betekent dat ik, net als anders, niet altijd op dezelfde frequentie upload. Soms zijn mijn avonden en mijn weekends volgeboekt met sociale activiteiten, andere dagen werk ik tot laat of bij uitzondering heb ik gewoon geen zin om te bloggen. Mijn blog is en blijft altijd een hobby en de posts komen online wanneer het mij uitkomt. Dus ook als de zon schijnt, het zomer is en ik wel of geen vakantie heb – ik blog wanneer ik wil. Maar helemaal stoppen, daar komt niets van in.

De eerste weken van de maand juli had ik het overigens wel heel druk op mijn werk, dus moest ik mijn blog noodgedwongen op een laag pitje zetten, maar de rest van de maand hoop ik nog vele toffe posts met jullie te kunnen delen. Ik heb ondertussen alweer een flink aantal boeken gelezen, dus er zijn een hoop recensies in de maak.

Tienduizend hemels boven jou

Een maand niet bloggen is een maand niet geleefd

Een hele maand niet bloggen zie ik absoluut niet zitten, daarvoor typ ik veel te graag verhaaltjes achter mijn toetsenbord. Daarnaast vind ik het super leuk om bij te houden welke boeken ik heb gelezen in de vorm van recensies, zodat ik later terug kan kijken hoe mijn leesvoorkeuren zijn veranderd. Sowieso scroll ik heel graag langs mijn eigen blog om nog eens te genieten van alle mooie boeken die ik las, mijn koopjes terug te zien in fleurige book hauls en leuke verhaaltjes te lezen over (boekige) evenementen die ik bijwoonde. Het zou toch jammer zijn als de maanden juli en augustus ontbreken in mijn online boekendagboek?!

En bovendien: wat is er leuker dan blogposts vol zonnige foto’s en zomerse boeken? En is de zomer niet HET moment om je eindelijk door die TBR heen te werken? En waar moeten de seizoenslezers hun leestips vandaan halen als alle blogs zomerpauze houden?

Ik doe voorlopig dus gestaag door. Desalniettemin wens ik jullie allemaal een heerlijke zomer – met of zonder blog en met of zonder een boek. Even goede vrienden. Doe waar je jezelf goed bij voelt en geniet vooral van het mooie weer en hopelijk een paar daagjes (of meer) verlof.

Houd jij een blogpauze in de zomer?

Advertenties

21 gedachtes over “Waarom ik geen zomerstop houd op mijn blog

 1. melissasbookworld zegt:

  Ik heb in de week dat ik op vakantie was niet geblogd en ik had geen voorraad op dat moment dus kwam er een week niks online, maar ik heb nog steeds niet geleden qua bezoekers en views. In mijn blog-stop een tijdje terug bleef ik ook bezoekers trekken, dus het is inderdaad niet zo dat als je even niet blogt, mensen je meteen vergeten. Dat gezegd hebbende, ik zie niet in waarom de zomer persé gelijk moet staan aan een blog-stop. Bij mij was het gewoon niet gelukt om vooruit te plannen voor tijdens de vakantie, omdat ik een hele drukke maand had in juni, en daardoor was er een week niks nieuws online gekomen. Maar nu we weer terug zijn, ben ik gewoon weer lekker aan’t bloggen geslagen. Geen zomer stop voor mij hoor, moet er niet aan denken hihi.

 2. readeramanda zegt:

  Heb nooit echt een zomerstop gehouden. Duurt alleen iets langer voor er een recensie online komt. Wrap up voeg ik vaak dan paar maanden samen. Recensies zullen altijd online komen. Bloggen gaat altijd door.

 3. Anneke van Dijken zegt:

  Ik hou ook geen zomerstop en blog ook op de eerste plaats voor mezelf.
  Ik zie eerder een daling als ik een paar dagen geen blog heb geplaatst en zodra ik weer een blog heb geplaatst, schieten de bezoekersaantallen weer omhoog. Vind dat wel leuk om te zien, maar het is zeker niet mijn doel omdat voor de bezoekers te doen.
  Iedereen moet het ook zelf weten en ik begrijp de mensen die een zomerstop houden ook wel. Veel mensen besteden hun tijd in de zomer liever op een andere manier, maar ik doe daar niet aan mee. Ik blog net als jij, wanneer ik dat wil.

