The 5th Wave film

7 boekverfilmingen die ik graag wil kijken

Naast lezen ben ik ook groot fan van films, ik heb ten slotte niet voor niets Film- en Televisiestudies gestudeerd. Ik vind het altijd erg tof als mijn twee hobby’s samenkomen en ik kijk dan ook met veel plezier naar boekverfilmingen. Al zijn er natuurlijk soms ook teleurstellingen – zoals The 5th Wave en Allegiant. Desalniettemin houd ik de moed er in en maakte ik een lijstje van boekverfilmingen die ik graag nog wil zien!

Warm Bodies (Jonathan Levine, 2013)

Onlangs las ik Warm Bodies van Isaac Marion, een zombieverhaal met veel meer diepgang dan de cover deed vermoeden. Ik was aangenaam verrast door de maturiteit van het hoofdpersonage R., de originele setting en de manier waarop de personages groeien doorheen het verhaal. Wanneer ik echter naar de trailer van de verfilming kijk, zie ik een cheesy film – die bijna aanvoelt als een parodie. Ik weet echt niet of deze film me zal bekoren, maar ik ben er wel heel nieuwsgierig naar geworden.

Blindness (Fernando Meirelles, 2008)

Een ander boek dat ik recent las is De Stad der Blinden van Nobelprijswinnaar José Saramago. Een post-apocalyptisch verhaal over een wereld waarin iedereen plots blind wordt. Met het gezichtsvermogen verdwijnen ook de normen en waarden. Het boek gaf me echt een benauwd gevoel en ik zat meerdere keren te gruwelen. Ik ben benieuwd of de film ook zulke heftige emoties bij me los zal weten te maken.

The Girl with all the Gifts (Colm McCarthy, 2016)

Om één of andere stomme reden heb ik deze film totaal gemist in de bioscoop, terwijl The Girl with all the Gifts zeker in mijn lijstje favoriete science fiction boeken staat. Ik heb het boek een aantal maanden geleden nog eens herlezen en ik moet zeggen dat het verhaal als een film aan me voorbij trok. Hopelijk stelt de film niet teleur.

Arrival (Dennis Villeneuve, 2016)

Nog een film waarvan ik enorm spijt heb dat ik hem gemist heb in de cinema: Arrival. Deze film is gebaseerd op Stories of Your Life and Others van Ted Chiang, een boek dat ook nog hoog op mijn verlanglijstje staat. Ik denk dat ik eerst het boek ga lezen – ik heb de hype rond de film nu toch al gemist, dus ik denk niet dat het nu nog haast heeft XD

The Handmaid’s Tale (Volker Schlöndorff, 1990)

Meer dan twee jaar gelden las ik The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood en nog altijd heb ik de verfilming niet gekeken. Shame on me! Ondertussen is er zelfs een serie uitgekomen, gebaseerd op dit fantastische boek, maar die mag ik van mezelf pas kijken als ik eerst de film heb gezien. Hopelijk geeft dat me een stok achter de deur!

The Circle (James Ponsoldt, 2017)

Hoewel ik het boek stiekem een beetje vond tegenvallen – vooral dat einde was er echt over – vond ik de wereld die Dave Eggers schept in The Circle erg interessant. Het is duidelijk een uitvergroting van onze op social media gebaseerde maatschappij. Ik ben ontzettend benieuwd naar de verfilming. Niet alleen vanwege deze interessante premisse, maar ook omdat Emma Watson hier de hoofdrol in speelt (al vond ik Mae in het boek overigens wel behoorlijk naïef en irritant). Verder hoop ik op een beter uitgewerkt plot en een minder abrupt einde.

The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (Garth Jennings, 2005)

Eerlijk gezegd heb ik deze film al gezien, maar dat was zeker meer dan vijf jaar geleden. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn broer en ik samen van deze film genoten en aangezien ik onlangs The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy herlas, wil ik ook graag de film eens herbeleven. Eens kijken of hij zo goed is als ik me herinner.

Welke boekverfilming staat bij jou op het programma?

Advertenties

7 gedachtes over “7 boekverfilmingen die ik graag wil kijken

 1. Annemieke zegt:

  Ik heb Hitchhiker’s Guide to the Galaxy nog steeds niet gezien en daar baal ik eigenlijk wel een beetje van. Maar ik kan hem ook niet echt op dvd vinden de laatste keer dat ik zocht. :(
  Ik heb 2 jaar terug eens het begin van Warm Bodies gezien en ik vond er echt niks aan. Ik zou daardoor dus ook niet zomaar het boek oppakken.

  • Marcia zegt:

   Ik heb vorige week het begin van Warm Bodies gezien en ben erbij in slaap gevallen :p maar ik dacht dat het aan de koorts lag haha.. maar misschien is het gewoon een slechte film! Al heb ik van veel andere mensen dan juist weer lovende woorden gehoord..

 2. zwartraafje zegt:

  Blindness heb ik gezien in het jaar dat hij uitkwam. Jaja, vroeger was ik beter mee met films als nu. Hij kroop serieus onder de huid. The Hitchhiker’s Guide heb ik ook gezien zodra hij op de Digibox verscheen maar die zou ik net als jij nog wel eens opnieuw kunnen bekijken om alles op te frissen. Misschien zie ik Martin Freeman nu niet meer de hele tijd als die van The Office.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s