Defiance season 3

7 series over buitenaards leven

Zelf geloof ik heilig in het bestaan van buitenaards leven, maar ik denk niet dat het eenogige groene mannetjes zullen zijn. Ik kijk ontzettend graag naar series over aliens om mezelf voor te stellen hoe dergelijke buitenaardse wezens er dan wel uit zouden zien én wat er zou gebeuren als mens en alien met elkaar in aanraking komen. Vandaag geef ik je zeven kijktips.

Defiance Season 1

Defiance speelt zich af in 2046. Ongeveer 30 jaar nadat verschillende alienrassen op aarde zijn gearriveerd, is het landschap compleet anders dan wij het kennen. Zowel oorlogen als buitenaardse machines hebben de planeet helemaal verwoest. De serie start wanneer Nolan en Irisa in de stad Defiance arriveren – op de plaats waar vroeger St. Louis lag. Nolan is een vroegere marine officier en Irissa is zijn geadopteerde (alien) dochter. Algauw krijgen ze samen een belangrijke taak in het stadje te vervullen.

Falling-Skies-s1  V-season1  Extant-S1

Falling Skies gaat over de chaotische nasleep van een buitenaardse aanval die het grootste deel van de wereld volledig verwoest. In de zes maanden na de eerste invasie zoeken de overlevenden elkaar op en beginnen ze samen aan de moeilijke taak om terug te vechten tegen de agressieve aliens. Aangezien ik gek ben op aliens, lijkt deze serie me heel tof.

In verschijnen grote moederschepen wereldwijd boven 29 grote steden. De aarde maakt voor het eerst kennis met buitenaardse wezens. De bezoekers – de V’s – zijn mensachtige wezens die onze talen beheersen en geweldige technologische en medische geschenken meebrengen. Overal ter wereld worden ze als verlossers ontvangen. Maar niet door iedereen. Een verzetsbeweging staat op en is vastbesloten om de schokkende waarheid aan het licht te brengen.

In Extant keert astronaut Molly Woods terug van een solomissie van dertien maanden in de ruimte en ze is niet alleen. Tijdens haar ruimtereis is ze op onverklaarbare manier zwanger geworden.  Wanneer er meer duidelijk wordt over de dertien maanden die ze in de ruimte heeft doorgebracht blijkt dat één gewaagde missie in staat is om de gehele menselijke geschiedenis te veranderen.

The-X-Files  Colony  Taken

The X-Files startte in 1993 en is een ware klassieker onder de Science Fiction series. Zelf heb ik nog niet alle tien de seizoenen gezien, dus daar moet ik nodig eens tijd voor maken. FBI-agent Fox Mulder gelooft in het bestaan van buitenaardse wezens en zijn leven is gewijd aan het bewijzen van hun bestaan. Zijn FBI-partner Dana Scully krijgt de taak hem van zijn kruistocht naar aliens af te brengen.

In de nabije toekomst van Colony is de samenleving aangetast door een buitenaardse invasie. Grote steden zijn omringd door een tientallen meters hoge muur. Sommige mensen spelen onder één hoedje met de vijand, terwijl anderen zich daar tegen verzetten. In Los Angeles leeft Will Bowman met zijn gezin in onzekerheid. Door de invasie is een van zijn drie kinderen achtergebleven aan de andere kant van de muur in Satna Monica.

Taken wordt omschreven als “een uitzonderlijke epos waarin de kijker deelgenoot wordt gemaakt van verschillende verhalen over buitengewone ontvoeringen door buitenaardse wezens waarmee vier generaties van drie families te maken krijgen.” Elk hoofdstuk van het verhaal is geregisseerd door een filmmaker die door Steven Spielberg is uitgekozen. Ik kan niet wachten om me in deze serie te laten onderdompelen.

Ben jij ook zo gek op verhalen over buitenaardse wezens?

Advertenties

9 gedachtes over “7 series over buitenaards leven

 1. daenelia zegt:

  Defiance werd echt veel te snel gecancelled. :( Ik wilde zo graag weten hoe het met Stahma en Datak verder ging, want oh: wat een intrigerend power koppel.
  Ken je de serie Alien Nation? Is misschien ook de moeite waard als je het eens tegenkomt. Het is een klassieker die bijna niet te vinden is. Net zoals Space: Above and Beyond, wat dan wel weer sterk militaristisch is en tóch interessant genoeg weergeeft hoe een oorlog met een buitenaards ras zou kunnen verlopen, mét oog voor persoonlijke verhalen.

  • Marcia zegt:

   Stahma en Datak waren ook absoluut mijn favoriete personages uit Defiance!! En ik hoopte zo hard dat Alak en Irissa een stelletje zouden worden <3

   Alien Nation ga ik eens opzoeken en Space: Above and Beyond ook. Bedankt voor de tips!

 2. Evelyne zegt:

  Oei, Falling Skies en Extant heb ik na een aantal afleveringen opgegeven omdat ik het allesbehalve boeiend vond. Zelfde met Colony, waarvan nu het tweede seizoen op Fox begonnen is, maar ik ga niet (meer) kijken…

  Taken heb ik ooit gezien, maar ik herinner er mij niets van, zo bijzonder zal het dan niet geweest zijn. :/

  Een andere aanrader is Farscape, dat is zo’n leuke serie! En naarmate ze vordert, moet je ook je kopje er serieus bij gaan houden, kom je ook niet zoveel tegen. :)

 3. Annemieke zegt:

  Ja aliens. Heerlijk. Heb je stargate wel eens gezien. Ook heel veel aliens al is het wel sterk amerikaans en militairs. Maar die serie heeft mijn liefde voor sci-fi shows wel aangewakkerd. Ik vind het zo jammer dat V naar 2 seizoenen al weer gecancelled werd. Juist die trok mij zo aan omdat het ook op onze planeet afspeelde. En Extant heb ik voor kerst voor mijn man en mij gekocht. Ik ben erg benieuwd.

 4. Karlijn zegt:

  Ik vind van mezelf dat ik ooit The X-Files moet kijken omdat ik een shirt met een verwijzing naar de serie heb, zonder het ooit gezien te hebben. Voelt me toch een beetje een nepnerd als ik het aan heb haha.

 5. zwartraafje zegt:

  Ik heb vroeger wel vrij vaak naar the X-files gekeken maar verder heb ik vooral heel veel niet gezien uit jouw lijst. Waarschijnlijk zal dat ook nog even zo blijven want ik kom maar zelden toe aan het kijken van series. Mijn lijstje met dingen die ik ooit nog eens wil zien blijft dus steeds maar langer worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s