Deze Science Fiction series gaan mij door mijn winterdip helpen

De winter is een ideale periode om lekker onder een dekentje op de zetel te kruipen in gezelschap van een goed boek of een fijne serie. Aan goede boeken geen gebrek, maar er zijn ook een aantal series die ik enorm graag eens wil proberen. Vandaag maak ik een lijstje van de series op mijn To Be Watched lijstje.

Extant-S1  12-monkeys-s1  Helix-s1

Extant | Wanneer astronaut Molly Woods terugkeert van een solomissie van dertien maanden in de ruimte, is ze niet alleen. Tijdens haar ruimtereis is ze op onverklaarbare manier zwanger geworden.  Wanneer er meer duidelijk wordt over de dertien maanden die ze in de ruimte heeft doorgebracht blijkt dat één gewaagde missie in staat is om de gehele menselijke geschiedenis te veranderen. Met Stephen Spielberg als Executive Producer moet dit wel een goede serie zijn!

12 Monkeys | Met behulp van een gevaarlijke en niet-geteste methode van tijdreizen reist een man van de post-apocalyptische toekomst, James Cole, naar vandaag voor een belangrijke missie. Zijn doel is om de bron van een dodelijke ziekte, die de mensheid bijna uitroeit, te vinden en te vernietigen. Als snel voelt Cole echter de effecten van tijdreizen en dreigt de laatste hoop van de mensheid verloren te gaan. De combinatie van een post-apocalyptische toekomst met tijdreizen lijkt me fantastisch.

Helix | Ik ben gek op verhalen over de uitbraak van een wereldwijde, dodelijke ziekte – hoe luguber dat ook klinkt – dus Helix lijkt me echt een serie voor mij. Helix gaat over een groep wetenschappers van de Centers for Disease Control die naar een hightech onderzoekslab op de Noordpool gaan om de mogelijke uitbraak van een ziekte te onderzoeken. Ze raken verwikkeld in een strijd op leven en dood waarbij het voortbestaan van de mens op het spel staat.

The-Day-of-the-Triffids-s1  The-4400-s1  The-Strain-s1

The Day of the Triffids | Triffids zijn genetisch gemanipuleerde planten die op grote schaal gekweekt worden omdat deze planten een nieuw soort olie produceren die gebruikt kan worden als brandstof. Maar dat is niet het enige, de planten lijken te communiceren met elkaar. Bill Masen is de eerste die deze eigenschap ontdekt bij de Triffids. Terwijl hij in het ziekenhuis verblijft, herstellend van een oogoperatie, is de hele wereld getuige van een prachtig kosmisch verschijnsel: een meteorenzwerm scheert rakelings langs de aarde. De volgende morgen blijkt iedereen die het schouwspel bewonderde blind te zijn. De wereld vervalt in chaos en paniek. Deze serie is gebaseerd op de klassieker The Day of the Triffids van John Wyndham die ook nog op mijn TBR staat.

The 4400 | Een lichtbal raast richting Aarde. Maar in plaats van een catastrofale gebeurtenis, blijkt dat duizenden verdwenen mensen, met geen herinnering van wat er met hun gebeurd is de afgelopen jaren, terugkeren op Aarde. Sommigen van hen zijn al vele jaren verdwenen, andere slechts maanden, maar elk keert terug zonder ouder te zijn geworden. Dit zijn de verhalen van de 4400 mensen die door buitenaardse wezens zijn ontvoerd en nu weer terugkeren op Aarde.

The Strain | Op een vliegtuig op de luchthaven van JFK doodt een vreemd virus alle passagiers, op vier na. Ephraim Goodweather, hoofd van het ‘Canary Team’ van het Center for Disease Control, wordt onmiddellijk ter plaatse geroepen. Met de hulp van mysterieuze holocaustoverlever Setrakian ontdekken ‘Eph’ en zijn collega Nora een verband tussen de uitbraak van de ziekte en vampirisme. De enige manier om te voorkomen dat deze angstaanjagende ziekte de hele mensheid van de aarde veegt, is de bron aanpakken: ‘The Master’, een duister, bovennatuurlijk wezen. Ik ben overigens wel van plan om eerst de boeken van Guillermo Del Toro te lezen waar deze serie op gebaseerd is.

Terra-Nova  Falling-Skies-s1  The-Leftovers-s1

Terra Nova | Het is het jaar 2149. De Aarde is volledig overbevolkt en uitgeput. De mensheid staat aan de rand van uitroeiing. Slechts een aantal krijgen het geluk om te ontsnappen. Zij mogen 85 miljoen jaar terug in de tijd reizen naar een wereld genaamd Terra Nova. Voor de Shannon familie is het de enige kans om met elkaar te herenigen en opnieuw te beginnen. Wanneer ze in het beloofde land aankomen zijn ze vol enthousiasme en hoop, maar dan worden ze al gauw geconfronteerd met vleesetende dinosaurussen en de Sixers, een groep pelgrims die zich van de Terra Nova leider Nathaniel Taylor heeft afgescheiden met als doel het hele experiment te vernietigen. Dat klinkt spannend, toch?!

