Deze boeken wil ik graag herlezen

Ik vind het heerlijk om boeken of zelfs complete series te herlezen. Zo kan ik opnieuw genieten van een verhaal wat me al eerder wist te raken. Vaak ontdek je details in het verhaal die niet eerder opvielen, terwijl je tegelijkertijd met een vooruitziende blik van het verhaal kunt genieten. Deze boeken uit mijn eigen collectie zou ik graag eens herlezen binnenkort.

Numbers-2

Numbers – Rachel Ward

Rachel Ward schreef met NumbersNumbers 2 The Chaos en Numbers 3 Infinity een zeer bijzondere trilogie. Jem, het hoofdpersonage in Numbers, ziet wanneer ze iemand in de ogen kijkt de precieze datum waarop diegene zal sterven. Wanneer ze in de rij staat voor de London Eye heeft iedereen om haar heen dezelfde sterfdatum – de datum van die dag. Ze gaat op de vlucht, maar wordt algauw verdacht deel uit te maken van de terroristische aanslag op de London EyeNumbers is een avontuurlijk verhaal, met toffe personages en vele verrassende wendingen. Deze trilogie, in Nederland verschenen onder de titel Deadline, zou van mij veel bekender mogen zijn vanwege haar originele verhaallijn. Boek twee is trouwens mijn favoriet!

Gone – Michael Grant

In oktober verschijnt Monster, een nieuw boek van Michael Grant, dat zich afspeelt vier jaar na het einde van de Gone serie. Me opnieuw laten onderdompelen in de wereld van de FAYZ doe ik het liefste in stijl: ik ben van plan om alle zes de voorgaande boeken opnieuw te lezen voordat ik in Monster begin. Waarschijnlijk zal ik in september niets anders lezen dan dit, maar ik heb het er voor over! Voor de mensen die nog niet bekend zijn met Gone: van het ene op het andere moment verdwijnen alle mensen boven de zestien jaar in het niets. De jongeren staan er alleen voor en ontdekken algauw dat ze opgesloten zitten onder een koepel. Wanneer een aantal van hen dan ook nog eens paranormale krachten ontwikkelt, is het hek van de dam. Een super spannende serie!

The-Forest-Of-Hands-And-Teeth-2

The Forest of Hands and Teeth – Carrie Ryan

The Forest of Hands and Teeth trilogie van Carrie Ryan gaat over een toekomst waarin de ‘Unconsecrated’, oftewel de zombies, de wereld buiten the Fence beheersen. Deze wereld is meesterlijk beschreven; ik kon het allemaal zo voor me zien – en had stiekem zelfs een beetje moeite met slapen.. Wat mij betreft is The Dark and Hollow Places één van de beste trilogie-eindes die ik ooit gelezen heb. Sowieso is deze serie mijn absolutie favoriete zombieserie ooit.

Frozen – Robin Wasserman

Op het Boekenfestijn kocht ik ooit de eerste twee delen van de Cold Awakening trilogie van Robin Wasserman. Ik genoot van Frozen, waarin het hoofdpersonage Lia Kahn in plaats van te sterven wordt gedownload in een nieuw lichaam. Een interessante premisse. Ik moet wel eerlijk zeggen dat boek twee en drie me behoorlijk tegenvielen, dus ik weet niet of ik die een tweede kans zal geven.

The-Maze-Runner-1

The Maze Runner – James Dashner

Dit was één van de eerste trilogieën die ik las toen ik het genre science fiction en met name dystopische verhalen leerde kennen. Ik vond het eerste boek fantastisch, maar boek twee en drie stelden toch een beetje teleur. Gelukkig was daar dan nog de prequel The Kill Order, want die vond ik helemaal fantastisch. Het is al zo lang geleden dat ik deze serie las, dat ik me er maar weinig van kan herinneren. Hoog tijd om mijn geheugen op te frissen.

Uglies-1

Uglies – Scott Westerfeld

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook van deze serie maar weinig details onthouden heb. Maar ik weet wel dat ik enorm onder de indruk was van de inventiviteit van het eerste boek. In deze dystopische serie wordt iedereen lelijk geboren, maar op je zestiende verjaardag krijg je een operatie die je mooi maakt en mag je verhuizen naar Prettytown. Het stopt echter niet bij het uiterlijk en mensen stoppen steeds meer technologie in hun eigen lichaam. Een serie die je zeker aan het denken zal zetten.

The Hunger Games – Suzanne Collins

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met The Hunger Games. Ik heb de trilogie verslonden, terwijl ik tegelijkertijd het verhaal helemaal niet zo goed vond. Ik was verslaafd, terwijl de personages en het plot me tegelijkertijd niet wisten te raken. Het eerste boek vond ik geloof ik nog tof, maar de boeken die daarna kwamen bevatten zoveel herhaling. Toch wil ik me opnieuw aan deze serie wagen, om te zien of mijn mening verandert is, nu ik zoveel meer boeken binnen dit genre heb gelezen.

Welk boek of welke serie zou jij graag nog eens herlezen?

Advertenties

8 gedachtes over “Deze boeken wil ik graag herlezen

 1. nerdygeekyfanboy zegt:

  Gone staat bij mij ook op het lijstje! Die serie herlas ik telkens als er een nieuw deel van uitkwam :) Hopelijk dit jaar weer! Ook zou ik de boeken van Rick Riordan maar al te graag opnieuw willen lezen, die zijn zo leuk!

  • Marcia zegt:

   Ik heb Percy Jackson een tijdje geleden herlezen, maar eerlijk gezegd had ik dat beter niet gedaan.. ik vond het boek opeens niet meer zo leuk als in mijn herinnering :( dus herlezen is niet altijd positief jammer genoeg!

 2. zwartraafje zegt:

  Tja, Harry Potter is natuurlijk geen verrassing. Maar soms overweeg ik ook om de Twilight-saga opnieuw te lezen om te zien wat ik er nu van vind. Verder vind ik het ook heel leuk om jeugdboeken opnieuw te lezen. Van Roald Dahl herlas ik er al enkele maar ook de boeken van Marc de Bel lijken me leuk om opnieuw te lezen.

  • Marcia zegt:

   Ik heb ooit het eerste boek van Twilight herlezen en ik vond het verschrikkelijk XD dus daar gingen mijn nostalgische gevoelens.. geen aanrader dus om te herlezen wat mij betreft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s