Bibliotheek haul

Ik bracht een bezoekje aan de bibliotheek

Voor het eerst sinds lange tijd bracht ik vorige week weer eens een bezoekje aan de bibliotheek. Ik moest zelfs een nieuwe lenerskaart aanvragen omdat ik er, sinds de verhuizing van de bib in maart, nog altijd geen boeken had geleend. Gelukkig was een nieuw pasje aanvragen een fluitje van een cent en kon ik daarna direct de jongerenbibliotheek onveilig maken.

Bibliotheek haul

Het doel van mijn tripje naar de bibliotheek was P.S. Ik hou nog steeds van je van Jenny Han. Ik had het eerste deel de dag ervoor gelezen en ik MOEST weten hoe het romantische verhaal rond Lara Jean verder zou gaan. Maar natuurlijk kon ik de verleiding niet weerstaan en kwam ik met een mooie stapel thuis.

Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny Han

P.S. Ik hou nog steeds van je (Jenny Han)

Vorig jaar was ik aanwezig bij de Vlaamse Young Adult brainstorm van uitgeverij Moon. Na afloop mochten we allemaal een boek kiezen uit de enorme kast en ik koos – compleet out of character – voor Aan alle jongens van wie ik hield. Dit boek had al heel lang mijn interesse en leek me perfect voor de zomer. Toch kwam ik er vorig jaar niet aan toe, maar gelukkig was het vorige week dan eindelijk zo ver. Ik was oververmoeid van het vele werken en zocht een luchtig boek om mijn zinnen te verzetten. De keuze was snel gemaakt en ik genoot. Wat een geweldig boek! Het resultaat: de volgende ochtend racete ik naar de bibliotheek voor boek twee.

Project Persefone

Project Persefone (Michelle Gagnon)

Al super lang staat Don’t Turn Around van Michelle Gagnon op mijn verlanglijstje, maar het was er nog altijd niet van gekomen dit boek aan te schaffen. Toen ik de complete trilogie in het Nederlands zag staan, besloot ik dat deze zomer het moment ging zijn dat ik me eindelijk in deze reeks zou verliezen. De boeken gaan over twee hackers, Noa en Peter, maar verder weet ik er weinig over. Ik laat me graag verrassen!

De Vuurproef

De Vuurproef (Megan Shepherd)

Opeens zag ik ook De Vuurproef van Megan Shepherd liggen. Aangezien ik de eerste twee boeken uit deze trilogie juist had klaargelegd om mee te nemen op reis, kon ik deel drie natuurlijk niet laten staan. Bij terugkomst van vakantie kan ik dan meteen de serie uitlezen! Zo lees ik series stiekem het liefst: ik wacht tot alle delen zijn verschenen en lees in één keer door.

The kids of appetiteThe Kids of Appetite (David Arnold)

Met de Dear Book Nerd Book Club gaan we in augustus op verplaatsing. We komen samen in Leuven en bespreken The Kids of Appetite van David Arnold. Stiekem lijkt dit boek me helemaal niets voor mij, dus ging ik liever naar de bibliotheek in plaats van het boek aan te schaffen. Ik ben heel benieuwd naar dit verhaal waar Audrey enorm fan van is!

Lukt het jou ook nooit om slechts met één boek thuis te komen uit de bibliotheek?

Advertenties

13 gedachtes over “Ik bracht een bezoekje aan de bibliotheek

 1. Lalagè zegt:

  Wow dat is een aardige stapel! Ik probeer mezelf altijd in te houden als ik naar de bieb ga. Meestal bedenk ik tevoren wat ik wil lenen. Maar het is zo aantrekkelijk dat je al die boeken gewoon zo mee kunt nemen… dus het gebeurt wel dat ik met meer thuiskom dan de bedoeling was.

 2. Evelyne zegt:

  Ik werk in een bibliotheek, dus heb ver elke dag iets mee naar huis – dat dan de volledige leentermijn ongelezen op de stapel blijft liggen en netjes terug gaat naar de bib zonder zelfs maar open te zijn geweest…
  Er ligt momenteel een stapel van 11 boeken en 11 strips op mij te wachten en velen zullen ongelezen terugkeren. Het lot van in de bibliotheek te werken :P

 3. Nancy zegt:

  Ik kan me aansluiten bij Evelyne.
  Als je in een bibliotheek werkt, kom je elke dag wel iets interessants tegen.
  Ik heb meestal altijd meer dan 10 boeken liggen en probeer die dan ook wel uit te lezen, maar soms duurt het wel een paar maanden vooraleer de boeken terug in de bib terecht komen.
  En in de vakantie begin ik altijd te hamsteren. Dan heb ik het idee dat ik geen boeken genoeg kan meenemen. Nu ben ik 1 weekje thuis en heb al 33 boeken thuisliggen. Dat komt dus niet goed ;-)

 4. nerdygeekyfanboy zegt:

  Ik kom nooit met maar 1 boek thuis na een bezoek aan de bieb haha, vooral omdat mijn moeder er werkt en met gemak wat kan halen :) Project Persefone en De Vuurproef zijn echt geweldig, hopelijk vind jij ze ook zo leuk! En De kids of appetite is echt fantastisch, denk dat je enorm kan genieten van de prachtige schrijfstijl van David Arnold :) Veel leesplezier!

 5. dominds zegt:

  Wat fijn dat je met zoveel leuke boeken thuiskwam. Helaas heeft de bibliotheek bij mij in de buurt niet zo’n groot aanbod, dus ik ga eigenlijk nooit haha. Ik vind het daarnaast ook leuk om boeken zelf te kopen :)

 6. zwartraafje zegt:

  Mij zou het ook niet lukken om mezelf te beperken tot slechts één boek. Dat is ook de reden waarom ik dit jaar nog geen enkele keer naar de bibliotheek ben geweest. Ik weet nu al dat ik weer veel te veel boeken ga tegenkomen die ik wil lezen en dat gaat me natuurlijk niet helpen bij mijn voornemen om het aantal ongelezen eigen boeken wat te laten zakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s