 4. nerdygeekyfanboy zegt:

  Ik ben ook totaal niet van de blogpauzes in de zomer! Ik merkte vorig jaar wel dat ik minder bezoekers had, maar bloggen doe ik vooral voor mezelf. Daarbij kan ik me ook niet voorstellen dat ik een week lang niet zou bloggen, het zit nu zo hard in mijn systeem! Fijn dat ik deze zomer nog steeds lekker van jouw blogjes kan genieten :D

 5. Lalagè zegt:

  Mijn blog gaat ook door, maar tijdens mijn vakantie schrijf ik hoogstens iets op als ik toevallig net een boek uit heb en ik wil ’t niet vergeten. Ik schrijf altijd vooruit, dus dan is dat geen probleem.

  Grappig om te lezen dat jij je eigen blog terugleest. Ik doe dat ook regelmatig ;) Bijvoorbeeld als ik een oud artikel zie dat door iemand bekeken is.

 6. readinge zegt:

  Houden mensen echt een zomerstop vanwege de bezoekersaantallen? Ik wist dat niet. Ik dacht dat mensen dat deden omdat ze op vakantie misschien niet constant bezig willen zijn met hun blog. Kan ik ook goed begrijpen :-) Hoewel het voor mij juist andersom ligt. Ik zit op het moment in Bonaire, en vind het heerlijk om ’s avonds wat teksten te tikken. Ik kan hier alleen niet zo makkelijk de opmaak van mijn posts aanpassen, dus al het visuele doe ik wanneer ik thuis ben. De teksten heb ik dan gelukkig wel en kan ik weer even mee vooruit!

  • Marcia zegt:

   Dat mensen op vakantie geen zin hebben om te bloggen, begrijp ik ook heel goed. Zelf ga ik maar een weekje weg, dus dan zou het hoogstens een week stil liggen en geen maand ;) maar ik hoop nog wat dingetjes vooruit te plannen!

 7. zonenmaan11 zegt:

  Ik doe niet aan zomerstops.. Ik werk wel vooruit als ik wegga, maar ik werk altijd vooruit… Ik vind het idee om alleen al te stoppen vanwege de bezoekersaantallen zo’n slap argument.

 8. zwartraafje zegt:

  Nee hoor, ik blijf gewoon in mijn eigen tempo verder bloggen. Eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat ik een maand lang geen enkele blogpost, recensie of lijstje zou uitwerken. Bij Instagram merk ik wel dat het nu wat rustiger is qua likes maar dat is dan ook omdat je dat elke dag meteen onder je foto ziet staan. Op de blog heb ik het nog niet opgezocht dus ik weet niet of het aantal bezoekjes in deze periode ook echt opvallend lager ligt.

 9. Annemieke zegt:

  Ik hoor wel dat mensen klagen over bezoekersaantallen maar ik zie weinig mensen echt een zomerstop houden. De enigste die een semi zomerstop houden die ik weet krijgen ook een baby binnenkort dus dat snap ik wel. ;)

  Zelf houd ik dus ook geen zomerstop. Geen behoefte aan. De bekende mensen blijven toch wel komen en ik heb toch al bijna de hele zomer volgepland/vooruit gewerkt, haha.

 10. katrienw zegt:

  Ik doe gewoon verder. Een beetje met dezelfde insteek als jij. Ik blog om te kunnen schrijven, niet voor de cijfers. Ik wil gewoon mij ‘ei’ kwijt kunnen als het mij past. Ik ga van m’n verlof profiteren om te lezen en te schrijven.

 11. nikitamaes zegt:

  Een zomerstop houden? Dit is het eerste wat ik ervan hoor. En om eerlijk te zijn, als je een zomerstop inlast omdat je bezoekersaantallen dan laag zijn vind ik dat je je een keer moet afvragen of je blogt voor je plezier of om bezoekers te krijgen. Ik ben zelf gestopt als blogger omdat ik niet meer gelukkig was als blogger, maar ik weet dat als ik nog blogger was ik zeker gewoon blogposts bleef publiceren

 12. Annelies zegt:

  Ik heb er over nagedacht om tijdens mijn vakantie niet te bloggen gewoon om meer tijd te hebben voor andere leuke dingen die er tijdens het jaar al eens overschieten, niet omdat mijn bezoekersaantallen dan dalen, want dat doen ze eigenlijk niet… Ondertussen komt mijn vakantie steeds dichterbij en lijkt die “zomerstop” steeds minder aantrekkelijk. Dus ik denk dat ik ook gewoon doorblog. Omdat het kan :-)

 13. dominds zegt:

  Wat leuk! Ik vind het juist jammer dat er veel blogs een zomerstop houden, aangezien ik in de zomer juist meer tijd heb om blogjes te lezen :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s