Oktober: 15 nieuwe boeken en ik ging van evenement naar evenement

Oktober was een heftige maand. Niet alleen had ik het super druk op mijn werk, ik besloot ook naar een heleboel boekgerelateerde evenementen te gaan. Daarnaast heb ik vijftien nieuwe boeken aan mijn kast toegevoegd en heb ik er negen gelezen. Een prima maand dus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

15 nieuwe boeken in mijn collectie

Op het evenement Jong Literair Geweld in Boekhandel Limerick stelden drie Vlaamse debutanten hun boeken voor. Ik kon het niet laten om ze alle drie mee naar huis te nemen, dus ik kocht: Het wordt spectaculair. Beloofd. (Zita Theunynck), De Studente (Elise Wuyts) en Andromeda van Jef Schokkaert. Alsof dat nog niet genoeg was om de maand mee door te komen bestelde ik op bol.com In alle steden van Aukelien Weverling – een boek dat ik toevallig ontdekte via Facebook en waar ik erg benieuwd naar ben.

Van Lebowksi Publishers ontving ik Blade Runner, waarvan een nieuwe vertaling is verschenen ter ere van de film Blade Runner 2049. Hoewel ik het boek al in het Engels las – Do Androids Dream of Electric Sheep – ben ik wel van plan de Nederlandse versie binnenkort eens te lezen. Van VBK Uitgevers ontving ik Cel 7 (Kerry Drewery) en van Uitgeverij de Harmonie kreeg ik De Oneindige Familie (Kevin Wilson). Agora Books stuurde me een zeer interessant non-fictie boek op: Een jaar in de ruimte. Een leven lang astronaut van Scott Kelly.

Via Awesomebooks kocht ik zeven nieuwe boeken, namelijk de complete Otherland serie van Tad Williams: City of Golden ShadowRiver of Blue Fire, Mountain of Black Glass en Sea of Silver Light omdat ik de beste man mocht interviewen op de boekenbeurs. Daarnaast kocht ik ook The Strain trilogie van Guillermo Del Toro: The Strain, The Fall en The Eternal Light.

Otherland - Tad Williams

Ik las negen boeken

Deze maand las ik negen boeken, waarvan zes eigen boeken, één recensie-exemplaar en twee bibliotheekboeken. De teller ongelezen boeken steeg naar 83. Oeps!

Het beste wat we hebben – Griet Op de Beeck (b)
♥ Harry Potter en de Steen der Wijzen – J.K. Rowling
♥ 13 minuten – Sarah Pinborough
Halleluja – Annelies Verbeke (b)
Hunger – Michael Grant
♥ De Studente – Elise Wuyts
♥ Cel 7 – Kerry Drewery *
City of Golden Shadow – Tad Williams
♥ Brieven aan de duisternis – Brigid Kemmerer

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

Halleluja  Het beste wat we hebben

Ik ging naar enorm veel boekige events

Op 1 oktober ging ik naar Jong Literair Geweld in Boekhandel Limerick, waar drie Vlaamse debutanten vertelden over hun debuut en het debuteren op zich. Het was heel interessant en zoals je hierboven al kon lezen ging ik met drie nieuwe boeken naar huis.

Op 7 oktober was het Mystery Day in de Brugse Boekhandel. Eerst bespraken we 13 minuten met onze leesclub en daarna was het tijd voor levend Cluedo. Ik kan me maar weinig boekhandels voorstellen waar een bende hysterisch gillende, in Disney figuren verklede, meiden door de winkel mogen rennen om een spel te spelen. Dus duizend maal dank aan de lieve mensen van de Brugse Boekhandel en natuurlijk ook aan organisator Audrey.

Jong Literair Geweld

Jong Literair Geweld in Boekhandel Limerick.

Op 14 oktober werkte ik als vrijwilliger op Literair Festival Het Betere Boek. Ik was zaalverantwoordelijke in zaal mus, waar ontzettend toffe dingen op het programma stonden en ’s avonds ging ik naar de uitreiking van de Bronzen Uil. Doorheen de hele dag heb ik zoveel toffe mensen ontmoet, dat ik met een grote stralende glimlach terug thuis kwam.

