Een miljoen werelden met jou - Claudia Gray

5 boeken over parallelle universums

Stiekem vind ik het heerlijk om te fantaseren over het bestaan van parallelle universums. Het idee dat er bij iedere keuze die we maken een afsplitsing van onze wereld wordt gemaakt waarin jouw ‘ik’ de tegenovergestelde keuze maakte is geruststellend. In dit universum kan het leiden tot falen, maar in een ander ben ik misschien wel heel succesvol. Vandaag tip ik je vijf boeken die je verder aan het denken zetten over dit thema.

Duizend stukjes van jou

Duizend stukjes van jou – Claudia Gray

De Vuurvogel trilogie bestaat uit: Duizend stukjes van jouTienduizend hemels boven jou en Een miljoen werelden met jou. In deze trilogie zijn de ouders van Marguerite briljante wetenschappers. Met hun laatste uitvinding, De Vuurvogel, kun je tussen verschillende dimensies reizen en steeds in een andere versie van je eigen leven terechtkomen. Wanneer de vader van Marguerite vermoord wordt, achtervolgd ze de dader doorheen een groot aantal dimensies en ontdekt ze dat haar leven er ook heel anders uit had kunnen zien.

Parallel  Unraveling  Tandem

Parallel – Lauren Miller

Abby Barnes was van plan om journalistiek te studeren aan Northwestern en een baan bij een nationale krant te krijgen voor ze tweeëntwintig werd. De keuze voor drama in het laatste jaar op de middelbare school heeft alles veranderd.  Nu, aan de vooravond van haar achttiende verjaardag, zit Abby vast op een Hollywood-filmset, mijlen verwijderd van waar ze wil zijn, en wenste dat ze haar leven kon terugspoelen. De volgende ochtend zit ze in een slaapzaal in Yale, zonder te weten hoe ze daar is gekomen. Met hulp van beste vriendin Caitlin ontdekt Abby dat deze nieuwe realiteit het resultaat is van een kosmische botsing van parallelle universums, waardoor Abby een alternatieve versie van haar leven leidt. En dat niet alleen: Abby’s leven verandert telkens wanneer haar parallelle zelf een nieuwe keuze maakt. Ondertussen leeft haar parallel in Abby’s laatste jaar van de middelbare school en valt ze voor iemand die Abby nooit heeft ontmoet.

Unraveling – Elizabeth Norris

Unraveling en Unbreakable van Elizabeth Norris vertellen een spannend en mysterieus verhaal rond Janelle, dochter van een voormalig FBI agent. Het is een race tegen de klok: Janelle heeft 24 dagen om de planeet te redden. Deze boeken waren heel anders dan ik verwachtte – eigenlijk leest het meer als een detective – maar ze waren zeker wel de moeite waard.

Tandem – Anna Jarzab

De zestienjarige Sasha Lawson heeft slechts één klein, gewoon leven gekend. Als klein meisje hield ze van de verhalen van haar grootvader over parallelle werelden bewoond door meisjes die op haar leken, maar een totaal ander leven leidden. Sasha geloofde nooit dat zulke werelden echt waren – tot nu toe, wanneer ze tegen haar wil in een wordt gegooid. Om een naderende oorlog te voorkomen moet Sasha het leven betreden van een alternatieve versie van haarzelf, een prinses die is verdwenen aan de vooravond van haar gearrangeerde huwelijk. Als Sasha erin slaagt iedereen voor de gek te houden, zal ze naar huis terugkeren; als ze faalt, zal ze voor altijd gevangen zitten in het leven van een ander meisje. Naarmate de tijd opraakt, vindt Sasha zichzelf verscheurd tussen twee werelden en twee levens.

Ik-3

Ik – Margaretha van Andel

Ik is een spannend verhaal over het bestaan van parallelle werelden. Een verhaal dat je aan het denken zet en niet meer loslaat. Daniël zit al drie jaar in een rolstoel, sinds hij op zijn vijftiende een auto-ongeluk heeft gehad. Wanneer hij erachter komt dat wetenschapster Halmstad onderzoek doet naar parallelle werelden is hij er meteen van overtuigd dat hij het perfecte proefkonijn is. Hoe zou zijn leven eruit hebben gezien als hij niet op dat bewuste moment was gaan joyriden in de auto van zijn vader? En hoe zou het zijn om van plaats te wisselen met de Daniël die niet verlamd is?

Ken jij nog boeken over het bestaan van parallelle universums?

Advertenties

6 gedachtes over “5 boeken over parallelle universums

 1. Rowan zegt:

  Ik vind lezen over parallelle universums ook zo leuk! De Vuurvogel trilogie vond ik dan ook echt geweldig, vooral omdat de universums zó divers waren. De andere boeken ken ik eigenlijk niet, maar ze klinken wel heel interessant!

 2. Annemieke zegt:

  Ja parallelle universums zijn inderdaad erg interessant. Voornamelijk in tv shows tot nu toe al vond ik het ook wel leuk in de Firebird trilogy. Maar de andere die je opnoemt klinken ook erg leuk. Ik had ik sowieso al op mijn radar sinds je hem had gelezen maar ik moet eerst even haar andere boek lezen, haha.

  • Marcia zegt:

   Ja Dark Matter is echt geweldig <3 maar ik durfde hem niet in dit lijstje op te nemen, omdat het op voorhand niet direct duidelijk is dat het over parallelle universums gaat ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s