Vandaag ren ik naar de winkel voor Ontwakende Goden (en andere boeken?)

Sinds ik Slapende Reuzen las zit ik vol ongeduld te wachten op het vervolg. Sylain Neuvel wist me met een verhaal over een mysterieus artefact op aarde vanaf pagina één mee te slepen. Rond pagina honderd begon ik al mijn vrienden te smsen dat ze dit boek absoluut moesten gaan lezen. Tegen het einde was ik bijna aan het schreeuwen van frustratie door de onverwachte cliff hanger. De afgelopen weken telde ik de dagen tot 15 november en dat is vandaag! Ontwakende Goden ligt vanaf nu in de winkel!

Slapende Reuzen

Ontwakende Goden (Sylvain Neuvel)

Als kind deed Rose Franklin een verbijsterende ontdekking: een metalen hand, die diep in de aarde begraven was. Daarna stond haar hele leven in het teken van dit mysterie en de zoektocht naar het antwoord op de vraag: waarom lagen er overal ter wereld reusachtige metalen lichaamsdelen? Jaren van onderzoek hebben intrigerende antwoorden opgeleverd maar evenzoveel verwarrende vragen. Het antwoord lijkt dichterbij dan ooit als een tweede robot – veel groter dan de eerste – zich uit het niets manifesteert, midden in de binnenstad van Londen.

Het verhaal van Slapende Reuzen werd verteld aan de hand van dossiers, zoals verslagen van vraaggesprekken, audiodagboeken en nieuwsartikels. In veel recensies las ik dat mensen hierdoor geen band kregen met de personages, maar dat gold niet voor mij. Ik vond juist dat de persoonlijkheden heel goed door de officiële dossiers heen schemerden en ik kreeg het gevoel alsof ik ieder teamlid persoonlijk kende. Het meest nieuwsgierig ben ik naar de naamloze man, die de interviews steeds afneemt en de baas lijkt te zijn van het complete project. Wie is hij? Wat is zijn belang bij de reusachtige hand? Hierover hoop ik meer te ontdekken in Ontwakende Goden.

Artemis  The-White-Rose  De overlevenden

Ook vanaf vandaag in de winkel

Artemis – Andy Weir | Het langverwachte tweede boek van de schrijver van The Martian. Deze keer speelt het verhaal zich niet af op mars, maar op de maan. Hoofdpersonage Jazz Bashara is een crimineel – en ik ben heel benieuwd of ze net zo’n aanstekelijk relativeringsvermogen en gevoel voor humor heeft als Mark Watney. Zelf hoef ik dit boek niet aan te schaffen, want mijn favoriete bibliothecaresse van Vlaanderen, Nancy, gaat me haar ARC cadeau doen. Hoe lief is dat?!

The White Rose – Amy Ewing | Ook het vervolg op The Jewel ligt vanaf vandaag in de winkel. In boek één maakten we kennis met surrogaat Violet. Sinds haar twaalfde zit ze in Southgate – een houderij voor surrogaten – om zich voor te bereiden op haar taak in de Jewel. Het boek begint op haar laatste dag als Violet: vanaf de dag van de veiling zal ze door het leven gaan als nummer 197. Op de veiling wordt  Violet verkocht aan een hertogin, één van de rijkste dames van het land. In het landhuis van de hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook een leven vol gevangenschap en duistere plannen. Want de Jewel is niet zo’n paradijs als het van buitenaf lijkt. Hoewel ik dit boek met ontzettend veel plezier gelezen heb, ben ik ook veel details vergeten. Dus ik denk dat ik eerst boek één nog eens opnieuw moet lezen.

De overlevenden – Alexandra Bracken | Eindelijk maar toch verschijnt er een Nederlandse vertaling van The Darkest Minds, een boek dat al jaren ongelezen in mijn kast staat (oeps!). Hoewel het verhaal over de tienjarige Ruby die bovennatuurlijke krachten ontwikkeld erg tof klinkt, ben ik stiekem een beetje bang dat ik dit verhaal qua leeftijd en qua thematiek toch al een beetje ontgroeid ben.

Voor welk boek zou jij direct naar de winkel rennen?

Advertenties

7 gedachtes over “Vandaag ren ik naar de winkel voor Ontwakende Goden (en andere boeken?)

  1. Annemieke zegt:

    Ik moet eerlijk zeggen dat de nederlandse titel en de cover mij ook niet zou trekken als een nieuwe lezer terwijl ik het eerste boek van The Darkest Minds echt wel heel tof vind. Ze is overigens alleen in het begin 10.

  2. zwartraafje zegt:

    Ik zag vorige maandag de engelstalige covers van Sleeping en Waking Giants en die zagen er echt prachtig uit. Momenteel hoop ik vooral eerst wat eigen boeken te lezen. Eigenlijk kan ik zo niet meteen de release van een nieuw boek bedenken waar ik echt op zit te wachten. Misschien tast het gebrek aan energie mijn hersenen nog wat meer aan. :) Of ik zit in een halve winterslaap en moet net als die reuzen eens gaan wakker worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s