Grote Gentse Boekenverkoop bibliotheek

Het is alweer september en het lukt me niet het aantal ongelezen boeken in mijn kast te laten dalen

Dit jaar nam ik me, net als vorig jaar, voor om het aantal ongelezen boeken in mijn kast terug te brengen. Ik plakte er zelfs een cijfer op: aan het einde van 2017 wil ik maximaal 40 ongelezen boeken in mijn kast hebben staan. Aangezien ik het jaar begon met 67 ongelezen boeken, leek dat me een heel realistische uitdaging. Ondertussen is het september en staat de teller ongelezen boeken op 72. Help!

The-Young-World-1

Dit jaar las ik eindelijk The Young World, die al minstens een jaar ongelezen in mijn kast stond.

Begin januari publiceerde ik op mijn blog een lijst van de ongelezen boeken in mijn kast. Als ik nu naar deze lijst kijk, zie ik toch een kleine verbetering. Van de 66 boeken op deze lijst heb ik er namelijk 9 weggedaan en 11 gelezen. Als je een beetje kunt rekenen zou dat betekenen dat het aantal ongelezen boeken op 46 zou staan. Maar, helaas!

Waar ik in heel 2016 slechts tien boeken in totaal kocht (!), gaat het dit jaar helemaal de verkeerde kant op. Meteen al in januari bestelde ik acht boeken bij awesomebooks (daar gingen mijn goede voornemens!) en in maart deed ik opnieuw een bestelling van zes boeken. In juni kon ik het dan niet laten om naar de Grote Gentse Boekenverkoop te gaan, waar ik zeven afgeschreven bibliotheekboeken kocht. En ik juli kocht ik op vakantie zeven boeken in de Science Fiction winkel in Malmö. Natuurlijk kocht ik ook tussendoor hier en daar één of twee boeken, maar voor de goede orde noem ik hier enkel mijn zeer buitensporige aankopen (haha).

Grote Gentse Boekenverkoop bibliotheek

Mijn buit van de Grote Gentse Boekenverkoop!

Ook wisten uitgeverijen mij dit jaar alweer enorm te verwennen met recensie-exemplaren én las ik een aantal boeken uit de bibliotheek. Super leuk voor de afwisseling, maar dat gaat natuurlijk wel ten koste van mijn doel!

Mijn project boekenkastopruiming is een leesdoel dat ik al in 2016 al voor mezelf opstelde: het aantal ongelezen boeken in mijn kast terugbrengen tot minstens 40. Toch lijkt het me voor het tweede jaar op rij niet te gaan lukken – of ik moet de komende vier maanden heel hard lezen, een aantal ongelezen boeken wegdoen, geen nieuwe recensie-exemplaren meer accepteren, niet meer naar de bibliotheek gaan én geen nieuwe boeken meer kopen. Geen nieuwe boeken kopen kan en ga ik proberen, maar voor de rest doe ik gewoon zo voort.

Uiteindelijk is het voor mij het allerbelangrijkste om te lezen wat ik wil wanneer ik wil. Ik ga niet tegen mijn zin boeken uit mijn eigen kast lezen – als er in de bibliotheek nog zoveel leuks te vinden is. Ik denk echter wel dat ik in oktober of november nog eens mijn kast zal opruimen. Streng zijn is de boodschap: ongelezen boeken waarvan ik niet denk dat ik ze ooit nog ga lezen, staat een enkele reis kringloop te wachten. Maar of het genoeg zal zijn om tot maximaal 40 ongelezen boeken te geraken?! Ik weet het niet.

Heb jij ook zoveel ongelezen boeken in de kast staan?

 

Advertenties

18 gedachtes over “Het is alweer september en het lukt me niet het aantal ongelezen boeken in mijn kast te laten dalen

 1. Rowan zegt:

  Haha ik kan mezelf zo vinden in jouw verhaal. Ik had hetzelfde doel maar toen ontdekte ik audiobooks die ik ging luisteren in het OV in plaats van lezen. En ook hetzelfde verhaal met recensie exemplaren. Help! Nouja, de komende maanden nog maar even heel hard ons best doen!

 2. Vivian (@VivianvLeeuwen) zegt:

  Haha, herkenbaar! Ik heb ook veel te veel ongelezen boeken in mijn kast staan, maar ik ben wel langzaamaan aan het proberen om ook wat titels te lezen die al langer in de kast staan en dat vind ik ook wel heel leuk. Maar ja, vaak krijgen de nieuwere boeken of de recensie-exemplaren toch echt voorrang, daarom heb ik de laatste tijd ook wat boeken weggedaan waarvan ik zo het gevoel had dat ik ze niet meer zou gaan lezen.

 3. Sue zegt:

  Ik heb hetzelfde. Vorig jaar heb ik zeker 60 ingelezen boeken weggegeven, maar nu nog heb ik er meer dan 100. Sommige liggen er al zeker tien jaar klaar voor om gelezen te worden. Misschien is het wijs om eind dit jaar weer een schifting te maken. Het ruimt wel lekker op in ieder geval ;-)

 4. Annelies zegt:

  Herkenbaar! Het aantal ongelezen boeken in mijn kast neemt ook alleen maar toe. Ik probeer er me niet druk in te maken. Zolang er nog plaats is in de kast, is er geen probleem :-)

 5. zwartraafje zegt:

  Dit is echt extreem herkenbaar. Dit jaar ben ik zelfs gestart met het bij te houden vermits ik dat aantal ongelezen boeken echt wat wilde laten zakken. Blijkbaar las ik tot nu toe 38 eigen boeken en nam ik afscheid van 4 ongelezen boeken die me niet meer aanspraken. Er kwamen echter ook 37 nieuwe boeken bij (tot nu toe) waardoor het eigenlijk een nuloperatie lijkt te worden. Maar ooit hé … ooit gaat het me lukken. :)

 6. katrienw zegt:

  Ik ben echt blij dat ik niet de enige ben! Ik heb ook zo’n 70-80 boeken nog liggen op te lezen. En de hoop groeit maar wordt zelden kleiner! Ik overweeg sterk om een boeken-kopen-stop in te lassen.

 7. Annemieke zegt:

  Oh, mijn kast is super erg en het idee om onder de 100 te komen heb ik al LANG laten varen, haha. I feel your pain. Ik heb deze maand 4 pre-orders en alweer 3 boeken gekocht dus ik mag echt niet meer kopen van de maand, haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s