Ik haalde een stapeltje dvd’s uit de bibliotheek

Dit weekend was ik zaterdagavond alleen thuis en ik besloot mezelf te verwennen met een filmavondje. Omdat ik geen idee had welke film te kijken, ging ik naar de bibliotheek voor inspiratie. Natuurlijk kwam ik thuis met een stapeltje science fiction films. Kijk je mee?

Film: 2012

2012 (Roland Emmerich, 2009)

Het jaar 2012 ligt ondertussen al een flink eindje achter ons, maar ik heb deze rampenfilm nog altijd niet gezien. Oeps! Hoog tijd om me te laten meevoeren naar het einde van de wereld, zoals voorspeld werd door de Maya cultuur. Jackson Curtis en zijn twee kinderen maken een trip naar Yellowstone en ontdekken toevallig het geheim van de naderende apocalyps. Lukt het Jackson om zijn familie en zichzelf te redden? Ik ben benieuwd.

Film: Air Doll

Air Doll (Hirokazu Koreeda, 2009)

Ook deze film staat al jaren op mijn lijstje om te kijken. Het verhaal wordt omschreven als een magisch sprookje voor volwassenen. Een levensgrote opblaaspop komt plotseling tot leven en probeert de wereld en de mens te doorgronden. Een interessant verhaal, dat me door de uiterlijke kenmerken van de opblaaspop ook een beetje aan Real Humans doet denken – al zijn het daar robots die het mens zijn proberen te doorgronden.

Film: Blindness

Blindness (Fernando Meirelles, 2008)

Recens las ik is De Stad der Blinden van Nobelprijswinnaar José Saramago. Een post-apocalyptisch verhaal over een wereld waarin iedereen plots blind wordt. Met het gezichtsvermogen verdwijnen ook de normen en waarden. Het boek gaf me echt een benauwd gevoel en ik zat meerdere keren te gruwelen. Ik ben benieuwd of de film ook zulke heftige emoties bij me los zal weten te maken.

Film: Solaris

Solaris (Steven Soderbergh, 2002)

Aan boord van een eenzaam ruimtestation rond de geheimzinnige planeet Solaris worden doodsbange bemanningsleden bestookt door geesten uit hun verleden. Als Chris Kelvin – gespeeld door niemand minder dan George Clooney – aan boord komt om de geheimzinnige dood van een bevelhebber te onderzoeken, raakt hij zelf in de ban van een kracht die de sleutel zou kunnen zijn tot de diepste dromen of ergste nachtmerries van de mensheid.

Heb jij nog toffe science fiction filmtips voor mij?

Films: dvds uit bibliotheek

Advertenties

3 gedachtes over “Ik haalde een stapeltje dvd’s uit de bibliotheek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s