November: een lastige maand, maar gelukkig waren er boeken om mij te troosten

November was een lastige maand op persoonlijk vlak. Ik werd geplaagd door oververmoeidheid en zat niet zo goed in mijn vel. Gelukkig waren er vele boeken die mijn humeur wisten op te vijzelen. Ik las elf boeken en voegde er negen toe aan mijn collectie!

Haul November 2017

9 nieuwe boeken in mijn kast

Van Hannes Wielant ontving ik een recensie-exemplaar van zijn debuut Arkhaii. Nany, de leukste bibliothecaresse van heel België, was zo lief om mij haar Advanced Readers Copy van Artemis (Andy Weir) cadeau te doen. Van Agora Books kreeg ik Monster opgestuurd van Michael Grant, terwijl ik al op voorhand gezegd had dat ik het boek in het Engels ging kopen. Dit boek heb ik dan ook direct cadeau gedaan aan Nancy. Van Hebban ontving ik Marsepeinen vingers (Öznur Karaca) voor een online leesclub en Clavis was zo lief om mij Dante 1 van Miriam Borgermans op te sturen.

Op mijn werk hielden we een tombola met de boeken die het afgelopen seizoen waren binnen gekomen en ik mocht vier mooie boeken mee naar huis nemen: Dat gebeurt hier niet (Sinclair Lewis), De Pelikaan (Martin Michael Driessen), Stille Grond (Sanneke van Hassel) en Hoe alles moest beginnen (Thomas Verbogt).

Zelf kocht ik slechts één boek: Ontwakende Goden van Sylvain Neuvel. Wat een fantastisch goed vervolg op Slapende Reuzen en OMG dat einde was opnieuw geniaal. Aaaah!

Ontwakende Goden

Ik las 11 boeken en 7 kortverhalen

Deze maand las ik  elf boeken, waarvan twee recensie-exemplaren en een bibliotheekboek. De teller ongelezen boeken staat ondertussen op 84. Oeps!

De oneindige familie – Kevin Wilson * (b)
A Closed and Common Orbit – Becky Chambers
♥ Het wordt spectaculair. Beloofd. – Zita Theunynck
De Engelenmaker – Stefan Brijs
Marsepeinen Vingers – Öznur Karaca (b)
De man in de wolken – Koos Meinderts (b)
Arkhaii – Hannes Wieland *
Ontwakende Goden – Sylvain Neuvel
♥ Oktober – Johan de Boose
♥ Artemis – Andy Weir
Hoe alles moest beginnen – Thomas Verbogt

* = recensie-exemplaar
(b) = recensie op boekvinder.be

A Closed and Common Orbit  De Engelenmaker

Daarnaast las ik een hoop kortverhalen van Andy Weir, de auteur van The Martianals opwarmertje naar Artemis.

De kortverhalen van Andy Weir
♥ The Egg
♥ Diary of an AssCan: A Mark Watney Short Story
♥ Bored World

De kortverhalen van Andy Weir #2
♥ Access
♥ Antihypoxiant
♥ Twarrior
♥ Meeting Sarah

Artemis - Andy Weir

De Boekenbeurs en het theater

In november ging ik verschillende keren naar de boekenbeurs. Woensdag 1 november ging ik ’s ochtends voor mijn werk naar de expo, waar ik presentaties van Nicholas Sparks, Jojo Moyes en Chokri Ben Chikha bijwoonde. Op vrijdag 3 november trok ik opnieuw naar de boekenbeurs voor een bijeenkomst van Dear Book Nerd Book Club, waarin we Brieven aan de duisternis bespraken.

Zaterdag 4 november ging ik naar de theaterversie van ‘Dit zijn de namen’ in Vooruit Gent, een zeer mooi en actueel stuk over de vluchtelingenkwestie. Op 11 november keerde ik nog een laatste keer terug naar de Boekenbeurs om te genieten van Nico Dijkshoorn, Stefan Brijs en nog heel veel meer toffe auteurs.

Zaterdag 18 november was ik te vinden op de Nacht van de Vrijdenker en de rest van de maand probeer ik vooral een beetje uit te rusten in de weekends.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ondertussen op het scherm

Deze maand heb ik geen enkele film gekeken. Wel zagen Jimi en ik eindelijk seizoen twee van Real Humans (het is zo spannend! OMG!) en keken we wekelijks trouw naar Gordon gaat trouwen. Ik vind zulke programma’s echt heerlijk.

