Van deze auteurs moet ik nodig meer boeken lezen

Je hebt zo van die auteurs waarvan je ieder nieuw boek direct aanschaft, zonder ook maar de achterflap te lezen. Maar er zijn ook een heleboel auteurs waarvan ik slechts één boek las, maar waar ik eigenlijk wel hunker naar meer. Vandaag een lijstje auteurs die ik graag beter leer kennen.

Fahrenheit 451 - Ray Bradbury

Ray Bradbury

Met ontzettend veel plezier las ik Fahrenheit 451 van Ray Bradbury, een boek uit 1953 dat nog altijd actueel is. Bradbury vertelt in deze cultklassieker over een toekomstige wereld waarin boeken verboden zijn – televisie heeft het gedrukte woord verdrongen. Een zeer interessant verhaal!

In mijn boekenkast staat al een aantal jaar The Illustrated Man van dezelfde auteur te wachten, maar het meest nieuwsgierig ben ik toch naar The Martian Chronicles. Dit is een vertelling over de manier waarop de mens planeet mars probeert te koloniseren. Als je mij een beetje kent, weet je dat ik gek ben op verhalen over andere planeten, dus dit boek moet ik nodig lezen!

Margaret Atwood

Ik las de bekende klassieker The Handmaid’s Tale en was overdonderd. Wat een bijzonder post-apocalyptisch verhaal, beklemmend en schrijnend tegelijkertijd. In deze duistere toekomstvisie zijn nog maar weinig vrouwen vruchtbaar en worden ze ingezet als broedmachines. Luguber, maar wondermooi. Ook las ik het non-fiction boek In Other Worlds: SF and the Human Imagination van deze auteur en ook ditmaal werd ik weggeblazen. Margaret Atwood heeft absoluut een zeer interessante kijk op het science fiction genre.

Atwood heeft enorm veel boeken geschreven, dus het wordt hoog tijd dat ik me verder in haar oeuvre ga verdiepen. Bovenaan mijn lijstje staan de MaddAddam trilogy (hier heb ik al zoveel goeds over gehoord!)The Heart Goes Last en The Blind Assasin.

Dark Matter

Blake Crouch

Ik maakte kennis met Blake Crouch via het fantastische boek Dark Matter. Een bijzonder spannende speculatieve thriller die je best zonder voorkennis leest – vandaar dat ik er verder weinig over zal zeggen. Maar: het smaakt naar meer. Daarom heb ik de Wayward Pines serie toegevoegd aan mijn TBR. In deze trilogie moet Secret Service agent Ethan Burke twee verdwenen collega-agenten zien te vinden die spoorloos verdwenen in het idyllische dorpje Wayward Pines. Naarmate de dagen verstrijken, levert de zoektocht naar de verdwijning van zijn collega’s meer vragen op dan antwoorden. Waarom kan hij zijn vrouw en kind in de buitenwereld niet bereiken? Waarom gelooft niemand dat hij is wie hij zegt dat hij is? En waarvoor dient het onder hoogspanning staande hek dat om het dorp staat? Heel spannend lijkt me!

Andy Weir

Ik heb zo ontzettend genoten van The Martian, dit boek is echt geniaal. Hoewel het verhaal enerzijds heel technisch is en gaat over een eenzame astronaut die per ongeluk alleen is achtergebleven op planeet Mars, is het tegelijkertijd ook hilarisch grappig. Ik ben heel benieuwd of Andy Weir me opnieuw zo zal weten te vermaken met Artemis. Dit boek verschijnt 14 november en speelt zich af op de maan.

Slaap Zacht Johnny Idaho - Auke Hulst

Auke Hulst

Van Auke Hulst las ik het boek Slaap zacht, Johnny Idaho – een bijzonder verhaal over de futuristische wereld ‘De Archipel’, waar de bevolking verdeeld leeft over vier eilanden: Executive (de rijkste van de rijksten genieten van dit groene eiland), Upside (het ‘gewone’ rijkeluiseiland), Midlevel (hier woont de middenklasse) en Downside (de armste bevolkingsgroep). Het boek is een aanklacht tegen de macht van grote multinationals en zet je aan het denken over de huidige maatschappij. Ook de bundel Als dit zo doorgaat, onder redactie van Auke Hulst, vond ik erg goed. Ik kan dan ook niet wachten om En ik herinner me Titus BroederlandWolfskleren en Kinderen van het Ruige Land te lezen.

Ira Levin

This perfect day van Ira Levin is een bijzondere klassieker over een supercomputer die heel de samenleving in zijn greep houdt – zo beslist UniComp bijvoorbeeld over je baan en je partner. Er bestaan maar vier jongensnamen (Li, Bob, Jezus en Karl) en vier meisjesnamen (Yin, Peace, Mary en Anna). Iedereen ziet er hetzelfde uit – door genetische manipulatie via maandelijkse injecties – en er bestaan geen landen meer; iedereen is onderdeel van De Familie en houdt zich braaf aan alle regeltjes. Na het lezen van dit bijzondere verhaal ben ik ook heel nieuwsgierig naar The Boys from Brazil. Ik las dit boek toen ik nog op de middelbare school zat en een jaar of dertien was, maar ik begreep er werkelijk niets van. Hopelijk kan ik er nu iets beter wijs uit worden!

the-humans

Matt Haig

Tot slot: na het lezen van The Humans wil ik ook heel graag nog meer boeken lezen van Matt Haig, want dit boek was gewoon fenomenaal. Ik heb gelachen en gehuild en wilde toen ik het boek uit las, het liefst meteen opnieuw beginnen. Op mijn TBR staan: Reasons to stay aliveEcho BoyA Boy Called Christmas en The Radleys. Over alle boeken heb ik niets dan goeds gehoord, dus ik kijk er enorm naar uit.

Van welke auteur zou jij graag nog meer boeken lezen?

Advertenties

6 gedachtes over “Van deze auteurs moet ik nodig meer boeken lezen

 1. Madelon zegt:

  Wat een leuke boekeninspiratie staat hier tussen! Ik wil heel graag meer boeken van Neil Gaiman lezen. Stardust vond ik tegenvallen, maar American Gods vond ik echt geweldig en ik ben heel benieuwd naar de rest van zijn boeken. Andy Weir heeft trouwens heel lang geleden ook een kort verhaal geschreven dat ik echt heel mooi vind. Het heet The Egg en het staat volgens mij wel ergens op het internet.

  • Marcia zegt:

   Toevallig zag ik de kortverhalen van Andy Weir ook voorbijkomen toen ik research voor deze blogpost deed. Ik hoop ze binnenkort allemaal eens te lezen, al spreekt The Egg me inderdaad het meeste aan :)

 2. Annemieke zegt:

  Ik hoor wel veel goede dingen over Matt Haig maar ik moet nog steeds eens een boek van hem aanschaffen. Verder heb ik inderdaad ook auteurs waarvan ik een boek heel leuk vond maar ik toch op de een of andere manier nog niet andere boeken van hun hebt gekocht. Gek is dat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s