Deze boeken doen me uitkijken naar het najaar van 2017

Hoewel de zomer nog in volle gang is, kijk ik stiekem ook al een beetje uit naar het najaar. Want hoeveel ik ook van de zon houd: lezen doe ik toch het allerliefst in combinatie met een grote kop thee of een warme chocolademelk met slagroom. En dit najaar verschijnen er ook nog eens een heleboel toffe boeken. Kijk je mee?

najaar2017-1

In oktober verschijnt Cel 7 van Kerry Drewery in het Nederlands bij LS Amsterdam, een boek dat al sinds haar verschijnen in het Engels op mijn verlanglijstje staat. De 16-jarige Martha wordt, met een geweer in haar hand, gevonden bij het lijk van een beroemdheid. Via een reality tv show wordt bepaald of ze schuldig is of niet. Dit klinkt heel spannend en vernieuwend!

In september kunnen we bij Moon Young Adult eindelijk het vervolg op Eenzaam en extreem ver weg verwachten! Ik ben ontzettend benieuwd naar De gloed van de gedoofde sterren van Kate Ling, omdat ik boek één daadwerkelijk heb verslonden. Hoe gaat het verder met Seren, Dom, Mariana en Ezra – de interstellaire generatie aan boord van het ruimteschip de Ventura?

najaar2017-2

In september 2017 verschijnt Dante, het tweede boek in de Slaves serie van Miriam Borgermans bij Clavis. Ik vond het eerste boek, Raven, heel spannend en ben dan ook enorm benieuwd naar boek twee, zeker omdat het verhaal nu uit een ander perspectief verteld gaat worden. Desalniettemin speelt de moord op de machtige Genoot, waar Raven van beschuldigd werd, nog altijd een belangrijke rol.

Daarnaast ben ik ook enigszins nieuwsgierig naar De laatste kans op kosmos van Peter Nys. Een boek dat heden, verleden en toekomst met elkaar verbindt in een combinatie van fictie en wetenschap. Het enige wat me een beetje tegenhoudt is dat er bij vermeld staat ‘vanaf twaalf jaar’ – ik denk dat dit boek voor mij dus wat te jong geschreven zal zijn.

najaar2017-3

In oktober verschijnt bij Uitgeverij Q een nieuwe uitgave van Duin van Frank Herbert, één van de bekendste science fiction klassiekers ooit. Een boek dat ik nog nooit gelezen heb, maar wie weet breng ik daar dit najaar verandering in!

Eind oktober verschijnt er dan nog een pareltje bij Uitgeverij Q: Phobos³ – het derde deel in de Phobos serie van Victor Dixen. Hoewel Phobos² me niet 100% wist te overtuigen, wil ik toch graag weten hoe het verder gaat met de kandidaten van het Genesisprogramma. Lukt het ze om een samenleving op te bouwen op Mars?

Welke boeken doen jouw verlangen naar het najaar?

Phobos 2 - Victor Dixen

Advertenties

6 gedachtes over “Deze boeken doen me uitkijken naar het najaar van 2017

 1. nerdygeekyfanboy zegt:

  Er komen inderdaad echt enorm veel leuke boeken uit! Zo kan ik niet wachten op deel 2 van de Summoner-serie van Taran Matharu :)

 2. Evelyne zegt:

  Duin! Ik las dit boek jaaaaaaaaren geleden en kan mij nog steeds volledige stukken voor ogen halen. Het heeft zeker een indruk nagelaten en je moet gewoon je kans grijpen om dat nu te gaan lezen!

  Dat vind ik toch… :P

 3. Annemieke zegt:

  De Gloed Gedoofde Sterren heeft toch weer een mooie cover zeg. De Laatste Kans op Kosmos klinkt inderdaad wel erg interessant. En Duin wil ik stiekem ook al een tijdje lezen. Misschien nu een mooie kans.

  Zelf kijk ik erg uit naar het vervolg van Jurgen Snoeren, Revocatie dat in Augustus uit komt als het gaat om Nederlandse uitgaven.

 4. zwartraafje zegt:

  Wil je geloven dat ik het zo niet meteen weet. Ik heb echt maandenlang uitgekeken naar Witte kaarten van Anne Bishop en nu ik dat boek eindelijk heb kunnen lezen heb ik zo niet meteen één specifieke titel in gedachten waar ik ontzettend naar uitkijk. Al ben ik wel nieuwsgierig naar Spellslinger, Rijk der Stormen van Sarah J.Maas, Rechtvaardig vermoord van J.D.Robb, Nimmernacht van Jay Kristoff, …

 5. nikitamaes zegt:

  Ik was geen fan van het eerste deel van de Venture-saga (dus van Eenzaam en Extreem ver weg) maar wat is de cover van deel twee mooi! Waarschijnlijk ga ik hem niet lezen, vond het eerste deel oke maar niet geweldig goed. Ransom Rigss gaat een tweede trilogie schrijven over de bijzondere kinderen en dat eerste deel komt in het najaar uit en daarom alleen wil ik dat het gewoon zover is. Hij is echt mijn all time favoriete schrijver :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s