Ik kan niet wachten tot deze boeken verschijnen

Natuurlijk vind ik het leuk om in de gaten te houden welke boeken er binnenkort verschijnen, maar vaak vergeet ik het ook gewoon totdat ik een boek ‘in het wild’ spot in de boekhandel. Er zijn echter uitzonderingen: van een aantal boeken tel ik dagen af naar hun releasedatum. Vandaag presenteer ik dan ook met veel trots mijn Can’t wait for the release-lijstje van dit moment.

Artemis  Provenance  Monster

Artemis – Andy Weir | Ik heb zo ontzettend genoten van The Martian, dit boek is echt geniaal. Hoewel het enerzijds heel technisch is en gaat over een eenzame astronaut die per ongeluk alleen is achtergebleven op planeet Mars, is het verhaal tegelijkertijd ook hilarisch grappig. Ik ben heel benieuwd of Andy Weir me opnieuw zo zal weten te vermaken met Artemis. Dit boek verschijnt 14 november en speelt zich af op de maan.

Provenance – Ann Leckie | Ik ben groot fan van de Imperial Radch trilogie van Ann Leckie, waarin een AI de hoofdrol speelt. Het verhaal zit geniaal in elkaar en is ongelooflijk spannend. Provenance is eigenlijk 26 september al verschenen, maar ik hoop stiekem dat er een Nederlandse vertaling komt. Want de eerdere reeks van Ann Leckie was zelfs in het Nederlands soms al behoorlijk ingewikkeld. Maar als ik er niets van hoor, schaf ik gewoon de Engelstalige variant aan!

Monster – Michael GrantMonster is het langverwachte vervolg op de Gone reeks van Michael Grant. Het boek speelt zich vier jaar na het einde van deze reeks af en ik kan niet wachten om te ontdekken hoe het mijn favoriete personages die afgelopen vier jaar is vergaan. Is het al 17 oktober?!

Ontwakende Goden – Sylvain Neuvel | Ik ben echt een grote fangirl van Slapende Reuzen. Ik vond dit boek zo fantastisch goed dat ik al na 100 pagina’s al mijn vrienden begon te smsen dat ze dit boek zeker moesten lezen. Ondertussen heb ik mijn recensie nog altijd niet geschreven – want hoe omschrijf je zoveel genialiteit?! – maar kijk ik reikhalzend uit naar 15 november voor het vervolg. Ik heb eventjes getwijfeld om boek twee maar direct in het Engels aan te schaffen, maar dat vond ik dan stiekem toch wat overdreven.

Een jaar later – William R. Forstchen | 15 december staat ook rood omcirkeld in mijn agenda, want dan verschijnt het vervolg op Een seconde later. Een geniaal verhaal over een wereld zonder elektriciteit, als gevolg van een terroristische aanslag. Ik kan echt niet wachten om te ontdekken hoe het verhaal verder gaat in dit survival of the fittest scenario.

Op welke releases kan jij niet wachten?

Een seconde later

 

Advertenties

7 gedachtes over “Ik kan niet wachten tot deze boeken verschijnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s