Augustus: 10 nieuwe boeken, een Bloggers High Tea en familiebezoek

Augustus was een maand waar ik al lange tijd naar uitkeek, onder andere vanwege de Bloggers High Tea die Liesbet organiseerde en het feit dat mijn ouders eindelijk weer eens een bezoek aan België brachten. Helaas werd ik deze maand ook geveld door een buikgriep, maar gelukkig duurde dat slechts enkele dagen. Ik voegde tien nieuwe boeken aan mijn boekenkast toe en ik las er ook precies tien.

Slapende reuzen

10 Nieuwe boeken

Begin augustus ontving ik de vraag van Johan Klein Haneveld of ik zijn science fiction verhalenbundel Conquistador wilde lezen. Graag zet ik auteurs van eigen bodem in de spotlight, dus ik zei zeker geen nee!

Op de Bloggers High Tea van Liesbet was er een boekenruil. Hoewel ik me voornam niets mee naar huis te nemen, kon ik me natuurlijk niet aan deze voornemens houden. In De Val (S.L. Grey) en De gloriedagen van Walter Gom (Marcel Vaarmeijer) mochten mee naar huis.

Van VBK Uitgevers ontving ik Morgenster, het laatste deel van de Mars trilogie van Pierce Brown en Lisa was zo lief om mij haar recensie-exemplaar van Slapende Reuzen op te sturen.

Ook had ik nog twee boekenbonnen die bijna over datum waren (haha), dus deed ik een bestelling bij De Standaard Boekhandel. Ik kocht De Stad der Zienden (José Saramago), The Power (Naomi Alderman) en Ready Player One (Ernest Cline). Tijdens een weekendje bij mijn schoonfamilie in Nederland kreeg ik nog een verlaat verjaardagscadeau, namelijk Een seconde later (William R. Forstchen). Tot slot ontving ik op de laatste dag van augustus 13 minuten van Sarah Pinborough voor de Dear Book Nerd Book Club.

Eve & Adam

Ik las 10 boeken

In augustus las ik drie recensie-exemplaren, zes eigen boeken en een bibliotheekboek. De teller ongelezen boeken staat momenteel op 72 – het lukt me maar niet om dit aantal te laten dalen…

De Vuurproef – Megan Shepherd
Dodelijk Spel – George R.R. Martin*
Eve & Adam – Michael Grant & Katherine Applegate
♥ Love Sucks and Then You Die – Michael Grant & Katherine Applegate
De Genade van de Radch – Ann Leckie*
♥ Niemand in de stad – Philip Huff
♥ In de val – S.L. Grey
Conquistador – Johan Klein Haneveld*
♥ Slapende reuzen – Sylvain Neuvel
♥ Een seconde later – William R. Forstchen

* recensie-exemplaar

De Vuurproef  Conquistador

Bloggers High Tea

Een van de hoogtepunten van de maand was natuurlijk de Bloggers High Tea die Liesbet organiseerde. We kwamen bijeen met een grote bende boekbloggers (+ bibliothecaresse Nancy) en we aten enorm veel lekkers. Ik wist al dat Liesbet een echte keukenprinses is, maar deze keer had ze zichzelf opnieuw overtroffen. Van hartige hapjes als wraps, miniboterhammen en scones tot zelfgebakken koekjes, muffins, macarons  -alles was overheerlijk. Ook het gezelschap was fantastisch!

Bloggers high tea

Bovenste rij van links naar rechts: Ellis, Annelies, Audrey, Nancy, Annemieke
Voorste rij van links naar rechts: Annabel, Liesbet, Vanessa, Jolien, Marcia

Familiebezoek!

Daarnaast kwamen mijn ouders deze maand een weekendje naar Gent. Het was super gezellig, maar helaas werd ik op de laatste dag van hun bezoek opeens ziek. Dat was toch wel een domper. Gelukkig was ik een weekend later weer op de been, want er stond een bezoekje aan Jimi’s familie in Zeeland op de planning. Het was echt heel fijn en het was zo mooi weer dat ik zelfs in de zee gezwommen heb. Met de regen van de afgelopen dagen kan ik dat al bijna niet meer geloven haha.

Real Humans Season 1

Ondertussen op het scherm

Deze maand waren Jimi en ik helemaal in de ban van het Zweedse Real Humans. In deze serie wordt de grens tussen mens en robot steeds vager en natuurlijk kiest iedereen partij. Sommigen willen robots dezelfde rechten als mensen verlenen, terwijl anderen vinden dat een robot gelijk staat aan een mens. Niet alleen een heel interessant thema, maar de serie is ook enorm spannend en ziet er cinematografisch zeer goed uit.

Verder heb ik de film Warm Bodies gekeken, wat ik echt een enorme tegenvaller vond. Het boek was me goed meegevallen, maar de film leek één grote paraodie op het Young Adult genre. De voice over was tenenkrommend, net als de acteerprestaties. Het flinterdunne verhaal kwam totaal niet goed uit de verf op het scherm.

Warm Bodies - Isaac Marion

Best gelezen blogposts

Een (bijna) perfect einde voor Under the Dome | Hoewel het al een tijdje geleden is dat ik deze blogpost schreef, zie ik hem iedere maand in mijn statistieken opduiken. Meestal is het net geen top drie plaats, maar deze blogpost over het derde seizoen van Under the Dome weet via Google altijd veel lezers te lokken.

7x post-apocalyptische boeken voor volwassenen | Ook dit oudje wordt nog altijd goed gelezen; blijkbaar zijn ook volwassenen online actief op zoek naar leestips ;)

Let’s read about sex | seksualiteit in het Young Adult genre | Ik schreef over mijn grootste frustratie van het Young Adult genre: het feit dat er altijd wordt gepleit voor geheelonthouding, dat er geen grens lijkt te bestaan tussen preutse maagden en slettenbakken en dat voorbehoedsmiddelen bijna nooit er sprake komen.

Hoe was augustus voor jou?

Advertenties

2 gedachtes over “Augustus: 10 nieuwe boeken, een Bloggers High Tea en familiebezoek

  1. zwartraafje zegt:

    Zo lief! Die dag was voor mij echt een hoogtepunt van de afgelopen maand. Ik vond het heerlijk om julie nog eens offline te ontmoeten. Zo tof dat jullie er de trein/tram én bus-verplaatsing voor over hadden. Jammer genoeg slaagde ik er niet in om net als jij evenveel boeken te lezen dan dat ik er bij kreeg. Mijn TBR weglezen (of toch alleszins een beetje laten zakken) zal dus nog niet voor meteen zijn. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s