De kortverhalen van Andy Weir #2

Ik kon niet wachten tot Artemis van Andy Weir in de winkel verscheen en daarom besloot ik me op de kortverhalen van de auteur te werpen. Eerder besprak ik al drie van zijn verhalen en vandaag zijn dat er nog eens vier. Alle verhalen zijn online gratis beschikbaar en geven een inkijkje in het geniale brein van de auteur. Toch is niet ieder verhaal even sterk, al zijn er een aantal die absoluut doen verlangen naar meer.

The-Martian

Acces

Dit verhaal begint heel gemoedelijk op kantoor, waar de ik-persoon zijn dag begint met een kop koffie. Wanneer hij ontdekt dat het al zeven uur is, besluit hij snel aan de slag te gaan, maar dan ontdekt hij opeens dat er een meisje ligt te slapen op de bank. Een heel grappig verhaal. Acces heeft weinig diepgang, maar wist me wel doen glimlachen met haar laatste zin. Prima en lekker luchtig om tussendoor te lezen. | Acces

Antihypoxiant

Antihypoxiant is een hilarisch kortverhaal met een arrogante wetenschapper als ik-personage. Je zou kunnen zeggen dat hij een zombie epidemie veroorzaakt heeft, maar zelf vindt hij van niet. Ik zou echt willen dat hier een compleet boek over verschijnt – dit korte verhaal lijkt me het perfecte begin voor een origineel en grappig zombieboek. Een verhaal dat absoluut naar meer smaakt! | Antihypoxiant 

Twarrior

Dit kortverhaal is een dialoog tussen mens en machine. Persoonlijk irriteert het me dat de AI zoveel typefouten maakt en gebruik maakt van internettaal, maar aangezien de machine Engels geleerd heeft van gamers zal het wel realistisch zijn. Alleen wat lastig om te lezen soms. Een tof verhaal voor tussendoor, maar het is afgelopen voordat er echt iets gebeurt helaas. | Twarrior

Meeting Sarah

Helaas bestaat het grootste deel van ‘Meeting Sarah’ uit dialoog, waardoor het verhaal weinig emoties bij me binnenbracht. Maar het idee was erg interessant: dit is echt zo’n verhaal wat ik graag verder uitgewerkt zou zien. Na het lezen van een aantal kortverhalen van Andy Weir ben ik bovendien tot de ontdekking gekomen dat hij graag in de laatste zin een onthulling doet die het hele verhaal in een ander licht plaatst of die je aan het lachen maakt. Tof, maar nu heb ik het wel een aantal keer op rij gezien.. | Meeting Sarah

Na het lezen van deze vier kortverhalen ben ik helemaal klaar om aan Artemis te beginnen en laat ik dat boek nu net deze week gekregen hebben van Nancy. Wat ene goede timing! Kijk jij ook zo uit naar Artemis van Andy Weir?

Advertenties

2 gedachtes over “De kortverhalen van Andy Weir #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s