Dinsdag 17 oktober gingen Jimi en ik ’s avonds naar Vooruit, waar het nieuwe seizoen van Uitgelezen van start ging: Hilde Van Mieghem en Dimitri Verhulst zetelden in het panel dat De SympathisantFahrenheit 451 en De Cirkel besprak.

Het Betere Boek

21 oktober ging ik naar een Pop-up leesclub in boekhandel Limerick. In een klein gezellig groepje bespraken we Halleluja van Annelies Verbeke. Ondanks het feit dat ik niet zo’n groot fan ben van kortverhalen, heb ik ontzettend van deze bundel genoten. Het was dan ook heel leuk om met anderen over deze boeken te spreken.

Zondag 29 oktober ging de Boekenbeurs van start. Ik trok samen met mijn ouders en Jimi ter plaatse. Naast heerlijk rondwandelen mocht ik ook de Amerikaanse fantasy auteur Tad Williams interviewen, een hele eer! Een uitgebreid (foto)verslag volgt hopelijk later deze week als ik de tijd heb gevonden om alles uit te typen.

Boekenbeurs: Tad Williams  Boekenbeurs: Tad Williams

Ondertussen op het scherm

Deze maand ben ik eindelijk begonnen aan seizoen vier van Younger, een heerlijk vrolijke serie voor tussendoor. Daarnaast was ik verslaafd aan Camping Karen en James en vind ik het super jammer dat het programma afgelopen is. Bij menig aflevering pinkte ik een traantje weg en soms zag ik zelfs Jimi met tranen in zijn ogen. Ook begonnen Jimi en ik deze maand aan het tweede seizoen van Real Humans.

Voor mijn werk zag ik begin oktober The Square in de cinema, een bijzonder grappige film die me tegen het einde toch ietsje te lang duurde. Daarnaast keek ik eindelijk naar Blindnessde verfilming van De stad der blinden.

Blindness

Bestgelezen blogsposts

Ik ben niet meer zo’n fan van Young Adult | Waarom het Young Adult genre me steeds minder weet te plezieren.

Een (bijna) perfect einde voor Under the Dome | Dit artikel blijft het maand na maand ontzettend goed doen. Blijkbaar zijn veel mensen benieuwd naar het spannende einde van Under the Dome – al verklap ik dat natuurlijk nergens.

Oeps! Ik kocht tien boeken op één zondag | Een treffende omschrijving van deze maand denk ik. Ik kocht weer eens veel te veel boeken..

Aan alle jongens van wie ik hield - Jenny Han

Ondertussen op Boekvinder.be

Ook deze maand probeer ik twee blogs tegelijkertijd van content te voorzien. Dit verscheen er op mijn meer literaire boekenblog:

01-10: Jong Literair Geweld in Boekhand Limerick
04-10: Het leven is nog altijd het beste wat we hebben
07-10: Boek in Beeld: Ergens waar je niet wil zijn door Brecht Evens
09-10: Hoe een watersnoodramp de Nederlanders dwingt de emigreren
11-10: Mijn tips voor de boekenbeurs
14-10: Claustrofobie in ondergronds appartementencomplex
14-10: Lieke Kézer wint Bronzen Uil met ‘De Afwezigen’
15-10: Literair Festival Het Betere Boek: een ode aan de Russische Literatuur
18-10: Het mensenleven van begin tot eind in 15 verhalen
22-10: Uitgelezen: Hilde Van Mieghem en Dimitri Verhulst over De Sympathisant, Fahrenheit 451 en De Cirkel
23-10: 9 boeken over zelfdoding
25-10: Boekige Bestemming: de Science Fiction boekhandel in Malmö
30-10: Boekenbeurs: Dertig worden voor beginners – Yannick Dekeukelaere
31-10: Boekenbeurs: Spoiler. Hoe de televisieserie een literair genre werd.

Hoe was oktober voor jou?

Advertenties

6 gedachtes over “Oktober: 15 nieuwe boeken en ik ging van evenement naar evenement

    • Marcia zegt:

      Het was inderdaad een heerlijke maand! Het enige wat er een beetje bij in is geschoten is het lezen van andermans blogs.. dus in november hoop ik ooit mijn achterstand in te halen ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s