Gouden Zoon

Ik doe niet aan TBR’s maar deze boeken moet ik nodig lezen

Ik maak eigenlijk nooit een TBR lijstje, niet maandelijks en ook niet van ontvangen recensie-exemplaren. Voor mij persoonlijk werkt dit namelijk totaal niet: ik kan niet op voorhand beslissen in welke volgorde ik mijn boeken ga lezen. Zodra ik een boek uit heb, geniet ik juist van dat moment waarop ik mijn volgende boek mag kiezen. Toch zijn er een aantal boeken aan het trappelen om mijn aandacht!

SF Bokhandeln Malmo Haul

The Long Way to a Small and Angry Planet – Becky Chambers

Ik kocht dit boek, en het vervolg A Closed and Common Orbit, in de Science Fiction Boekhandel die ik op vakantie in Zweden bezocht. Ik was al lange tijd benieuwd naar dit debuut van Becky Chambers, want ik lees overal lovende recensies. Maar eerlijk gezegd heb ik totaal geen idee waar de boeken over gaan, behalve dan dat ze zich afspelen in outer space. Ik kan niet wachten om me te laten verrassen!

De Genialiteit van Vogels – Jennifer Ackerman

Jimi kocht dit non-fictie boek en aangezien ik ontzettend van vogels houd – ik vind ze ronduit geniaal – kan ik niet wachten om eraan te beginnen. Het boek begint als volgt: “We hebben heel lang gedacht dat vogels dom zijn: leeghoofdige wezens met kraaloogjes, reptielen met vleugels, stomkoppen die tegen ruiten aanvliegen, naar hun eigen spiegelbeeld pikken, aanvaringen hebben met elektriciteitskabels, hun uitroeiing tegemoet waggelen.” Deze intro maakt me stiekem een beetje boos (want vogels zijn helemaal niet dom!), maar vooral ook heel nieuwsgierig naar de rest van het boek.

Juggernaut-1

Outpost – Adam Baker

Dit boek staat echt al zo lang ongelezen in mijn kast, ik kocht ‘m ooit eens tweedehands bij De Slegte vanwege de mooie cover. Maar het was vooral de tekst op deze cover ‘When the end of the world comes do you want to be the first to go? Or the last to survive?” die me overtuigde om dit boek aan te schaffen. Outpost (en prequel Juggernaut) gaan over de uitbraak van een wereldwijde epidemie en een groep mensen die nietsvermoedend op een boorplatform zitten. Dit is geen Young Adult serie, maar een post-apocalyptische reeks voor volwassenen. Ik ben benieuwd!

Morgenster – Pierce Brown

Van VBK Uitgevers ontving ik onlangs het laatste deel van de Mars trilogie van Pierce Brown. Hoewel Rood, het eerste deel, niet helemaal naar mijn smaak was, wist Brown me met de laatste honderd pagina’s van Gouden Zoon toch te overtuigen. Dus nu ben ik heel benieuwd hoe het verhaal van Darrow verder gaat – al schrikt het aantal pagina’s van Morgenster (620 om precies te zijn) me stiekem ook wel een beetje af.

De stad der blinden

De Stad der Zienden – José Saramago

Onlangs las ik De Stad der Blinden en nu wil ik heel graag het vervolg van nobelprijswinnaar José Saramago lezen. Ik heb het boek besteld in de boekhandel, dus hopelijk kan ik hem snel aan mijn collectie toevoegen! In De Stad der Zienden organiseert een niet nader aangeduid land verkiezingen. Wanneer de stemmen worden geteld, blijkt dat ongeveer 70% van de kiezers in de hoofdstad blanco heeft gestemd. Daarom worden de verkiezingen nog eens overgedaan. Nu stemt zelfs 80% blanco. Dat doet de alarmbel luiden bij de regering: een grootschalige politieoperatie wordt op touw gezet om de activisten die haar politieke basis ondermijnen op te sporen en uit te schakelen. Een interessant verhaal lijkt me!

Gemina – Amie Kaufman en Jay Kristoff

Illuminae was mijn favoriete boek van 2015 en ondertussen zijn we bijna twee jaar verder en heb ik het vervolg nog altijd niet gelezen. Gemina staat gewoon een beetje stoffig te worden in mijn kast, super zonde!

Welk boek moet jij nodig lezen?

Advertenties

9 gedachtes over “Ik doe niet aan TBR’s maar deze boeken moet ik nodig lezen

  1. johannaowlette zegt:

    Gemina is echt weer heel goed! ik ben zelfs een beetje jaloers op wie het voor de eerste keer mag lezen. je zou soms eens moeten kunnen resetten he?

  2. zwartraafje zegt:

    Goh, één van de +/- 130 ongelezen boeken die nu nog op me staan te wachten. Momenteel ben ik net gestart in een boek dat ik op de High Tea kreeg en ondertussen zijn er ook twee recensieboeken toegekomen. Daarna zie ik wel weer waar ik zin in heb. Doorgaans kies ik dat op het moment zelf want dat is één van de weinige gebieden waar een lijstje niet voor me werkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s