September: 5 nieuwe boeken, Herman Brusselmans ontmoeten en het zwembad

September was voor mij vooral een drukke maand op werkgerelateerd vlak. Hierdoor was het af en toe wat rustiger op mijn blog, maar gelukkig had ik wel nog redelijk wat tijd om te lezen. Ik las deze maand negen boeken en ik voegde er vijf toe aan mijn boekenkast.

Lebowski

5 nieuwe boeken in mijn kast

Tot bloed op het droge (Jerry Goossens) en Bella (Joost Vandecasteele) ontving ik van Lebowski Publishers. Auteur Johan Klein Haneveld was zo lief om mij Ganymedes 17 op te sturen, een bundel science fiction verhalen van diverse auteurs van eigen bodem. Via Hebban ontving ik een exemplaar van De Abrikozenboom (Beate Teresa Hanika) voor de online leesclub.

Ik kocht deze maand slechts één boek, namelijk Het beste wat we hebben van Griet Op De Beeck. Ook bracht ik een bezoekje aan de bibliotheek. Waardoor mijn TBR minder zakte dan gehoopt.

Gone

Gelezen boeken

In september las ik 9 boeken, waarvan 3 recensie-exemplaren. Er zaten 2 bibliotheekboeken bij en de rest zijn exemplaren uit eigen kast. De teller van de ongelezen boeken in mijn kast staat momenteel op: 72.

The Long Way to a Small Angry Planet – Becky Chambers
Gone – Michael Grant
Vele Hemels boven de zevende – Griet Op de Beeck (b)
Bella – Joost Vandecasteele*
Zetelkat – Josse De Pauw (b)
Morgenster – Pierce Brown*
♥ Ergens waar je niet wil zijn – Brecht Evens
De Abrikozenboom – Beate Teresa Hanika (b)
♥ Tot bloed op het droge – Jerry Goossens *

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

Girls Go Boom, Herman Brusselmans en baantjes zwemmen

Ondanks de drukte op mijn werk, maakte ik wel een aantal toffe uitstapjes deze maand. Zo ging ik 1 september naar een concert georganiseerd door Girls Go Boom – drie toffe punkbands stonden op het podium. Ook had ik een indoor barbecue op mijn werk en op 22 september gingen Jimi en ik naar de boekpresentatie van ‘Hij schreef te weinig boeken’ van Herman Brusselmans. Daarnaast zijn we deze maand begonnen met baantjes zwemmen, iedere zondagochtend.

Op het grote scherm

Samen met Jimi zag ik eindelijk weer eens een film van mijn Blindspot Movie Challenge, namelijk District 9. Ik was aangenaam verrast door de toffe setting en het originele verhaal. Daarnaast keek ik deze maand ook de verfilming van The Handmaid’s Tale, al vond ik die op sommige momenten zo gruwelijk dat ik echt even de andere kant op moest kijken.

Totaal niet science fiction maar wel een toffe film: A Most Wanted Man van Anton Corbijn. Het einde was wel een beetje triestig, maar toch ben ik blij dat ik deze film eindelijk gezien heb.

District 9

Best gelezen blogposts

Een (bijna) perfect einde voor Under the Dome | Deze blogpost over het derde en laatste seizoen van Under the Dome doet het iedere maand opnieuw erg goed. Meestal haalt hij net niet de top 3, maar mensen blijven hier via Google terecht komen.

7x post-apocalyptische boeken voor volwassenen | Ook dit is een ‘oudje’ die het keer op keer goed blijft doen. Hopelijk kan ik vele mensen hiermee van leestips voorzien.

♥ 4 uitgeverijen die je als Science Fiction fan in de gaten moet houden | De best gelezen blogpost die ook effectief deze maand online verscheen. Een overzicht van mijn favoriete uitgeverijen, wat betreft science fiction.

headerblogp-1467357422-40

Ondertussen op Boekvinder.be

De afgelopen maanden ben ik druk bezig om mijn meer literaire boekenblog – Boekvinder – nieuw leven in te blazen. Ik heb zin om naast Science Fiction ook weer meer literatuur te lezen en hierover te schrijven op mijn andere blog. Hieronder een overzicht van mijn artikelen de afgelopen maand.

01-09: 9 leestips voor fans van Griet Op de Beek
04-09: Met het gezichtsvermogen verdwijnen ook de normen en waarden
11-09: De schoonheid zal altijd al in de poging
13-09: Boekige bestemming: Muntpunt, de bibliotheek van Brussel
17-09: Boek in beeld: Bella door Joost Vandecasteele
21-09: Buitenaardse verstekeling ontleedt de psyche van de mens
23-09: 9x Boeken over Boeken
25-09: Boek in Beeld: Zetelkat door Josse De Pauw
29-09: De geur van abrikozen brengt het verleden tot leven
30-09: Literaire kalender van oktober

Hoe was september voor jou?

Advertenties

5 gedachtes over “September: 5 nieuwe boeken, Herman Brusselmans ontmoeten en het zwembad

    • Marcia zegt:

      Ik ben heel benieuwd wat je van Red Rising gaat vinden – ik denk dat ik voor altijd een haat-liefde relatie ga hebben met deze serie. Zeker het eerste boek viel me enorm tegen, maar als je doorzet is het uiteindelijk wel de moeite!

  1. zwartraafje zegt:

    Goh, september is traditiegetrouw steeds opnieuw een slechte maand voor me. De omslag van zomer naar herfst zorgt voor meer pijn. Daarnaast moest ik ook twee keer naar het ziekenhuis. Gelukkig waren er ook heel wat leuke zaken zoals bijpraten met vriendinnen en schoonzusjes. Nu maar hopen dat dat lezen weer wat beter wil lukken en dan ga ik me meteen een pak beter voelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s