Warm Bodies - Isaac Marion

Waarom ik de verfilming van Warm Bodies maar niets vond

Afgelopen zondag werd ik geveld door een venijnige buikgriep. Ik bracht drie dagen door in mijn bed en op de zetel – de eerste dagen was ik zelfs te moe om een boek te lezen of naar de televisie te kijken. Maar op dag drie was ik aan de beterende hand en besloot ik Warm Bodies te kijken. Na het lezen van het gelijknamige boek van Isaac Marion was ik hier ontzettend benieuwd naar geworden. Maar helaas: de film was echt de moeite niet waard.

Waar ik bij het boek een clichématig romantisch Young Adult verhaal verwachtte, kreeg ik opeens een veel volwassener verhaal voorgeschoteld over de liefde en over wat ons mensen mensen maakt. Aangenaam verrast genoot ik van het boek, waardoor mijn verwachtingen voor de film hooggespannen waren. Helaas is de toon van de film heel anders. Ik had het gevoel naar een parodie te kijken – zo slecht vond ik het. Ik ben tot drie keer toe in slaap gevallen en heb uiteindelijk na ongeveer veertig minuten besloten om de film niet uit te kijken.

De zombie en het meisje

R is een zombie. Hij heeft geen herinneringen en weet zelfs zijn eigen naam niet meer, vandaar ‘R’. Hij heeft een voorliefde voor ritjes maken op de roltrappen van het verlaten vliegveld waar hij met zijn mede zombies woont en brengt veel tijd door in een Boeing 747, zijn thuis. Hier luistert hij naar elpees van Sinatra en verzamelt hij de souvenirs die hij meebrengt uit de ruïnes van de menselijke beschaving. Af en toe komt hij met levende mensen in contact – voornamelijk als hij op jacht gaat naar voedsel. Een zombie moet natuurlijk eten.

Op één van zijn strooptochten ontmoet R een meisje: Julie. In plaats van haar op te eten, zoals de zombies met de rest van haar vriendengroep doen, neemt R Julie mee naar zijn Boeing 747. Eerst is ze zijn gevangene, maar algauw ontstaat er een soort van vriendschap tussen de twee. Hoewel Julie er heerlijk uitziet, wil R haar allesbehalve opeten, hij wordt namelijk met de dag verliefder op haar.

Warm Bodies - Isaac Marion

Een cheesy en slaapverwekkende film

Eerlijk gezegd vond ik de film Warm Bodies echt tenenkrommend slecht. Allereerst voelde alles zo fout en over the top – ik dacht in eerste instantie dat het de bedoeling was dat de film als een parodie aanvoelde – maar ik ben bang dat dit een serieuze verfilming moest voorstellen.

Helaas waren de acteerpresentaties enorm slecht en kwam ook het verhaal totaal niet over. De voice over werkte van begin af aan op mijn zenuwen, de grommende zombies waren eerder hilarisch dan angstaanjagend en het plot kwam traag op gang. Na veertig minuten was er nog altijd niets noemenswaardigs gebeurd. De film is zo slaapverwekkend dat ik letterlijk tot drie keer toe in slaap ben gevallen. Het allerergste is dat ik gewoon totaal geen plezier had in het kijken; ik moest mezelf echt dwingen om verder te kijken. En daarom heb ik besloten om dat niet te doen.

Hoewel ik van vele mensen gehoord heb dat ze deze film super leuk vonden, wist Warm Bodies me enkel in slaap doen vallen. Ik ga het niet aan mijn buikgriep wijten, want ik weet gewoon wat de oorzaak was: de cheesy toon van de film, de slechte acteurs en het trage en voorspelbare plot. Nope, deze keer kan ik met volle overtuiging zeggen: het boek was beter dan de film!

Wanneer werd jij voor het laatst teleurgesteld door een boekverfilming?

Warm Bodies - Isaac MarionTitel: Warm Bodies| Regisseur: Jonathan Levine | Acteurs: Nicholas Hoult, Teresa Palmer, John Malkovich | Jaar van verschijnen: 2013 | Gebaseerd op: Warm Bodies door Isaac Marion | Beoordeling: ★☆☆☆☆

Advertenties

8 gedachtes over “Waarom ik de verfilming van Warm Bodies maar niets vond

 1. Annemieke zegt:

  Yup, Ik heb het toen een kwartier volgehouden en ben maar naar wat anders geschakeld. Ik had daardoor ook geen trek om het boek te lezen maar misschien dat ik het ooit toch doe omdat jij aangeeft dat deze toch echt een stuk beter is dan de film.

  • Marcia zegt:

   Haha gelukkig ben ik niet de enige die de film niks vond! Hopelijk kan je het boek nog lezen, zonder steeds die slechte filmbeelden voor je te zien XD want dan zou het nog wel eens tegen kunnen vallen..

  • Marcia zegt:

   Wat mij betreft een betere optie ;) maar ik heb van andere mensen gehoord dat ze de film wel grappig vonden, dus het kan ook gewoon een kwestie van smaak zijn.. zoals altijd haha :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s