En toen was ik opeens in de ban van de romantische brieven van Lara Jean

Vorig jaar was ik aanwezig op de Young Adult Brainstorm van Moon Young Adult, waar alle deelnemers na afloop een boek uit de kast mochten uitzoeken. Ik koos, in een romantische bui, voor Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han. Toch liet ik het boek bijna een jaar ongelezen in de kast staan. Totdat ik vorige week na een vermoeiende werkweek behoefte had aan iets luchtigs. En ik was meteen tot over mijn oren verliefd!

Aan alle jongens van wie ik hield gaat over Lara Jean, een schattig, beetje naïef meisje die onverstuurde liefdesbrieven verzameld – deze brieven schreef ze aan alle jongens waar ze ooit verliefd op was. Het zijn liefdesverklaringen, maar ook afscheidsbrieven. Dit is haar manier om de jongen in kwestie te vergeten, als hij bijvoorbeeld een relatie krijgt met iemand anders of de liefde simpelweg voorbij is. Maar dan worden de brieven, ook die van jaren geleden, opeens met de post verstuurd en loopt heel het leven van Lara Jean in het honderd.

Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny Han

Ja, dit boek is cliché. Ja, het hoofdpersonage is vreselijk naïef en leidt iets te veel aan het ‘mijn-grote-zus-is-zoveel-perfecter-dan-ik syndroom’. Ja, het muurbloempje krijgt opeens een spannend leven. Ja, de player blijkt toch een perfecte jongen te zijn. Ja, zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar de bottom line is: ik ben gevallen voor de charmes van dit boek. De dromerige Lara Jean doet me denken aan vroeger, toen ik iedere week op iemand anders verliefd was. Ook ik schreef liefdesbrieven, meestal in de vorm van gedichten. Helaas was ik heel wat minder verlegen en heb ik mezelf vele malen voor gek gezet, maar dat terzijde.

Aan alle jongens van wie ik hield is het perfecte zomerboek. Het verhaal leest snel en bracht een hoop nostalgische gevoelens naar boven. Ik zat van begin tot eind met een glimlach op mijn gezicht – en Jenny Han wist ook zeker punten te scoren met de Harry Potter scènes. Ik zou ook nooit verliefd kunnen worden op iemand die deze magische boeken van J.K. Rowling niet gelezen heeft!

Aan alle jongens van wie ik hield

Ik las Aan alle jongens van wie ik hield in één dag uit en wist dat er de volgende dag niets opzat dan een bezoekje aan de bibliotheek. Ik MOEST weten hoe de romances van Lara Jean verder zouden gaan. Gelukkig had mijn vertrouwde bibliotheek P.S. Ik hou nog steeds van je in de rekken staan. Ik begon vol goede moed, maar dit tweede boek stelde me enorm teleur: het frisse, grappige en tegelijkertijd nostalgische gevoel dat ik kreeg bij boek één was compleet verdwenen. Wat overbleef was een chick lit vol clichés, een meisjesboek zoals vele anderen. Vol getwijfel en onzekerheid en hier en daar wat zoetsappig gezwijmel. En laten we het vooral niet hebben over de liefdesdriehoek die plots het hoofd om de deur stak. Mijn glimlach verdween algauw van mijn gezicht en ik voelde mijn hart in stukjes breken. Nee, ik denk niet dat ik het laatste boek in deze serie nog zal lezen. Helaas.

In drie dagen tijd ben ik dus hopelijk verliefd geworden op Aan alle jongens van wie ik hield om vervolgens een gebroken hart over te houden aan P.S. Ik hou nog steeds van je. Het voelt net alsof ik weer zestien ben! Duizend sterren voor de nostalgische waarde – alleen een beetje jammer dat boek twee vervalt in het verhaal van een doorsnee meidenboek.

Welk boek laat bij jou nostalgische gevoelens bovendrijven?

Aan alle jongens van wie ik hield

Advertenties

7 gedachtes over “En toen was ik opeens in de ban van de romantische brieven van Lara Jean

  1. mariaharut zegt:

    Ik hou echt niet normaal veel van deze serie! Vooral het eerste boek…zucht… *insert heart eyes*. Het tweede boek vond ik ook erg leuk, maar lang niet zo leuk als het eerste deel. Persoonlijk ben ik echt heel erg benieuwd naar deel 3 :)

  2. Rowan zegt:

    Ah wat jammer dat het tweede boek je zo tegenviel! Ik vond de serie heerlijk, maar ben het wel met je eens dat het eerste deel veel beter is dan het tweede deel. Ook vond ik de liefdesdriehoek ontzettend uit de lucht komen vallen en helemaal niet nodig. :’) Toch ben ik wel heel benieuwd naar het laatste deel!

  3. zwartraafje zegt:

    Ik was echt van plan om deze boeken tijdens een winactie uit te delen nog voor ik ze gelezen had maar dankzij jouw enthousiaste reactie op het eerste boek ga ik het waarschijnlijk toch eerst maar eens even lezen. Bij het herlezen van jeugdboeken kan ik eigenlijk altijd van een nostalgisch gevoel genieten. Bij Harry Potter heb ik het ook én ik vermoed dat ik het ook zou hebben wanneer ik de Twilight-reeks ooit nog eens herlees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s