Deze boeken neem ik mee op vakantie

Het is eindelijk zo ver: voor het eerst sinds vijf jaar ga ik weer eens op vakantie. Ja, ik ben tussendoor een aantal keer een paar dagen in Londen en Parijs geweest, maar een échte vakantie schoot er al die tijd bij in. Vandaag vertrekken Jimi en ik echter naar Kopenhagen, waarna we ook nog Zweden zullen aandoen. Woehoe! En natuurlijk is een koffer pas compleet als je je boeken hebt ingepakt. Dit zijn de boeken die mee mogen op reis. 

Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?

Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? (Johan Harstad)

Dit boek van Johan Harstad, de auteur van 172 Hours on the Moon, kreeg ik van mijn ouders voor mijn verjaardag. Het boek gaat over Mattias, die geboren werd op het moment dat Buzz Aldrin voor het eerst voet zette op de maan. Buzz Aldrin is Mattias’ grote idool. Een man die belangrijk werk deed, maar in de aangename schaduw van Neil Armstrong kan leven. Precies het onopvallende leven dat Mattias zelf voor ogen heeft. Ik heb de eerste pagina’s al eens gelezen en het boek begint wondermooi.

The Cage

The Cage (Megan Shepherd)

Vervolgens neem ik een spannend Young Adult boek mee: The Cage van Megan Shepherd. Dit boek staat al lange tijd op mijn lijstje om te lezen en ik was dan ook heel gelukkig dat ik hem op de sleepover in de Brugse Boekhandel kon kopen. Het verhaal gaat over vijf tieners die wakker worden in een onherkenbare omgeving – geen van hen weet waar ze zich bevinden en hoe ze er terecht zijn gekomen. Dan ontmoeten ze de Kindred, buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat en dat het hun taak is om te zorgen dat de mensheid niet uitsterft. Ik ben heel benieuwd naar dit verhaal!

De Jacht

De jacht (Megan Shepherd)

En aangezien ik een echte binge reader ben, neem ik het vervolg op The CageDe Jacht ook meteen maar mee op vakantie. Je weet maar nooit hoeveel tijd je hebt om te lezen en als het eenmaal spannend is, zou ik echt balen als ik het boek uit had en ik wist dat deel twee kilometers verderop in België op mij lag te wachten. Drie boeken lijkt me in ieder geval genoeg om zeven dagen door te komen, aangezien lezen immers niet het belangrijkste doel van onze vakantie is.

Wat is jouw ideale vakantieboek?

Advertenties

20 gedachtes over “Deze boeken neem ik mee op vakantie

 1. Boekenvirus zegt:

  Veel plezier op vakantie . Geniet ervan en af en toe lezen moet kunnen 😉 The cage en de jacht lijken mij ook nog wel iets

 2. zwartraafje zegt:

  Oh, want een mooi vooruitzicht. Daar ga je behalve de bladzijden van je vakantieleesvoer ongetwijfeld van prachtige uitzichten kunnen genieten. Geniet er maar volop van ik hoor nadien graag hoe het geweest is.

 3. melissasbookworld zegt:

  Alvast veel plezier op vakantie! The cage lijkt me ook heel gaaf! Ben benieuwd naar jouw ervaringen met het boek.

  Mijn ideale vakantieboek? pfoe, lastig haha. Hangt erg van mijn stemming af op dat moment, maar ik merk wel dat contemporary/romance me altijd goed ligt om te lezen tijdens de vakantie! Zo las ik onlangs Nowhere but here van Katie McGarry op vakantie en wat een heeeeeerlijke read was dat!

 4. nerdygeekyfanboy zegt:

  The Cage en De Jacht zijn hele toffe boeken, dus dat wordt vast na alle leuke dingen op vakantie ook nog een mooie leesvakantie :) Veel plezier!

  • Marcia zegt:

   Ik vind dat niet zo fijn lezen – heb wel een tijdje mn tablet gebruikt om te lezen, maar doe dat niet zo vaak meer. Ik zet meestal wel één of meerdere ebooks op mijn smartphone als reserve :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s