Falling Skies | Falling Skies gaat over de chaotische nasleep van een buitenaardse aanval die het grootste deel van de wereld volledig verwoest. In de zes maanden na de eerste invasie zoeken de overlevenden elkaar op en beginnen ze samen aan de moeilijke taak om terug te vechten tegen de agressieve aliens. Aangezien ik gek ben op aliens, lijkt deze serie me heel tof.

The Leftovers | Ik ben enorm benieuwd naar The Leftovers – waarin 100 miljoen mensen opeens van de aardbol verdwijnen en de inwoners van Mapleton er alles aan doen om te overleven. Deze premisse spreekt me enorm aan en daarnaast heb ik veel positieve geluiden gehoord over de serie. Ik ben echter wel van plan om eerst het gelijknamige boek van Tom Perrotta te lezen, waar The Leftovers televisieserie van HBO op gebaseerd is.

Welke Science Fiction-serie raad jij mij aan?

Advertenties

12 gedachtes over “Deze Science Fiction series gaan mij door mijn winterdip helpen

 1. Annemieke zegt:

  Maarten is echt helemaal fan Terra Nova. Zelf heb ik The 4400 graag gekeken maar was ik niet echt blij met het einde. Van Falling Skies moeten we het laatste seizoen nog kijken. 12 Monkeys hebben we pas het eerste seizoen gekeken en voor kerst heb ik het 2de seizoen voor mijn man gekocht (waarbij ook Extant). Ik ben erg benieuwd naar Extant.

 2. jelsiverhalen zegt:

  Engelse reeksen die ik ook goed vind. Zeker het bekijken waard.
  Torchwood
  Een klein aantal mensen vecht onder leiding van een geheimzinnige Kapitein Harness tegen Aliens die onopgemerkt op aarde vaste voet proberen te krijgen.
  Primeval (5jaargangen) & Primeval New World (1 jaargang(US spinoff))
  min of meer het omgekeerde van Terra Nova. Door willekeurig geopende portals, komen dieren van voor 65.000.000 jaar geleden in onze tijd terecht.

 3. jelsiverhalen zegt:

  Nog een paar US reeksen, moest je nog tijd hebben om te kijken. hihi
  The Shannara Chronicles
  De menselijk beschaving is ten ondergegaan en de overlevenden strijden al of niet met magische krachten tegen het kwade.
  Shadowhunters
  Naar een reeks romans van Cassandra Clare over Magiërs, Vampiers, Weerwolven en mensen met speciale krachten, die te minden van onze wereld tegen machtige vijanden vechten. De hoofd personages Clary, Jace, en Simon en hun vrienden moeten het opnemen tegen een zekere Sebastian..
  The Gifted
  Mensen met krachten worden opgejaagd door speciale eenheden. De leider van deze eenheden komt tot de vaststelling dat zijn twee kinderen ook tot de gifted behoren, dus hij vlucht zelf met zijn gezin voor zijn vroegere ondergeschikten.

 4. jelsiverhalen zegt:

  Nog een paar US reeksen
  Sanctuary
  De geheimzinnige dokteres (Amanda Tapping(Samantha Carter uit Stargate SG1)) strijd tegen demonen en monsters vanuit een oud gebouw.
  Sleepy Hollow
  Een agente ontmoet een vreemde officier uit de tijd van George Washington, die pas uit zijn graf is opgestaan. Samen gaan ze de strijd aan tegen demonen en andere slechte wezens.

 5. Karlijn zegt:

  12 Monkeys is echt geweldig! Een van mijn favoriete series, maar je moet wel goed je aandacht er bij houden om al het tijdreizen te blijven begrijpen haha. En niet per se een sciencefictionserie, maar de acteur die James Cole speelt, heeft ook een rol in de serie Nikita en die serie is ook heel fijn om te kijken! :)

 6. daenelia zegt:

  Star Trek: Discovery. Sowieso: Star Trek. Daar kun je even mee voort. Maar ook … The Good Place. Ja, okay, geen echt sf. Maar toch, ik denk dat je die wel leuk kan vinden. En probeer Voltron ook eens. Ja, is fake-anime, maar vanaf s2 wordt het écht leuk.

 7. zwartraafje zegt:

  Ik begon na het lezen van je blogpost meteen na te denken over tips én zag vervolgens dat je er al zoveel hebt gekregen dat je bijna halftijds moet gaan werken als je ze allemaal wil bekijken. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s