Van deze boeken zou ik graag een verfilming zien

Naast lezen kijk ik ook graag films en hoe leuk is het om jouw favoriete verhaal terug te zien op het grote scherm? Al zijn er natuurlijk soms ook teleurstellingen, dan denk ik aan films als The 5th Wave en Allegiant. Toch houd ik de moed er in: van onderstaande boeken zou ik maar al te graag een verfilming zien.

Staalhart-2

Staalhart (Brandon Sanderson)

In de wereld van David wordt de gewone mens onderdrukt door Epics; mensen die bijzondere superkrachten hebben ontwikkeld. Sinds Calamity aan de hemel verscheen kregen deze Epics niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie. Niemand durft zich tegen de Epics te verzetten, behalve de Wrekers. Deze geheimzinnige groep maakt er hun missie van om Epics uit de weg te ruimen. Hoe cool zou het zijn om deze mensen met superkrachten op het grote scherm te zien?! De Staalhart trilogie mag wat mij betreft heel snel een filmreeks krijgen.

Het Spel der Spellen (George R.R. Martin)

Hetzelfde geldt voor de Wild Cards reeks onder redactie van George R.R. Martin en Melinda Snodgrass. Eigenlijk is dit de volwassen versie van Staalhart: In 1946 ontsnapte een buitenaards virus  dat het DNA herschreef van iedereen die geïnfecteerd raakte. Negentig procent van de bevolking overleed, negen procent muteerde in misvormde monsters en één procent kreeg superkrachten. Omdat de boeken zo’n veelvoud aan personages hebben, zou ik van deze reeks overigens nog liever een televisieserie zien – dan is er genoeg ruimte voor alle personages en hun achtergrondverhalen.

Tinnen-Soldaten-1

Tinnen Soldaten (Christopher Golden)

Tinnen Soldaten is een verhaal dat beangstigend dichtbij komt en de complexiteit van de war on terrorism benadrukt. De wereld zoals wij die kennen, bestaat niet langer. Economieën storten in en milieurampen en oorlogen zijn aan de orde van de dag. Amerikaanse robotsoldaten moeten de vrede bewaren, maar deze wereldwijde westerse bemoeienis wordt algauw afgestraft met een terroristische aanslag die grootse gevolgen met zich meebrengt. Ik denk dat dit een enorm spannende verhaal een super actiefilm zou zijn.

Gone (Michael Grant)

Mijn favoriete Young Adult science fiction reeks mag natuurlijk ook niet ontbreken op mijn wishlist. Ik heb al super vaak geruchten gelezen over een verfilming of een televisiereeks, maar voorlopig is er nog altijd niets gemaakt. En dat is zo jammer! Deze zes boeken zouden wat mij betreft zes prachtige films kunnen worden, maar een serie met minstens het dubbele aantal afleveringen lijkt me ook fantastisch! Voor de mensen die Gone nog niet kennen: in deze boeken zijn alle volwassenen van 16 jaar en ouder opeens verdwenen. Wanneer de kinderen dan ontdekken dat ze opgesloten zitten onder een koepel én dat een aantal van hen paranormale krachten ontwikkelen, begint een enorm spannend avontuur.

De oversteek

De Oversteek (Justin Cronin)

Sinds ik vorig jaar deze trilogie las, ben ik fan. De drie boeken, van in totaal ruim 2500 pagina’s, vormen een prachtige post-apocalyptische totaalervaring. De Oversteek vertelt over de gevolgen van een uit de hand gelopen experiment met virussen, uitgevoerd door het Amerikaanse leger en de Amerikaanse overheid. De FBI ronselde twaalf ter dood veroordeelde gevangenen én een zesjarig meisje als proefpersonen. Wanneer de twaalf proefpersonen, de viralen, uitbreken loopt het helemaal mis. Gezien de omvang van de boeken zie ik liefst een tvserie, van een seizoen per boek ongeveer! Maar met een verfilming van boek één zou ik ook al behoorlijk gelukkig zijn.

Van welk boek zou jij graag een verfilming zien?

 

Advertenties

9 gedachtes over “Van deze boeken zou ik graag een verfilming zien

  1. Daenelia zegt:

    Earthsea, maar dan een goeie verfilming. Geen anime over ‘verhalen van Earthsea’, geen whitewashed versie waarin ineens personages alleen maar blank zijn, nee: een échte weergave van de verhalen. Ik wil een echte Sparrowhawk/Ged zien!

  2. zwartraafje zegt:

    Ik zou de Anderen-serie van Anne Bishop of de Alien-reeks van Gini Koch wel eens op het grote doek willen zien. Al denk ik dat de eerste het vooral goed op het tv-scherm zou doen én de andere in de cinema.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s