Bestgelezen blogposts

♥ Hoe de verfilming van The 5th Wave mij enorm teleurstelde | Geen idee waarom deze blogpost opeens zo populair is, maar hij werd keer op keer aangeklikt via google. Hopelijk was iedereen het met mij oneens en vonden ze het wel een toffe film.

The 5th Wave: wanneer aliens de aarde bedreigen | Ook mijn recensie van het boek van Rick Yancey waarop de eerder genoemde verfilming gebaseerd is, is deze maand ongekend populair.

♥ Cyberboy: Waarin verschillen mens en robot van elkaar? | Nederland Leest staat dit jaar in het teken van robotica. Voor de junior variant wordt het boek Cyberboy uitgedeeld en misschien is het daarom dat mijn recensie opnieuw erg populair is.

♥ Een (bijna) perfect einde voor Under the Dome | Mijn recensie van het derde seizoen van Under the Dome staat iedere maand in de top tien van meest bezochte blogposts en deze keer schopt hij het zelfs tot de top drie (met een gedeelde derde plaats).

The 5th Wave film

Ondertussen op boekvinder.be

Ook deze maand probeer ik twee blogs tegelijkertijd van content te voorzien. Vanwege de Boekenbeurs was het een zeer drukke maand op boekvinder.be. Dit verscheen er op mijn meer literaire boekenblog:

01-11: Gruwelijk overlevingsverhaal in een wereld zonder elektriciteit
02-11: Boekenbeurs: Nicholas Sparks over ‘Wij twee’
03-11: Boekenbeurs: Een interview met fantasy icoon Tad Williams
06-11: Het gezin als wetenschappelijk experiment
07-11: Boekenbeurs: Jojo Moyes, Chokri Ben Chikha en een leesclub
12-11: Boekenbeurs: Nico Dijkshoorn over ‘Alles & niets’
13-11: Individualisme versus liefde in interstellaire setting
14-11: Waarom Stefan Brijs tot mijn favoriete auteurs behoort
17-11: Boekenbeurs: Aleksandr Skorobogatov, Carlos Ruiz Zafón en Ilja Leonard Pfeijffer
19-11: De anatomie van een machtsrelatie
20-11: Dit was de boekenbeurs 2017
23-11: Mijn favoriete Belgische Boekhandels
27-11: Het droefgeestige levensverhaal van Servi
28-11: 9 feelgood boeken om de wintermaanden door te komen
29-11: Boek in beeld: De man in de wolken door Koos Meinderts
30-11: Literaire kalender december 2017

Hoe was november voor jou?

Advertenties

8 gedachtes over “November: een lastige maand, maar gelukkig waren er boeken om mij te troosten

 1. セレネ zegt:

  Ik heb deze maand vooral veel leuke boeken gevonden in de boekenhoek op Utrecht Centraal, maar er ook veel boeken neergezet :) Hopelijk kan ik in december een aantal van deze boeken uitlezen, zodat ik ze daar weer terug kan zetten.

 2. melissasbookworld zegt:

  Mooi overzicht! Niet leuk dat het op persoonlijk vlak geen fijne maand was. Hopelijk hebben alle mooie nieuwe boekjes je een beetje kunnen opfleuren!

  Ik heb toevallig vorige week de 5th wave film nog eens herkeken – keek hem de eerste keer in de bioscoop – en vond hem nog steeds erg leuk. boek nog niet gelezen overigens.. Ik ben echt onwijs nieuwsgierig eigenlijk hoe het nu verder gaat, dus wil echt eens aan de boeken beginnen komend jaar. En van mij zou er ook zeker weten een film vervolg mogen komen <3

  En ik ben erg benieuwd wat je van Artemis gaat vinden! Hoop er zelf ook snel aan te kunnen beginnen, was erg blij om hem in mijn Illumicrate te mogen ontvangen.

  • Marcia zegt:

   Ik vond Artemis erg leuk, maar net ietsje minder dan The Martian. Maar een vriendin van mij vond het dan precies andersom XD

   En ja, je moet absoluuut The 5th Wave boeken gaan lezen, die serie is echt geniaal! En de boeken zijn zoveel beter dan de film :D

 3. Kwante in Wonderland zegt:

  Mijn tbr is niet zo hoog als de jouwe maar dat is omdat in tegenstelling tot jouw oververmoeidheid ik lijd aan slapeloosheid :-)

  Ik ontving Ontwakende Goden en ben door jouw recensie van Slapende Reuzen immens benieuwd! Ik heb ze op mijn december tbr liggen en ik hoop er zsm in te kunnen beginnen!

  Hopelijk ben je gauw van je oververmoeidheid af!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s