Ik mag Tad Williams interviewen op de boekenbeurs!

Nog eventjes en het is weer zo ver: de boekenbeurs in Antwerpen vindt dit jaar plaats van 29 oktober tot en met 12 november. Ook dit jaar mag ik één van de vele podia beklimmen voor een auteursinterview. Op 29 oktober is het aan mij de eer om internationaal fantasy fenomeen Tad Williams te interviewen!

Tad WilliamsTad Williams

Tad Williams is een van de bestverkopende Amerikaanse fantasy-auteurs van de afgelopen 25 jaar. Tijdens zijn Europese tour ter promotie van zijn nieuwe serie De Laatste Koning van Osten Ard brengt Williams een bezoek aan onder meer de Boekenbeurs in Antwerpen. Een unieke kans voor een interview met de auteur die George R.R. Martin inspireerde tot het schrijven van Game of Thrones.

Dit voorjaar verscheen Williams’ roman Het Hart van Steen: het boek vormt de schakel tussen Tad Williams’ vierdelige meesterwerk Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard en De Laatste Koning van Osten Ard, de serie waarin hij de draad van het verhaal weer oppakt. De Kroon van Heksenhout is het eerste deel van Williams’ nieuwe serie De Laatste Koning van Osten Ard en verschijnt op 6 oktober 2017.

Tad WilliamsTad Williams

Dertig jaar zijn verstreken sinds de gebeurtenissen in de eerdere romans, en inmiddels bevindt de wereld van Osten Ard zich wederom op een keerpunt en wordt hij van alle kanten bedreigd. Oude bondgenoten hebben zich van de Hoge Voogdij afgekeerd, en nieuwe vijanden dienen zich aan, beïnvloed door duistere krachten. Tot overmaat van ramp wijst alles erop dat de Nornen, de vijand die voorgoed verslagen leek, zich opmaken voor een nieuwe Oorlog om de Terugkeer, vastbesloten om wat hun door de mens is ontnomen, te heroveren.

Daarnaast kun je Tad Williams kennen van de Otherland serie, een crossover tussen Science Fiction en Fantasy die al lange tijd op mijn verlanglijstje stond. Dit interview leek me dan ook een zeer goede aanleiding om deze serie eindelijk aan te schaffen. Nu maar hopen dat de postbode snel tot bij mij geraakt met deze boeken.

Het interview zal plaatsvinden op 29 oktober tussen 13u en 14u, op het gele podium. Dus allen naar daar!

Zie ik jou op de boekenbeurs?

Tad Williams

Advertenties

15 gedachtes over “Ik mag Tad Williams interviewen op de boekenbeurs!

 1. Nancy zegt:

  Wow! Wat een eer!
  Ik zou zo zenuwachtig zijn in het gezelschap van zo’n boekenbekendheid, maar ik ben ervan overtuigd dat je het schitterend gaat doen!
  Ik kan helaas die dag niet naar de boekenbeurs, maar ik ga zeker aan je denken en kijk al uit naar je verslag achteraf :-)

 2. Annemieke zegt:

  Oh wat gaaf! En dan nog wel een fantasy auteur haha. Ik ben erg benieuwd ook al heb ik nog niks van hem gelezen. De kans dat ik er bij kan zijn is 1% want ver en geen oppas, maar je schrijft vast nog wel een verslag, toch?

 3. Raymond zegt:

  Wauw, wat leuk! (en spannend!). Ik heb de meeste van zijn boeken in de kast staan hoewel ik de Otherland titels nog steeds moet lezen. Dat gaat nog wel een stevige klus worden als je die vier dikke pillen gelezen wilt hebben voor 29 oktober :)

 4. Annelies zegt:

  Wat leuk! Al heb ik nog nooit van deze beste man gehoord, oeps :-) Ik mag op 31/10 Marc de Bel interviewen in de Spiegeltent. En ik vind het zo spannend! Dus als je nog tips hebt, hoor ik het graag :-)

  • Marcia zegt:

   Super leuk dat je Marc de Bel mag interviewen!! Ik heb al zoveel goeds over zijn boeken gehoord, maar heb er nog geen een van gelezen.. dat mist nog aan mijn inburgering hier in België ;)

 5. zwartraafje zegt:

  Zijn naam ken ik uiteraard wel. Ik wist zelfs dat hij een serie heeft geschreven met de naam Otherland maar vermits ik nog niets van hem gelezen heb leek het me een beetje vreemd om hem allerlei vragen te gaan stellen. Ik heb dan ook niet gereageerd op het mailtje maar vind het super dat jij dat wel hebt gedaan. Hopelijk kan ik die dag aanwezig zijn. Indien dat niet lukt ga ik sowieso vanop een afstand voor je duimen. Maar liefst kom ik je natuurlijk ter pkaatse aanmoedigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s