5 boeken waar je best zonder enige voorkennis aan begint

Soms heb je van die boeken die je het beste leest zonder ook maar de achterflap te hebben gelezen. Sowieso ben ik iemand die vaak de achterkant van een boek overslaat – juist om spoilers te vermijden en me van begin tot eind te laten verrassen. Sommige boeken moet je gewoon lezen zonder iets over de inhoud te weten. Vandaag schotel ik je vijf verrassende verhalen voor.

Dark Matter

Dark Matter (Blake Crouch)

‘Ben je gelukkig met je leven?’ Dat zijn de laatste woorden die Jason Desson hoort voordat een gemaskerde ontvoerder hem bewusteloos slaat. Deze spannende thriller wist me tot tranen te roeren en zette me ook aan het denken over het leven en de consequenties van de keuzes die ik heb gemaakt. Het verhaal van Dark Matter is binnen geen genre te vatten en zal je van begin tot eind op het puntje van je stoel laten zitten.

De oversteek

De Oversteek (Justin Cronin)

De Oversteek van Justin Cronin is een enorm dikke pil van maar liefst 992 pagina’s. Geen wonder dat de flaptekst de magie van het verhaal maar moeilijk kan verkopen – hoe omschrijf je zo’n post-apocalyptische totaalervaring in slechts een paar honderd woorden?! Doe mij een plezier en begin gewoon zonder de achterflap te lezen, dan zul je pas echt ondergedompeld worden in de waanzinnige toekomstvisie van Cronin. En niet getreurd als je het boek uit hebt, het verhaal gaat verder in De Twaalf en De Stad van Spiegels. Een trilogie van vele (mooie) woorden, die je van begin tot eind zal verrassen.

Fellside

The Girl with all the Gifts (M.R. Carey)

Ik weet niet waar ik moet beginnen met het omschrijven van The Girl With All The Gifts, zonder ook maar iets te spoileren. Ik kan je wel zeggen dat het post-apocalyptische verhaal onverwacht, onvoorspelbaar en ontzettend spannend is. De verschillende hoofdpersonages zijn om van te houden en het boek trekt als een film aan je voorbij. De toekomstige wereld wordt niet alleen tot in de puntjes uitgewerkt, ook de verklaring hiervoor is waterdicht. Een even verrassend verhaal is overigens Fellside, van dezelfde auteur. Qua thematiek is dit iets meer een paranormale thriller, maar een net zo grote mindfuck.

172-Hours-On-The-Moon

172 Hours on the Moon (Johan Harstad)

Over mindfucks gesproken: ken je 172 Hours on the Moon al? Dit super spannende verhaal over drie jongeren die een reis naar de maan winnen, wist me nachtenlang wakker te houden. Ik wil dit boek al erg lang herlezen, maar stiekem durf ik niet. Het verhaal is origineel, maar vooral ook super creepy. Dat is alles wat je moet weten!

Illuminae-5

Illuminae (Jay Kristoff en Amie Kaufman)

Een heel ander boek dan alle voorgaande verhalen, aangezien Illuminae zich afspeelt in outer space. Het enige wat ik op voorhand wist, is dat het verhaal verteld wordt aan de hand van mails, dossiers en chatberichten. Ik had geen idee waar het verhaal naartoe zou gaan en dat maakte het voor mij zo’n enorme verrassing.

Welk boek wist jou te verrassen?

Advertenties

7 gedachtes over “5 boeken waar je best zonder enige voorkennis aan begint

  1. Annemieke zegt:

    Ik heb The Girl with All the Gifts nog steeds op mijn lijstje ooit nog eens te kopen staan, haha. Ik hoor veel goede dingen over De Oversteek, of nu ja dat mensen hem goed vonden, maar met bijna 1000 pagina’s wil ik toch wel eerst wat meer weten, haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s