Oeps! Ik kocht tien boeken op één zondag

Zondag 1 oktober liet ik me weer eens gaan. Ik kocht zeven boeken via Awesomebooks en nog voor het 13u was, kocht ik er ook nog eens drie in de plaatselijke boekhandel. Tien boeken kopen op één dag, daar ben je boekblogger voor natuurlijk!

Otherland - Tad Williams

Om te vieren dat ik Tad Williams mag interviewen op de boekenbeurs besloot ik zijn complete Otherland reeks aan te schaffen – me niet beseffende hoe dikke pillen dat eigenlijk zijn. Helaas waren ze niet alle vier beschikbaar in dezelfde editie, maar ik besloot dat het voor deze ene keer niet uitmaakte omdat er haast bij was. Al begin ik nu toch te twijfelen of ik ze allemaal nog gelezen ga krijgen tegen 29 oktober.

City of Golden Shadow is het eerste boek van de Otherland serie. In dit boek ontdekt Renie Sulaweyo, een leerkracht in het Zuid-Afrika van de toekomst, dat er er iets mis is met het internet. Kinderen, waaronder haar broer Stephen, melden zich aan op het net en kunnen niet meer ontsnappen. Aanwijzingen wijzen naar een mysterieuze gouden stad met de naam Otherland, maar iedereen die op onderzoek uitgaat kan het niet navertellen.

The Strain

Een Awesomebooks bestelling kan op de een of andere manier bij mij nooit uit minder dan vijf boeken bestaan. Waarschijnlijk vanwege de spotprijsjes waaraan deze site tweedehands boeken aanbiedt. Ik besloot nog even rond te neuzen en kocht uiteindelijk nog een complete serie: The Strain trilogie van Guillermo Del Toro, bestaande uit The StrainThe Fall en The Night Eternal. Hiervan bestelde ik wel alle boeken in dezelfde versie, maar direct toen mijn bestelling toekwam zag ik dat er blijkbaar iets fout gegaan is. Ze hebben allemaal een andere grote en niet eens dezelfde cover. Maar voor zo’n klein bedrag mag ik niet klagen zeker?! In totaal betaalde ik namelijk slechts €20,50 (inclusief verzendkosten) voor deze zeven boeken.

The Strain trilogie kwam op mijn radar na het lezen van De Oversteek. Vele mensen gaven aan dat het verhaal van The Strain gelijkaardig is en de fans van Justin Cronin zal weten te behagen. Het verhaal gaat over een strijd tussen mens en monster en begin wanneer de elektriciteit van een Boeing 777 wegvalt. Ik kan niet wachten om me in dit spannende verhaal onder te dompelen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het feit dat ik dezelfde dag op het evenement Jong Literair Geweld in Boekhandel Limerick nog drie boeken aanschafte, kan ik misschien beter niet hardop vertellen. Dat is ons geheimpje, oké?!

Ik kocht Het wordt spectaculair. Beloofd. van Zita Theunynck, De Studente van Elise Wuyts en Andromeda van Jef Schokkaert. Drie heel verschillende boeken, die me ieder op hun eigen manier aanspreken.

Wanneer heb jij voor het laatst een grote stapel boeken aangeschaft?

Advertenties

12 gedachtes over “Oeps! Ik kocht tien boeken op één zondag

 1. Evelyne zegt:

  Ik kocht afgelopen woensdag “slechts” twee boeken in Keulen. Maar in december is het terug Boekenfestijn in Gent en dan zal het wel weer alle remmen los zijn. :)

  De boeken van Guillermo del Toro heb ik nog niet gelezen, maar ik heb wel al 2 seizoenen van de verfilming van deze trilogie gezien (die heet gewoon The strain). ’t Is eens iets anders in het vampierengenre…

 2. Annemieke zegt:

  Ik heb nog geen boeken gekocht van de maand! Al kwamen er wel al twee pre orders binnen. En ben ik donderdag jarig. Dus de teller zal nog wel stijgen. :P

  Ik ben benieuwd wat je van Tad Williams gaat vinden. Ik heb zelf nog niks van hem gelezen maar hij staat vaak bij de fantasy boeken.

 3. Kiki (De Bookgeek) zegt:

  Twee weken geleden bestelde ik acht boeken via bookdepository.com… Hoewel het daar goedkoper is dan bij bol.com heb ik toch ongeveer tachtig euro moeten betalen. Oeps. :’D
  Het zijn in ieder geval wel leuke boeken, dus ik heb er geen spijt van. Wel dat het zo duur was, maar doordat ze leuk zijn compenseert dat het weer.

 4. daenelia zegt:

  o.0 .. je mag … Tad Williams … interviewen??? OMG!!!! *fangirl screaming*
  Ehum. Okay, het gaat wel weer. Ik raad je aan om voor een snelle leeservaring Tailchaser’s Song te lezen. Zeker als je van katten houdt. Maar dat is verkeerd van mij, want je hébt nu een enorme TBR liggen.
  Echt heel leuk dat je Otherland gaat lezen :) Hou in gedachten dat dit net in de begintijd van algemeen beschikbaar internet uitkwam. Online gamen was nog niet echt ingeburgerd bij de grote massa.

  • Marcia zegt:

   I know!!! en ik heb hem/zijn boeken zelfs door jou ontdekt :D stiekem houd ik niet zo van katten (sorry), maar als ik tijd heb ga ik ook nog Tailchaser’s Song proberen te lezen!

 5. zwartraafje zegt:

  Haha, ik wist dus wel dat hij omvangrijke boeken schreef. Tad Williams is bovendien de lievelings fantasy-auteur van mijn oudere nicht. Ik liet haar maandag nog weten dat hij naar Antwerpen kwam maar ze zag het toch niet zitten om te gaan aanschuiven voor een handtekening. De laatste keer dat ik een grote lading boeken in één keer bestelde? Goh, dat is precies al eventjes geleden. In mei bestelde ik een 7-tal boeken. Blijkbaar ben ik dit jaar heel erg braaf geweest wat het kopen van boeken besteld. In totaal zijn het er wel wat hoor maar toch minder als vorige jaar (denk ik alleszins). Zelfs op het Boekenfestijn heb ik maar twee exemplaren gekocht.

  • Marcia zegt:

   Wow goed bezig! Bij mij is het dit jaar vele malen erger dan in 2016, maar toen kocht ik ook slechts tien boeken in een heel jaar. Achteraf snap ik echt niet hoe ik dat gedaan heb XD

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s