SF Bokhandeln Malmo Haul

Juli: op vakantie, 9 nieuwe boeken en een fijne leesmaand

Juli was een heerlijke maand. Ik ging op vakantie naar Denemarken en Zweden, kocht een heleboel nieuwe boeken en las er ook een hele berg. Mijn leesclubvriendinnetjes wisten mijn slechte humeur van de eerste weken als sneeuw voor de zon doen verdwijnen en ik had vele fijne gesprekken met andere vrienden en vriendinnen. 

SF Bokhandeln Malmo Haul

9 nieuwe boeken in mijn kast!

Juli begon heel rustig: ik kocht een boekje over Kopenhagen voordat Jimi en ik op stedentrip gingen en ik ontving van VBK Uitgevers De Genade van de Radch (Ann Leckie). Het derde en laatste boek over Breq, de soldaat die ooit een oorlogsschip was. Ik ben benieuwd!

In Malmö liet ik me echter helemaal gaan in de Science Fiction boekhandel. Bij mijn eerste bezoekje kocht ik The Call (Peadar O’Guilin), Flashfall (Jenny Moyer) en The Burning Light (Bradley P. Beaulieu en Rob Ziegler). Twee dagen later liepen we nog eens langs dezelfde boekenhemel en ging ik naar huis met: Remake en Resist van Ilima Todd en The Long Way to a Small Angry Planet en A Closed and Common Orbit van Becky Chambers. Dat zijn toch mooie souvenirs?!

The Call - Peadar O'Guilin

Ik las 10 boeken

Deze maand las ik 1 recensie-exemplaar en 8 boeken uit eigen collectie. Ondanks mijn bezoekje aan de bibliotheek las ik voorlopig slechts één bibliotheekboek. Door mijn flinke koopwoede in Malmö staat de teller van ongelezen boeken momenteel op 70.

The Bar Code Tattoo – Suzanne Weyn
De Stropploeg – Koen Romeijn
Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han
PS Ik hou nog steeds van je – Jenny Han
The Call – Peadar O’Guilin
♥ Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? – Johan Harstad
♥ Remake – Ilima Todd
♥ Resist – Ilima Todd
♥ The Cage – Megan Shepherd
♥ De jacht – Megan Shepherd

The Bar Code Tattoo  Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny Han

Liefde voor de boekenclub en een fijne vakantie

De maand juli begon met een fijne bijeenkomst van de Dear Book Nerd Book Club. We lazen en bespraken Op de rand van het niets, een fantastisch boek van Corrine Duyvis. Ook was het heel leuk om met de schrijfster te skypen! De leesclub kwam voor mij precies op het juiste moment: ik had een heftige periode achter de rug en deze dames weten mij keer op keer op te vrolijken <3

Het hoogtepunt van de maand was natuurlijk mijn reis naar Kopenhagen en Malmö. Jimi en ik gingen voor het eerst samen op vakantie en het was één en al perfectie. Beide steden waren zo mooi en ondanks dat we af en toe wat regen hadden heb ik genoten. In Kopenhagen bezocht ik onder anderen de bibliotheek en een Deense boekhandel. In Malmö kon ik mijn geluk niet op toen ik de Science Fiction boekhandel ontdekte. Ik denk dat ik nog een uitgebreide blogpost ga schrijven over mijn vakantie, want het was gewoon zo leuk!

Science Fiction Bokhandeln Malmö

Gezien op tv en in de cinema

Begin juli keken Jimi en ik het tweede seizoen van Black Mirror, en deze serie was opnieuw helemaal raak. Ook keek ik het complete eerste (en enige) seizoen van Underemployed. Ik had nood aan hersenloos vermaak en dat was deze serie zeker. Bomvol clichés (een tienermoeder, vreemdgaan, seks met je baas, …) maar heerlijk voor een vermoeide avond. Samen begonnen Jimi en ik bovendien aan het Zweedse Real Humans – tot nu toe een super toffe serie.

Begin juli had ik het voorrecht om te werken voor Cinema Canvas, een ontzettend tof zomerprogramma waarbij Canvas doorheen Vlaanderen trekt met een openluchtcinema en ter plekke ook een tv-programma maakt. 14 juli ging ik met vriendinnen van de universiteit naar Cinema Canvas in Kortrijk, waar we Babel zagen op het grote scherm. Wat een mooie film!

Thuis hielden Jimi en ik deze maand één beameravondje. We keken Monty Python’s Life of Brian – een toffe film, maar in mijn herinnering was hij stiekem toch iets grappiger.

Black Mirror

Bestgelezen blogposts

Hoe mijn book buddies me altijd opvrolijken | Een ode aan mijn lieve vriendinnen van de Dear Book Nerd Book Club. Dé plek in België waar ik honderd procent mezelf mag zijn.

7x post-apocalyptische boeken voor volwassenen | Een blogpost die ik meer dan een jaar geleden heb geschreven, maar deze maand opeens extreem populair was. Hopelijk heb ik een aantal mensen van een fijne leestip kunnen voorzien.

Het feminisme van de onderdrukte vrouw in science fiction | Na het zien van Wonder Woman schreef ik een bespiegeling over feminisme in de wereld van science fiction. Op welke manier wordt er geschreven over gender en gendergelijkheid?

Waarom ik geen zomerstop houd op mijn blog | De titel spreekt voor zich, lijkt me.

Hoe was juli voor jou?

Science Fiction Bokhandeln Malmö

Advertenties

2 gedachtes over “Juli: op vakantie, 9 nieuwe boeken en een fijne leesmaand

  1. zwartraafje zegt:

    Net als bij Annemieke was het voor mij ook een gewone maand. Tot nu toe heb ik eigenlijk niet echt een vakantiegevoel. Maar dat gevoel heb ik doorgaans enkel wanneer we even van huis weg zijn én ik de huishoudelijke klusjes kan negeren. Zolang ik thuis ben – ook al is het goed weer – lijkt het gewoon een dag als alle anderen. Natuurlijk zaten er wel enkele super leuke momenten tussen. Vooral bijpraatafspraakjes met vriendinnen, nichtjes en mijn schoonzussen. Maar ook fietstochtjes met manlief én vervolgens samen een lekker ijsje gaan eten. Ok, ijsjes eten geeft me wel af en toe een vakantiegevoel maar dat kan je natuurlijk niet elke dag gaan doen. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s