Bibliotheek haul

Ik knutselde een nieuw online portfolio

Al lange tijd zei een stemmetje in mijn achterhoofd dat het tijd werd om mijn portfolio te updaten – de laatste versie stamde nog uit augustus 2016. Enerzijds heeft het geen haast, want ik ben niet op zoek naar een job ofzo, maar anderzijds is het een fijn idee dat mijn portfolio up to date is wanneer mensen mij bijvoorbeeld googelen of op mijn LinkedIn profiel terechtkomen.

Twee weken geleden besloot ik mijn zondag te wijden aan het maken van een nieuw portfolio. In plaats van mijn oude portfolio aan te vullen, besloot ik helemaal opnieuw te beginnen. Niet langer host ik mijn portfolio via Atavist: nee, sinds september heb ik een eigen domein. Op marciavdzwan.com is het te doen!

Portfolio

Op de homepage beschrijf ik kort mezelf én mijn belangrijkste online projecten: Oog op de Toekomst en Boekvinder. Onder portfolio vinden mensen voorbeelden van mijn werk, gerangschikt op type content. Hier moet ik nog wel wat dingetjes aan toevoegen, bijvoorbeeld mijn werk als copywriter en een aantal grafische opdrachten, maar voor nu ben ik al tevreden met wat hier te vinden is. Verder is er een overzicht van artikels waarmee ik in de media ben gekomen en kunnen mensen gemakkelijk contact met me opnemen.

Mijn portfolio website staat vol met boekenfoto’s, want lezen, literatuur en leespromotie vormen een rode draad door mijn werkzaamheden. Ik denk dat ik op deze manier enerzijds mijn persoonlijkheid tot zijn recht laat komen en anderzijds aantoon dat boeken zeker ook gebaat zijn bij online content. Ik vind het bovendien belangrijk om naast professionele werkervaring ook mijn eigen digitale projecten op te nemen in mijn portfolio. Dit toont aan dat ik creatief ben, zelfstandig kan werken en ervaring heb met de online community. En het is gewoon leuk om mijn (uit de hand gelopen) hobby op deze manier tentoon te stellen.

Heb jij een online portfolio?

Advertenties

8 gedachtes over “Ik knutselde een nieuw online portfolio

  1. Jantine zegt:

    Ik heb er zelf geen. Nou ja, mijn blog natuurlijk een beetje, maar dat is niet echt een portfolio. Ik ga wel eens kijken, want ik heb er vaker over nagedacht om er een aan te leggen.

  2. daenelia zegt:

    Toevallig dacht ik er vandaag wel aan om eens een portfolio op te zetten. Ik heb hier en daar zoveel online projecten lopen, het is wel eens goed dat (in eigen beheer) bij elkaar te zetten. Je site ziet er top uit! (En drupal is echt een vreselijke CMS, als je het wilt aanpassen… tenminste, 7 jaar geleden was het een drama!)

  3. zwartraafje zegt:

    Ik heb er zelf geen. Een mediakit wel maar een portfolio dus niet. Lijkt me in mijn geval ook een beetje onnodig vermits ik naast blogger gewoon fulltime huisvrouw ben. Of ik zou er foto’s moeten gaan delen van het eten dat ik klaarmaak of zo. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s